ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποδεκατίζεται λόγω συντάξεων η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων

Η ανάγκη ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων με προσωπικό βρέθηκε στο επίκεντρο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων, που συνοδεύτηκε από την κοπή της βασιλόπιτας, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ανέστης Κωνσταντινίδης, για μια ακόμη φορά, έκρουσε το «καμπανάκι», καθώς ήδη έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα 200 αστυνομικοί της Διεύθυνσης, ενώ υποχρεωτικά τα επόμενα πέντε χρόνια, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2029, θα έχουν αποχωρήσει 237 άτομα.
«Δυνητικά, την 1η Ιανουαρίου 2030 θα έχουν αποχωρήσει 439 άτομα, δηλαδή το 45% της δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης», σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας πως το πρόβλημα που θα προκύψει, δεν είναι συντεχνιακό, αλλά αφορά και την τοπική κοινωνία. Σημείωσε δε πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι «αθηνοκεντρικό», καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει πάνω από 4000 προσλήψεις χωρίς να κατευθυνθεί καμία στα Γιάννενα, όπως και σε άλλες περιφερειακές πόλεις, ενώ η περιοχή βρίσκεται «εκτός μεταθέσεων» την τελευταία δεκαετία, με μόνο δύο ή τρεις μεταθέσεις τον χρόνο.
Την αγωνία των αστυνομικών συμμερίστηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ. ΑΛ. Γιάννης Τσίμαρης, σημειώνοντας πως η πολιτεία πρέπει άμεσα να προγραμματίσει την ενίσχυση της Διεύθυνσης, ενώ τόνισε πως, σε συνεργασία με τους συνδικαλιστικούς φορείς, το ΠΑΣΟΚ κινείται προς την κατεύθυνση πρότασης τροπολογίας για την αναγνώριση του επικινδύνου επαγγέλματος στους αστυνομικούς.
Τη στήριξή τους στο αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, που σημείωσε την δυνατότητα πλέον οι φορείς της αυτοδιοίκησης να συνδράμουν τις αστυνομικές υπηρεσίες σε επίπεδο οχημάτων, υποδομών κ.α., καθώς και οι δήμαρχοι Ζίτσας Μ. Πλιάκος και Πωγωνίου Κ. Καψάλης.