ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενεργή και εκτός περιφερειακού συμβουλίου η «ΑΡΠΗ – Αγωνιστικό Μέτωπο»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο – Αγωνιστικό Μέτωπο», ως σταθμό οργάνωσης των κοινωνικών αγώνων, απευθύνουν τα στελέχη της παράταξης.

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, στη συνεδριακή αίθουσα της Περιφέρειας, στη Στοά Σάρκα
Εκ μέρους της ΑΡΠΗ, ο Ζώης Γαλατάς έκανε λόγο για «λυσσαλέα επίθεση», που σπρώχνει εργαζόμενους και νεολαία στο περιθώριο της φτώχειας και της ανεργίας, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, αλλά και στον χώρο της υγείας και της παιδείας. «Βιώνουμε μια περίοδο λυσσαλέας επίθεσης, με το αστικό μπλοκ εξουσίας μέσω της πειθήνιας κυβέρνησης της ΝΔ και την κοροϊδία της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), σπρώχνει εργαζόμενους και νεολαία στο περιθώριο της φτώχιας και της ανεργίας.
Το ερώτημα ρήξη ή ενσωμάτωση πάντα επίκαιρο, αναζητά επιτακτικά απάντηση. Να πάρουμε ξεκάθαρη θέση. Στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας και πρόληψης ξετυλίγουν τα πιο ωμά κι άγρια σχέδιά τους. Εργαζόμενοι, αγρότες και νεολαία δε βλέπουν μπροστά τους καμία προοπτική αξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ, αντίθετα, με προκλητικό τρόπο οι ολιγάρχες της ενέργειας, των σούπερ μάρκετ, του τουρισμού αυξάνουν τα κέρδη τους. Θέλουν να αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση.
Ετοιμάζουν τα γεωτρύπανα των εξορύξεων σε περιοχές με έντονο σεισμικό κίνδυνο και δραστηριότητες αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων. Ετοιμάζονται να καταστρέψουν τον τόπο μας για τα δικά τους κέρδη. Σε μας θα μείνει η φτώχεια και η φυσική καταστροφή», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Επικριτικός προς την περιφερειακή αρχή εμφανίστηκε εκ μέρους του «Αγωνιστικού Μετώπου» ο Χρήστος Μεντής, με αφορμή την ένταση που σημειώθηκε στην περιφέρεια Ηπείρου. «Η πόρτα της Περιφέρειας είναι κλειδωμένη για αγρότες κτηνοτρόφους, φοιτητές, αλλά ανοιχτή για ολιγάρχες, βιομήχανους και ημέτερους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου για να «σταματήσει τον κατήφορο της ανεργίας, της φτώχειας και της μιζέριας».