ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με… ασίστ Καχριμάνη στην ΕΝΠΕ Ι. Στέφος και Στ. Ζούμπας

«Χείρα βοηθείας» για την εκπροσώπηση των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, «Κοινό των Ηπειρωτών» και «Ήπειρος Όλον», στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αφήνοντας μάλιστα εκτός τη «σύμπραξη» των παρατάξεων «Ορίζοντες Ηπείρου» και «Φως», φαίνεται πως έδωσε η περιφερειακή αρχή.

Εκπρόσωποι στη Γ.Σ. της ΕΝΠΕ, στην οποία συμμετέχουν ex officio ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες, εξελέγησαν από την παράταξη της πλειοψηφίας οι Ιωάννης Κατέρης και Παναγιώτα Μητροκώστα και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι Ιωάννης Στέφος και Στέφανος Ζούμπας.
Σε σύνολο 44 παρόντων, οι κ.κ. Στέφος και Ζούμπας έλαβαν από έξι ψήφους, αν και τα μέλη των παρατάξεών τους είναι πέντε (εκ των οποίων ένα απουσίαζε) και τέσσερα, αντίστοιχα, γεγονός που μαρτυρά πως υπήρξαν «διαρροές» ψήφων από την παράταξη της πλειοψηφίας.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορούσε να εκλεγεί υποψήφιος από την πλευρά των παρατάξεων «Ορίζοντες Ηπείρου» και «Φως», που συμφώνησαν να θέσουν ως υποψηφίους σε κοινό ψηφοδέλτιο τους επικεφαλής Μ. Τάτση και Λ. Γεωργόπουλο.
«Προφανώς και δε μας εκπλήσσει αυτή η συνδιαλλαγή, αφού πρόκειται για κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική. Γι αυτό, άλλωστε, και οι άλλες δύο παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου, που επίσης έχουν επικεφαλής στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κι αυτές συνέπραξαν ώστε να διασφαλίσουν από τη μεριά τους ότι δε θα χαθεί κανένας αντιπρόσωπος από τα αστικά κόμματα. Μαζί υπηρετούν την πολιτική του κεφαλαίου, μαζί βρίσκονται απέναντι από το λαό, τις ανάγκες του και τους αγώνες του. Το απέδειξαν στην προηγούμενη θητεία, το αποδεικνύουν και στην παρούσα ήδη», αναφέρει σε σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τα μέλη των Επιτροπών

Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγησαν τα μέλη των της Επιτροπής Περιβάλλοντος και της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων. Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, από την παράταξη της πλειοψηφίας τακτικά μέλη εξελέγησαν οι Χ. Λαζάνης, Άκ. Παπαρούσης, Ελ. Περιστέρη, Κ. Αρλέτου, Μ. Γαϊτανίδης και Μ. Γκογκάκη, ενώ από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι Θ. Κορωναίος, Χ. Λιούρης, Τ. Ζέκα και Σπ. Υφαντής.
Στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων εξελέγησαν οι Π. Μητροκώστα, Β. Βλέτσας, Κ. Κίτσιος, Μ. Γκογκάκη, Αν. Σίμου- Τάσιου και Χ. Λαζάνης από την πλειοψηφία και οι Σ. Δημητριάδης, Αλκ. Παπαχρηστάκης, Γ. Πρέντζας και Μ. Τάτση από την αντιπολίτευση.