ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στον υπουργό Υγείας για το ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

Συνάντηση με τον νέο υπουργό Υγείας για να συζητηθεί η αναγκαιότητα επέκτασης και αναβάθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, θα επιδιώξει ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Με αφορμή την επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του επικεφαλής Γιώργου Πρέντζα για τις πρωτοβουλίες, που σκοπεύει να αναλάβει η Περιφέρεια για το ΤΕΠ, μετά την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείο να μην κάνει αποδεκτή τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό, προκειμένου να αναζητηθούν από κοινού χρηματοδοτικά εργαλεία για το συγκεκριμένο έργο, αλλά και να του μεταφέρει τη θέση του για το «σπάσιμο» της ΥΠΕ, μια δέσμευση του προηγούμενου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Κατά την απάντησή του, ο κ. Καχριμάνης έκανε εκτενή αναφορά στη μελέτη, που εκπονήθηκε για την επέκταση του ΤΕΠ, επισημαίνονται πως το κόστος του έργου φτάνει τα 12 εκ. ευρώ. Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία κτιρίου με υπόγειο και δυο ορόφους σε εγγύτητα και συνέχεια με το νυν υπάρχον ΤΕΠ. Περιλαμβάνει την ανέγερση του νέου κτιρίου, που θα στεγάζει όλες τις αναγκαίες λειτουργίες ενός υπερσύγχρονου ΤΕΠ, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.
Όπως πρόσθεσε, από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ποσό που θα μπορούσε να διατεθεί για το ΤΕΠ ήταν 1,7 εκ. ευρώ. «Είναι ποσό σημαντικά μικρότερο από το απαιτούμενο για την υλοποίηση του έργου της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού του ΤΕΠ και βέβαια δεν αρκούσε για την υλοποίηση της μελέτης που είχε συνταχθεί», τόνισε, προσθέτοντας πως η Περιφέρεια Ηπείρου αντιλαμβάνεται απολύτως την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου.
«Έχουμε διαφορετικό τρόπο δράσης», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, απευθυνόμενος στον κ. Πρέντζα, που ζήτησε να μάθει τις ενέργειες που θα ακολουθήσει η περιφερειακή αρχή προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση.