ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σχέδια επέκτασης της ΜΕΘ στο «Χατζηκώστα»

Την επέκταση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» στις 12 κλίνες, από έξι που λειτουργεί σήμερα, σχεδιάζει η διοίκηση, με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ.

Το έργο αυτό, αν και δύσκολο καθώς απαιτεί την ανέγερση νέου κτιρίου, έχει ωριμάσει από την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου και βρίσκεται τώρα στη φάση της διαβούλευσης με το Υπουργείο Υγείας.

«Έχουμε το προσωπικό, έχουμε τον εξοπλισμό από τις ΜΕΘ covid, που λειτούργησαν κατά την περίοδο της πανδημίας, άρα αυτό που θέλουμε, είναι χώρος. Αν καταφέρουμε να διπλασιάσουμε τις κλίνες, θα είναι μια ανάσα για τα νοσοκομεία όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά για όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα», σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Σπύρος Δερδεμέζης, μιλώντας στο Ήπειρος TV1.

Την ίδια ώρα, με γρήγορους ρυθμούς θα προχωρήσει η αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργικότητας τους ΤΕΠ του νοσοκομείου, ένα έργο που έχει επαναπροκηρυχθεί με καταληκτική ημερομηνία προσφορών την 17η Ιανουαρίου 2024.

Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης, η είσοδος στο ΤΕΠ θα γίνεται από την ράμπα, που μπαίνει κανείς σήμερα στο Πολυδύναμο Κέντρο, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των ασθενών που προσέρχονται, αλλά και την επέκταση των χώρων για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης, η χρηματοδότηση είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης, που σημαίνει ότι όλες οι παρεμβάσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο 2024 και το 2025, προσθέτοντας πως τα έργα αυτά περιλαμβάνουν και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

«Δουλεύουμε για να προλάβουμε και να κάνουμε τη διαφορά, δηλαδή να δούμε πού μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες», τόνισε ο κ. Δερδεμέζης, σημειώνοντας πως στο ίδιο έργο προβλέπεται και η ανακαίνιση του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου, με προϋπολογισμό 680.000 ευρώ. «Θα γίνει ένα λίφτινγκ τόσο των ηλεκτρομηχανολογικών όσο και των υποδομών για τα δύο αυτά τμήματα», σημείωσε.

 

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Πιέζει ο χρόνος για άμεση δημοπράτηση

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»