ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέα έργα ύδρευσης σε κοινότητες της Δ.Ε. Μολοσσών

Την υλοποίηση έργων βασικών υποδομών, που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες καθώς επιλύουν χρονίζοντα προβλήματα, συνεχίζει ο Δήμος Ζίτσας.

Μετά την κατασκευή των δύο μεγάλων έργων ύδρευσης σε κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών, συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ, τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει και το έργο «Αντικατάσταση των εξωτερικών δικτύων υδρευσης των Οικισμών Χίνκας, Λάλιζας και Ζόργιανης της Δ.Ε. Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 928.225 ευρώ.
Τη σύμβαση υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου υπέγραψαν σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Ευγένιος Παππάς.
«Τα έργα, που έχουμε σχεδιάσει και προγραμματίσει, προχωρούν κανονικά, παρόλο που διανύουμε μια μεταβατική περίοδο μετά τις εκλογές. Αιρετοί και υπηρεσιακοί εργαζόμαστε και φροντίζουμε να τηρούνται οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα χωρίς καθυστερήσεις», επισημαίνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ζίτσας και προσθέτει: «Σήμερα προχωράμε στην υπογραφή ενός ακόμη μεγάλου έργου, που διασφαλίζει την ποιότητα του πόσιμου νερού και ελαχιστοποιεί τις απώλειες του δημόσιου αυτού κοινωνικού αγαθού με περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη».
Το έργο υλοποιείται με πιστώσεις από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου, περιλαμβάνει την αντικατάσταση των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης της Τ.Κ. Χίνκας (από δεξαμενή Αγ. Γεωργίου έως την νέα δεξαμενή Χίνκας), της Τ.Κ. Λάλιζας (από την νέα δεξαμενή Χίνκας έως την νέα δεξαμενή Λάλιζας) και της Τ.Κ. Ζόργιανης (από την νέα δεξαμενή Χίνκας έως την νέα δεξαμενή Ζόργιανης) με την κατασκευή τριών νέων δεξαμενών σε Χίνκα, Λάλιζα και Ζόργιανη.
Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου εξασφαλίζεται καλής ποιότητας νερό και ταυτόχρονα περιορίζονται οι απώλειες και οι διαρροές από τους κατεστραμμένους παλιούς σωλήνες, οι οποίες πολλές φορές, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (περίοδος μέγιστης κατανάλωσης), αποτελούν τη βασική αιτία λειψυδρίας, που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί της Δ.Ε. Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά