ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Αγώνες ορειβατικού σκι στο Χιονοδρομικό Ανηλίου

Αγώνες ορειβατικού σκι, που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης, σε συνεργασία με τον ΧΟΣ Γρεβενών και τον ΕΟΣ Ιωαννίνων, φιλοξενεί για πρώτη φορά το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου-Anilio Adventure Park αυτό το Σαββατοκύριακο.

Αύριο Σάββατο θα διεξαχθεί στις 10 το πρωί ατομικός αγώνας για το 25ο Κύπελλο Ορειβατικού Σκι «Αθ. Λευκαδίτη» και το απόγευμα ένας μικρός βραδινός αγώνας «open», μία ανοιχτή πρόσκληση στους χιονοδρόμους, που επιθυμούν να δοκιμάσουν την αγωνιστική εμπειρία στο ορειβατικό σκι. Την Κυριακή, επίσης στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν αγώνες ταχύτητας για το 28ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι, ενώ στις 2 το μεσημέρι θα γίνουν οι απονομές στους νικητές των αγώνων, στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες με δελτίο αθλητή Ορειβατικού Σκι της Ε.Ο.Ο.Α. Οι αγώνες OPEN (ανδρών-γυναικών, άνω των 18 ετών) είναι ανοιχτοί για χιονοδρόμους, που δε διαθέτουν αθλητικό δελτίο ορειβατικού σκι.
Η διεξαγωγή των αγώνων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου προσφέρει μία ωραία ευκαιρία στους φίλους της χιονοδρομίας, αλλά και στο κοινό, να απολαύσουν από κοντά την αγωνιστική διαδρομή, τις προσπάθειες των αθλητών και να έρθουν σε επαφή με το συναρπαστικό άθλημα του ορειβατικού σκι.
Το πρόγραμμα και η διαδρομή των αγώνων μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες των ημερών.

Σχετικά άρθρα

Το ορειβατικό σκι στη μεγάλη οθόνη

Έστω και αργά

Γιώργος Απηλιώτης

Για σκι στο Χιονοδρομικό Ανηλίου ο Κ. Μητσοτάκης