ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Το ορειβατικό σκι στη μεγάλη οθόνη

Τέσσερα ολοκαίνουρια ντοκιμαντέρ, γυρισμένα στα ελληνικά βουνά, παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό η Frozen Ambrosia, εντάσσοντας στη μεγάλη κινηματογραφική της περιοδεία και τα Γιάννενα.

Για μια ακόμη φορά, με την υποστήριξη της Fifth Element Adventure Store, θα προσφέρει ένα μοναδικό κινηματογραφικό θέαμα στο κοινό της Ηπείρου την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στο Odeon Paralimnio.
Θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ:
Crete Arising: Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, μας κάνει περιήγηση στην όχι και τόσο γνωστή ιστορία χειμερινού σκι της Κρήτης. Το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή με την Cosmote TV και θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο 2019 στο Cosmote History HD. Το Crete Arising, εκτός από τις προβολές στην Ελλάδα, συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις, όπως στο Mountain Film festival στο Graz της Αυστρίας, στο Berg Film festival στο Tegernsee της Γερμανίας, στο Dutch Mountain Film Festival, και στο Mendi Film Festival στο Bilbao της Ισπανίας.
Οι Άγγελοι της Ήρας: Τρεις νέες γυναίκες μας εμπνέουν με τον τρόπο ζωής τους κάνοντας ορειβατικό σκι σε όλη την Ελλάδα.
Wonderlust Ski/Bike Trip: Δύο φίλοι ταξιδεύουν με τα ποδήλατα τους από την Αθήνα στον Γράμμο της Βόρειας Ελλάδας, με απώτερο σκοπό να κάνουν σκι σε όλες τις μεγάλες κορυφές του βουνού.
Ασταμάτητος: Ένας 87χρονος παλιός σκιέρ, από τους πρώτους στην Ελλάδα, δοκιμάζει για πρώτη φορά το ορειβατικό σκι.
Εκτός όμως από τα τέσσερα καινούρια ντοκιμαντέρ της Frozen Ambrosia, την ίδια μέρα, θα γίνει και η premium προβολή του «Women’s Skimo Project-Greece». Η σπουδαία αθλήτρια και παγκόσμια πρωταθλήτρια ορειβατικού σκι Laetitia Roux και η συναθλήτρια της Tanya Naville, επισκέφθηκαν πριν δύο χρόνια το Anilio Adventure Park, στο πλαίσιο υλοποίησης project. Μιας ταινίας, η οποία γυρίστηκε σε τρεις διαφορετικές χώρες (Ισλανδία, Γαλλία, Ελλάδα), με πρωταγωνίστριες τρεις γυναίκες που, σε κάθε μία από αυτές τις χώρες, ασχολούνται με χειμερινά sport. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι δυο αθλήτριες φιλοξενήθηκαν από τη Μάρα Καλογήρου, η οποία τις ξενάγησε σε μοναδικής ομορφιάς ορεινούς προορισμούς της περιοχής (Σμόλικα, Ανήλιο Μετσόβου, Τύμφη, Ζαγόρι), με στόχο να δουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η Ήπειρος στην ανάπτυξη χειμερινών δραστηριοτήτων και αθλημάτων. Η Laetitia και η Tanya εντυπωσιάστηκαν από το χειμερινό χιονισμένο τοπίο και οι εικόνες που κατέγραψαν και παρουσιάζονται στην ταινία, αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο της ορεινής Ηπείρου.
Οι προβολές των ταινιών στα Γιάννενα θα γίνουν στις 8 και στις 9.30 το βράδυ. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ και περιλαμβάνει την προβολή των πέντε ταινιών. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο κατάστημα της «Fifth Element».

Σχετικά άρθρα

By the Lake, ένα ντοκιμαντέρ για τα Γιάννενα και τη μουσική τους σκηνή

Ακολουθώντας τα βήματα του Καζαντζάκη στην Ιαπωνία

Εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Ευτύχη Μπιτσάκη – «Εν αρχή ην το θαυμάζειν»

Λουκία Τζάλλα