Αθλητικά

Νίκη για σήμερα και μετά έχει ο Θεός!

Τον Απόλλωνα Σμύρνης υποδέχεται ο ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα, στις 5.15 το απόγευμα, στο στάδιο «Ζωσιμάδες», για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Στόχος είναι αποκλειστικά η νίκη, που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία. Ας κερδίσει σήμερα και μετά έχει ο Θεός. Η μάχη παραμονής θα γίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα βάλει σε περιπέτειες τον «Άγιαξ» και θα δυσκολέψει πολύ την προσπάθεια για να αποφευχθεί το μοιραίο. Μετά τη νίκη της Λαμίας επί του Παναθηναϊκού την περασμένη αγωνιστική, τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο. Συνεπώς, κάθε ματς από εδώ και πέρα θα είναι κρίσιμο, πολύ περισσότερο με μικρομεσαίες αγωνιστικά ομάδες, όπως είναι ο Απόλλων.
Ο Απόλλων Σμύρνης είναι στην τελευταία θέση και είναι δύσκολο να αποφύγει τον υποβιβασμό. Εκτός έδρας έχει ήττες και μία ισοπαλία, που πήρε την περασμένη αγωνιστική στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό. Κατά πολλούς θεωρείται η πρώτη ομάδα που θα υποβιβαστεί, καθώς με έξι βαθμούς στο ενεργητικό είναι δύσκολο να καλύψει τη διαφορά που τη χωρίζει από τον ήλιο της παραμονής. Με βάση αυτά των δεδομένα και σε συνδυασμό με το αβαντάζ της έδρας, ο ΠΑΣ είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Επειδή, όμως, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, ο Απόλλωνας δεν έχει κάτι να χάσει και θα παίξει ελεύθερα, απαιτείται μεγάλη προσοχή και συνεχής προσπάθεια από τους παίκτες του Γιάννη Πετράκη. Στο πλευρό τους θα έχουν και τη συμπαράσταση των φιλάθλων.
Με προπόνηση, που έγινε χθες το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία υπό την επίβλεψη του Γιάννη Πετράκη. Ο κόουτς έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες για την τακτική που θα ακολουθήσουν στο σημερινό παιχνίδι. Επειδή ο ΠΑΣ καίγεται για τη νίκη, θα προσέξει βέβαια τα νώτα του, αλλά θα έχει και επιθετικό τόνο. Όπως τονίσαμε και προηγούμενες φορές, είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσει ο Μάνος με τη βασική ενδεκάδα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και να είναι στο αρχικό σχήμα και ο αριστερός αμυντικός Σεργκελασβίλι. Δεν υπολογίζονται ο τραυματίας Βιδάλ και οι ανέτοιμοι Λεό και Περιστερίδης, όπως και ο τιμωρημένος Σιόντης. Ο Πάντελιτς είναι πιθανόν να κάνει ντεμπούτο την Τετάρτη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Πιθανή ενδεκάδα

Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ για το σημερινό παιχνίδι είναι: Τερματοφύλακας ο Βελλίδης, αμυντικοί οι Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Τζημόπουλος και Μιχαήλ, στο κέντρο οι Λίλα, Παμλίδης, Γιάκος και Νικολιάς και στην επίθεση Μάνος και Κριζμάν. Στην διάθεση του Πετράκη είναι και οι Νεόφυτος Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Ξύδας, Πάντελιτς και Τσικάρσκι.

Διαιτητής ο Ζαχαριάδης

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Ψαρρή (Ζακύνθου) και Νικόλαο Σάββας (Σερρών). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) και παρατηρητής ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Ζαχαριάδης φέτος ήταν ρέφερι στον αγώνα Λάρισα – ΠΑΣ 2-0. Πέρσι (σεζόν 2017-18) είχε διευθύνει τα παιχνίδια Σούπερ Λίγκας ΠΑΣ – Πλατανιάς 3-1, Λάρισα – ΠΑΣ 1-1.

Η αποστολή του Απόλλωνα

Στα Γιάννινα είναι από χθες το απόγευμα ο Απόλλωνας Σμύρνης. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η προετοιμασία, λύθηκε η συνεργασία με τον Κονέ, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Τζανετόπουλο, που είναι εκτός αποστολής. Ο Μπάμπης Τεννές πήρε στην αποστολή τους εξής ποδοσφαιριστές: Χουάντερσον, Βάσιτς, Κύργια, Βαφέα, Κοντοέ, Στάθη, Ναδάλες, Οριουέλα, Ρώσση, Γαρουφαλλιά, Μπεντινέλι, Αγρόδημο, Ντ’ Ούρσο, Ακόστα, Ντεφεντερίκο, Βάρκα, Ναζλίδη και Ριβέρο.

Η προϊστορία

Η σημερινή αναμέτρηση στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα είναι η 18η στην ιστορία. Στις προηγούμενες 17 αναμετρήσεις σε Α’, Β’ Εθνική και κύπελλο, καταγράφονται δέκα νίκες του ΠΑΣ, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις νίκες των φιλοξενούμενων. Η πρώτη αναμέτρηση σε επίπεδο Α’ Εθνικής έγινε στα Γιάννινα την Κυριακή 21/12/1975 για τη σεζόν 1975-76. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», με δύο γκολ του Πέτρου Λεβεντάκου, κέρδισε με σκορ 2-0. Προπονητής στον ΠΑΣ ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης και στον Απόλλωνα ο παλιός άσος του Παναθηναϊκού Κώστας Λινοξυλάκης.

Νίκη στη Ριζούπολη

Στο ματς του α’ γύρου, που έγινε στις 15/9/2018 στη Ριζούπολη, ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 1-2. Τα γκολ: 41’ Λεό 0-1, 60’ Νικολιάς 0-2, 79’ Ελ Χέλβε. Στο παιχνίδι αυτό ο διαιτητής Λάμπρου στο 84’ απέβαλε με 2η κίτρινη κάρτα τον Φάμπρι Κάστρο.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος (73’ Γκίνο), Κύργιας, Γκονζάλες (59’ Σικαμπάλα), Πέδρο, Μπεντινέλι, Τριάδης, Ντ’ Ούρσου (73’ Ελ Χέλβε), Μάντζιος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Μιχαήλ, Κάστρο, Τζημόπουλος, Λίλα, Νικολιάς, Μυστακίδης (80’ Αθανασιάδης), Βιντάλ (87’ Σκόνδρας), Λεό (69’ Κριζμάν).

Σχετικά άρθρα

Καπλάνειος, ζητείται ευαισθησία

Νέο ανέλπιστο δώρο 1,2 εκ. ευρώ από Μαυροπάνο!

Ηπειρωτικός Αγών

Πού βαδίζουν οι συζητήσεις με Γιαννίκη

Ηπειρωτικός Αγών