ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

«Εισιτήριο» για το Παγκόσμιο εξασφάλισε ο Ευάγγελος Πάντος

Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής του Α.Σ. TaeKwonDo A.Σ. Jeon-Sa Ελεούσας Ιωαννίνων Ευάγγελος Πάντος στα δύο κατά σειρά πανελλήνια πρωταθλήματα, που πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ στις 29-30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου.

Η επιτυχία του αυτή τον καθιστά εκ νέου μέλος της εθνικής ομάδας, με την οποία θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα TaeKwonDo στο Σαράγεβο της Βοσνίας τον Αύγουστο.
Τη 2η θέση ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Ορέστης Καραπέτσης, ο οποίος έχασε το χρυσό και την πρόκριση στο παγκόσμιο από ένα λάθος, ενώ την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Ελευθερία Τσάβου, παρά το ότι δε βρέθηκε σε καλή μέρα. Στην 9η θέση πλασαρίστηκε η Ευγενία Παραπαγκίδη, με μόλις οκτώ προπονήσεις πριν τους αγώνες λόγω σοβαρού τραυματισμού στη μέση, ενώ δεν τα κατάφερε η Σοφία Τριάντη, που παρασύρθηκε από το πάθος της.
Στο πανελλήνιο των εφήβων η κλήρωση ήταν δύσκολη, αφού και οι τρεις αθλητές του συλλόγου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα φαβορί των κατηγοριών τους. Ο Ορφέας Πάντος κατέλαβε την 5η θέση με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, με κάποια μικρά λάθη να του στερούν την είσοδο στο μετάλλια, ο Γιώργος Παπαγιάννης ηττήθηκε από τον νικητή της κατηγορίας και χρυσό πανευρωπαϊκό πρωταθλητή οριακά, έχοντας να αντιμετωπίσει και έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό, ενώ συγκινητική ήταν η προσπάθεια του Κωνσταντίνου Βασιλάκη, ο οποίος ανάμεσα σε εισαγωγές για θεραπεία σε νοσοκομεία, επέλεξε να δώσει το παρών ακόμα και σε μεγαλύτερη κατηγορία από το να απέχει.

Σχετικά άρθρα

Ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης ο Ευάγγελος Πάντος

Πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do για τον Ευάγγελο Πάντο

Στην κορυφή της Ευρώπης με βοήθεια εξ Ιωαννίνων