Χθεσινή εικόνα από το προπονητικό κέντρο του ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ. Το χιόνι ήταν δέκα πόντους.
Αθλητικά

Τώρα βλέπουν μόνο το παιχνίδι με την ΑΕΚ

Η νέα επιδρομή του χιονιά στα Γιάννινα θα επιφέρει δυσκολίες για την προετοιμασία του ΠΑΣ ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ, που είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Υποχρεωτικά αυτές τις ημέρες οι προπονήσεις θα γίνουν σε κλειστό γήπεδο μικρών διαστάσεων και σε γυμναστήρια, αφού μετά τη χθεσινή χιονόπτωση, τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ φόρεσαν το άσπρο πέπλο και είναι αδύνατο να γίνουν εκεί προπονήσεις. Το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 15 εκατοστά και για τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν οι δυσκολίες των προπονήσεων. Όπως υπήρχαν και πριν από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο, καθώς υπήρχαν πάλι χιονοπτώσεις με τις ίδιες επιπτώσεις στο πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας. Στον ΠΑΣ λένε ότι ευτυχώς έγινε το προχθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, έστω και με δύσκολες συνθήκες, και ακούμπησαν μπάλα οι παίκτες.

Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί ο καιρός, θα φανεί αν θα υπάρξει πρόβλημα και για το ματς της Δευτέρας με την ΑΕΚ. Μάλιστα είναι και βραδινό (19.30), όταν η παγωνιά είναι έντονη. Αν μέχρι τη Δευτέρα δε λιώσει μόνο του το χιόνι, θα γίνει πάλι καθαρισμός από ειδικά συνεργεία και με ειδικά μηχανήματα, όπως έγινε προχθές για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.
Για χθες αρχικά είχε προγραμματιστεί πρόγραμμα αποκατάστασης για όσους αγωνίστηκαν με τον Πανιώνιο, αλλά επειδή ήταν δύσκολη η μετάβαση στο προπονητικό κέντρο λόγω του χιονιού, δόθηκε σε όλους ρεπό. Για σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση στις 12 το μεσημέρι.

Ο τραυματισμός του Νικολιά στο προχθεσινό παιχνίδι (τον πάτησε άθελά του στο γόνατο ο Κούρντι) δεν είναι σοβαρός, όπως φάνηκε στην αρχή. Έχει ένα αιμάτωμα, που αναμένεται να υποχωρήσει με την κατάλληλη θεραπεία και δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στον αγώνα της Δευτέρας με την ΑΕΚ. Ο Γιάννης Πετράκης δε θα έχει στη διάθεσή του τους Περιστερίδη και Λεό, που είναι από καιρό τραυματίες.
Ο κρητικός τεχνικός, επειδή η ομάδα είχε πολύ καιρό αγωνιστικής απραξίας, χρησιμοποίησε την ενδεκάδα που είχε κερδίσει τον Πανιώνιο με σκορ 3-1 στο παιχνίδι πρωταθλήματος, που έγινε στις 15 Δεκεμβρίου, και δεν προφύλαξε παίκτες για τον αγώνα με την ΑΕΚ. «Εμείς προερχόμασταν από απραξία και ο πρώτος λόγος που έπαιξαν, ήταν ότι έπρεπε να πάρουν ρυθμό για το πρωτάθλημα», εξήγησε στις δηλώσεις του ο έμπειρος τεχνικός. Ουσιαστικά άνοιξε τα χαρτιά του, αφού η προχθεσινή ενδεκάδα είναι και επικρατέστερη να αντιμετωπίσει τη Δευτέρα και την ΑΕΚ, με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα. Και ο «Δικέφαλος» δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, οπότε, αν ο ΠΑΣ βρεθεί σε καλή μέρα, μπορεί να διεκδικήσει και τη νίκη. Περισσότερα για το παιχνίδι αυτό έχουμε στη συνέχεια.
Όσον αφορά το προχθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, παρά τις δυσμενείς γηπεδικές συνθήκες (σε ένα τμήμα το γήπεδο είχε χιόνι), ο ΠΑΣ είχε δραστηριότητα και κυκλοφορία μπάλας, αλλά δε δημιούργησε φάσεις. Η ισοπαλία 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στις 22 Ιανουαρίου στη Νέα Σμύρνη. Μπορεί να προέχει η αποφυγή του υποβιβασμού στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και στο Κύπελλο ο ΠΑΣ δε λέει όχι. Γι’ αυτό θα πάει αποφασισμένος για την ανατροπή και πρόκριση στο επαναληπτικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Όταν ρωτήθηκε ο Πετράκης αν το Κύπελλο είναι σε δεύτερη μοίρα, δήλωσε: «Δε βάζουμε προτεραιότητες, προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας».

Τα μεταγραφικά

Στα μεταγραφικά δε φάνηκε ακόμη καμία εξέλιξη. Με τον σουηδό αμυντικό Σόμιν Στραντ υπήρξε προφορική συμφωνία, προέκυψε πρόβλημα με την ελευθέρας του και η μεταγραφή ναυάγησε. Όπως επίσης δεν καρποφόρησαν και οι συζητήσεις με τον σέρβο μέσο Ντούσαν Πάντελιτς. Οι υπεύθυνοι της ομάδας ξεκινούν πάλι από την αρχή τις αναζητήσεις για αριστερό μπακ, επιτελικό μέσο και εξτρέμ. Ο Πετράκης, στις προχθεσινές δηλώσεις του, ανήγγειλε και αποχωρήσεις. Ήδη έφυγαν οι Κακούμπα, Μυστακίδης και θα δοθεί δανεικός σε ομάδας Β’ Εθνικής ο Κούζικ. Θα αποχωρήσουν άλλοι δύο ποδοσφαιριστές.

Σχετικά άρθρα

Καπλάνειος, ζητείται ευαισθησία

Νέο ανέλπιστο δώρο 1,2 εκ. ευρώ από Μαυροπάνο!

Ηπειρωτικός Αγών

Πού βαδίζουν οι συζητήσεις με Γιαννίκη

Ηπειρωτικός Αγών