Οι τρεις τερματοφύλακες Μιχαήλ, Βελλίδης, Βενετικίδης με τον εκπαιδευτή τους Γιάννη Πλαβούκο τρέχουν στο χιόνι, πριν πιάσει η μεγάλη χιονοθύελλα
Αθλητικά

Το «χτύπημα» του χιονιά και οι μεταγραφές

Ο χιονιάς που ήταν έντονος χθες και μέσα στην πόλη, άφησε τα σημάδια του και στον ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε προπόνηση στο νέο κλειστό γυμναστήριο της περιφέρειας Ηπείρου, χωρίς να μπορούν οι παίκτες να έρθουν σε επαφή με την μπάλα για 2η μέρα.

Κάπως έτσι θα πάει το πρόγραμμα και το Σαββατοκύριακο, αφού μπορεί από χθες βράδυ να σταμάτησαν οι χιονοπτώσεις, αλλά όλα τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ είναι καλυμμένα με χιόνι που ξεπερνά τα 10 εκατοστά. Το ίδιο συμβαίνει και με το στάδιο «Ζωσιμάδες» και αν υπάρξει παγετός τις επόμενες ημέρες, μπορεί να μη λιώσει το χιόνι και θα χρειαστεί ειδικό καθάρισμα του αγωνιστικού χώρου, για να γίνει κανονικά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο την Τρίτη για το Κύπελλο Ελλάδος. Το τελευταίο δίτερμα έγινε την Τετάρτη στο ΠΕΑΚΙ και από τότε οι παίκτες δεν έκαναν προπόνηση με μπάλα. Έτσι η τακτική του αγώνα με τον Πανιώνιο θα γίνει περισσότερο στον μαυροπίνακα και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Δεν γίνεται όμως και διαφορετικά, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς.
Η χθεσινή προπόνηση έγινε με μικρή καθυστέρηση για να μαζευτούν όλοι οι παίκτες, γιατί ήταν προβληματική και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Περιστερίδης, Τζημόπουλος, ενώ ο Λεό ακολουθεί καθημερινά μέρος του προγράμματος που έχει σχέση με τη φυσική κατάσταση και την ενδυνάμωση, αλλά δεν μπαίνει στα οικογενειακά διπλό. Και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τέλος του μήνα όπου σταδιακά θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς για να μπορεί να τον υπολογίζει και ο Πετράκης. Ο τραυματισμός του Λεό, για να κυριολεκτούμε έπαθε υποτροπή στους προσαγωγούς σε παλιότερο τραύμα από τον Κισσαμικό, ήταν μια μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΣ. Γίνεται προσπάθεια, το ίδιο καλός να είναι και όταν επανέλθει στην ενεργό δράση, αν και η αποχή από την αγωνιστική δράση πάντα αφήνει τα σημάδια της,
Μπορεί ο χιονιάς να προκάλεσε τα παραπάνω προβλήματα που αναφέραμε στην προπόνηση και πολλά προβλήματα κυκλοφορίας μέσα στην πόλη, αλλά οι παίκτες, σαν παιδιά που είναι, το χάρηκαν. Έστησαν χιονάνθρωπο έξω από τα αποδυτήρια, χωρίς να λείψει και ο χιονοπόλεμος μέχρι να αρχίσει η προπόνηση. Για σήμερα το ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ και ανάλογα πως θα είναι ο καιρός, θα βγει και το πρόγραμμα προπόνησης.

Εμπλοκή με τον Σουηδό;

Μπορεί ο ΠΑΣ παραμονές Πρωτοχρονιάς να ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον μάνατζερ του Σουηδού αμυντικού Σίμον Στραντ, αλλά στα μεταγραφικά, αν δεν πέσουν υπογραφές, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ενώ τον περίμεναν στα Γιάννινα, προέκυψε κάποιο διαδικαστικό πρόβλημα με την ελευθέρας του και έτσι η υπόθεση θα τραβήξει και άλλο. Έτσι στα μεταγραφικά όλα είναι στάσιμα και δεν υπάρχει κάτι στους ορίζοντες. Ο ΠΑΣ ψάχνει για αριστερό μπακ, κεντρικό χαφ και εξτρέμ.

Ανοιχτό το θέμα Κιούζικ

Ο Κούζικ εξακολουθεί να είναι με άδεια στην Ουκρανία, βρισκόμενος εκεί από τα Χριστούγεννα. Δεν έχει επιστρέψει ακόμη στα Γιάννινα, αλλά από την ΠΑΕ λέγεται ότι είναι με άδεια. Η παρατεταμένη άδεια σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται από τον Πετράκη, διαφορετικά δεν θα τον άφηνε τόσο καιρό στην πατρίδα του και υπάρχουν δύο εκδοχές. Είτε να λυθεί το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει, είτε να πάει δανεικός σε άλλη ομάδα και να επαναξιολογηθεί το καλοκαίρι, γιατί είναι 21 ετών και πριν έρθει στον ΠΑΣ αγωνίζονταν σε ομάδα Σούπερ Λίγκας της Ουκρανίας  (Καμιάνσκε). Η δεύτερη εκδοχή είναι η πιθανότερη. Στις αρχικές σκέψεις ήταν να φύγει και ο Κάστρο, αλλά επί του παρόντος παραμένει στην ομάδα. Χθες ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ και τυπικά η λύση του συμβολαίου με τον Άλεξ Κακούμπα.

Δευτέρα η συζήτηση για το πρωτάθλημα

Μετατέθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα η συζήτηση της προσφυγής του Ολυμπιακού στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τους αγώνες που αναβλήθηκαν της 15ης αγωνιστικής, αλλά οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από την 16η αγωνιστική και οι αναβληθέντες αγώνες να γίνουν σε εμβόλιμη αγωνιστική. Αν απορριφθεί η προσφυγή του Ολυμπιακού, το άλλο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ο ΠΑΣ θα παίξει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Ρεπό οι ομάδες Νέων

Ρεπό έχουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι ομάδες Νέων όλων των κατηγοριών. Έτσι στον ΠΑΣ οι προπονητές έχουν προγραμματίσει προπονήσεις το Σαββατοκύριακο, αλλά εφόσον το επιτρέψει ο καιρός και βρεθούν τα κατάλληλα γήπεδα.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος