ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Βίκος- ΑΓΣΙ με το βλέμμα στον Έσπερο Λαμίας

Ως αγώνα προετοιμασίας για το μεγάλο ντέρμπι με τον Έσπερο Λαμίας, μετά από δύο αγωνιστικές, αντιμετωπίζει ο Βίκος Ιωαννίνων το σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τον συμπολίτη ΑΓΣ Ιωαννίνων, καθώς η διαφορά των δύο ομάδων δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τον νικητή.

Ο Βίκος, μετά την ήττα από τα Τρίκαλα Basket, θα προσπαθήσει να μην έχει άλλες βαθμολογικές απώλειες στον πρώτο γύρο, κάτι που σίγουρα δε θα συμβεί στο σημερινό παιχνίδι. Το τζάμπολ του αγώνα για την 9η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής είναι στις 5 το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο.
Χωρίς αγωνιστική δράση θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο για το IBC, καθώς το προγραμματισμένο για αύριο Κυριακή παιχνίδι με την Ανόρθωση Βόλου στο Νέο Κλειστό, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, αναβλήθηκε για την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. Την απόφαση έλαβε η ΕΟΚ, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε αθλητές της ομάδας του Βόλου.
Στη δράση επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα οι ομάδες της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ με τους Μολοσσούς να υποδέχονται τον αήττητο Ιόνιο Κέρκυρας, σήμερα Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, στο Νέο Κλειστό. Η ομάδα των Χατζή – Μακρή θα προσπαθήσει να βάλει φρένο στην αήττητη πορεία των φιλοξενούμενων, έχοντας, ωστόσο, το ντεσαβαντάζ της αγωνιστικής απραξίας για έναν περίπου μήνα, λόγω του ρεπό στο πρόγραμμα και της αναβολής του αγώνα με τον Λέοντα.
Τη νίκη που θα τον φέρει στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας και θα τον απαλλάξει από το άγχος της παραμονής, θα κυνηγήσει ο Θρύλος Ιωαννίνων στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τη Γ.Ε. Κέρκυρας. Παιχνίδι που θα γίνει στο ΔΑΚ Ηγουμενίτσας στη 1 σήμερα το μεσημέρι, λόγω μη ελεύθερων ωρών στο κλειστό της Κέρκυρας.
Με αντίπαλο ομάδα της Κέρκυρας, τον Κερκυραϊκό, αγωνίζεται και η Αστράκα BC, που ακόμη ψάχνει νίκη στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι έχουν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην έδρα τους, ωστόσο η Αστράκα θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη. Ο αγώνας θα γίνει αύριο Κυριακή, στις 4 το απόγευμα.
Τέλος, για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ, ρεπό έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Α.Ο. Κόνιτσας αντιμετωπίζει τον Α.Ο. Φιλοθέης εκτός έδρας.