Ο Κλάους Αθανασιάδης λόγω του κρύου σε στυλ «Εσκιμώου» στη χτεσινή προπόνηση του ΠΑΣ
Αθλητικά

Με επιθετικό σχήμα κόντρα στον Πανιώνιο

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς σήμερα θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία για τον αυριανό αγώνα με τον Πανιώνιο και ο προπονητής Γιάννης Πετράκης θα ανακοινώσει την αποστολή, που θα αποσυρθεί το βράδυ σε ξενοδοχείο.

Το κρίσιμο παιχνίδι με τους κυανέρυθρους θα γίνει αύριο στις 17.15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες», με την παρουσία αρκετών φιλάθλων, αν βοηθήσει ο καιρός, καθώς το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, άφησε και στα Γιάννινα τα σημάδια του. Είναι βέβαιο ότι οι φίλαθλοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα βοηθήσουν την ομάδα, στην προσπάθεια που κάνει για να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και να παραμείνει στην κατηγορία. Τα εισιτήρια με τιμές 5 και 10 ευρώ διατίθενται καθημερινά από τα γραφεία της ΠΑΕ στο ΠΕΑΚΙ.
Ο Γιάννης Πετράκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα και με ποιο σχηματισμό κόντρα στον Πανιώνιο, που βάσει προϊστορίας είναι «κακός δαίμονας» για τους Ηπειρώτες. Χθες στο δίτερμα είχε ανακατεμένους τους παίκτες ανάμεσα σε βασικούς και αναπληρωματικούς, θέλοντας έτσι να δώσει κίνητρο σε όλους και να αντιληφθούν ότι όσοι ξεχωρίζουν στις προπονήσεις, θα παίρνουν και φανέλα βασικού. Ενδιαφέρον έχουν και κάποια δίδυμα που δοκιμάστηκαν, όπως στην άμυνα των ΜιχαήλΕυαγγέλου, ΤζημόπουλουΣκόνδρα και στην επίθεση των ΑθανασιάδηΛουκίνα και ΜυστακίδηΚριζμάν. Το βέβαιο είναι ότι κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Νεόφυτος Μιχαήλ, κάνοντας την πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα, αντί του Μάρκου Βελλίδη, που έχει κίτρινες κάρτες. Προαγωγή θα πάρει και ο 17χρονος Θόδωρος Βενετικίδης, που αυτή την αγωνιστική δε θα αγωνιστεί με την ομάδα Νέων, αλλά θα καθίσει στον πάγκο, καθώς είναι 3ος στην ιεραρχία των πορτιέρε.
Ο ΠΑΣ θα παραταχτεί αύριο με επιθετικούς προσανατολισμούς, καθώς «καίγεται» για την κατάκτηση των τριών βαθμών και η νίκη είναι μονόδρομος. Ο Πετράκης ζήτησε από τους παίκτες του καλύτερα τελειώματα και να είναι περισσότερο δημιουργικοί. Και επειδή οι περισσότερες ομάδες παίζουν με κλειστές άμυνες στα Γιάννινα, θα πρέπει να βρουν τρόπους είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια, να ανοίξουν διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Ένα γρήγορο γκολ θα είναι ό,τι καλύτερο για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», γιατί θα παίξει πιο ελεύθερα και θα φύγει το άγχος, που υπάρχει λόγω της δεινής βαθμολογικής θέσης που βρίσκεται. Η χθεσινή προπόνηση έγινε σε δύσκολες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες. Προς το τέλος του διτέρματος αποχώρησαν με ενοχλήσεις οι Ξύδας και Ντόλοβατς, αλλά δε φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό. Ωστόσο η κατάστασή τους θα εκτιμηθεί σήμερα. Ο Ξύδας ήταν βασικός στα τελευταία παιχνίδια και αν δεν περάσει το τράβηγμα στον τετρακέφαλο, θα είναι πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Πετράκη. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Αστέρα, καταγράφεται η απουσία του Βελλίδη και η επιστροφή του Λίλα, που εξέτισε την ποινή του. Οι Λεό και Περιστερίδης είναι από καιρό τραυματίες, όπως και ο τερματοφύλακας Παπαϊωάννου.
Σε γενικές γραμμές, αυτό που βγαίνει από την προετοιμασία του ΠΑΣ, είναι το πάθος, η αποφασιστικότητα και η διάθεση των παικτών να υπερβάλουν εαυτούς και να πάρουν τη νίκη στο αυριανό δύσκολο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Και από εκεί και μετά έχει ο Θεός. Βλέπουν κάθε παιχνίδι χωριστά και αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Αν πάρει αύριο τη νίκη, θα πάρει βαθιές ανάσες ανακούφισης, θα παραμείνει σε τροχιά ανόδου και παράλληλα θα πάει με καλύτερη ψυχολογία στα επόμενα παιχνίδια. Πάντα οι νίκες φέρνουν χαμόγελα αισιοδοξίας.

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό