ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Επιτυχημένη η χρονιά για τον Α.Σ. Γιάννενα, πάει για την υπέρβαση

Με αντίπαλο τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό, του οποίου επικράτησε το Σάββατο με 3-0 σετ στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών, θα ξεκινήσει ο Α.Σ. Γιάννενα τις υποχρεώσεις του στην επόμενη φάση , που οδηγεί σε άνοδο στην Pre League.

Η ομάδα των Ιωαννίνων θα τεθεί αντιμέτωπη με τις υπόλοιπες ομάδες, που τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις των δύο ομίλων της Β’ Ζώνης, σε πρωτάθλημα δύο γύρων, με την πρωταθλήτρια ομάδα να παίρνει το εισιτήριο της ανόδου.
Ο Α.Σ. Γιάννενα κατέλαβε τη 2η θέση στον Β’ Όμιλο της Β’ Ζώνης, κερδίζοντας τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό, ο οποίος ταξίδεψε στα Γιάννενα με ελλείψεις. Η ομάδα του Κώστα Τσιούπη ξεκίνησε αγχωμένα, ωστόσο σταδιακά βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι της και πήρε το πρώτο σετ με 25-20. Στα υπόλοιπα δύο, έπαιξε κατά διαστήματα όμορφο βόλεϊ και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων, δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη, σε ένα παιχνίδι που τελείωσε σε λιγότερο από μιάμιση ώρα.
Τα σετ: 25-20,25-14, 25-13
Α.Σ. Γιάννενα (Τσιούπης-Κοντογιάννης): Μπόζιου, Παππά Αικ., Chabai, Καλουτσάκη, Νιακοπούλου (λ), Ντούση, Ευθυμιάδου, Τικμανίδου, Μπάρλα, Μπουρλή, Τσάμου. Κακαγή, Ανουλίδου (λ).
Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός (Πινάκας): Κουτρουμπή, Ευθυμιοπούλου (λ), Μπέη, Καρακίτσιου, Γεράση, Νταφοπούλου, Πετρουγάκη, Τσουλουφή, Ζιώγα, Τιρτιράκη (λ).
Στον Γ’ όμιλο που σχηματίστηκε και οδηγεί στην Preleague, ο Α.Σ. Γιάννενα θα τεθεί αντιμέτωπος, εκτός από τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό, με την ομάδα του Φιλαθλητικού Πρέβεζας, η οποία τερμάτισε πρώτη στον Β’ Όμιλο της Β’ Ζώνης και αήττητη μετά και την άνετη νίκη της επί του Ασκληπιού Τρικάλων με 3-0 σετ (25-12, 25-16, 25-16), καθώς και με τις ομάδες του Α’ Ομίλου της Β’ Ζώνης ΑΣ Ελπίς, ΓΣΓ Νίκη Αλεξανδρούπολης και ΜΑΣ Νέα Γενεά.
Το πρώτο παιχνίδι του Α.Σ. Γιάννενα θα γίνει στη Λάρισα το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, μετά και από σχετικό αίτημα της ομάδας των Ιωαννίνων, λόγω της διεξαγωγής στο κλειστό της Λιμνοπούλας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταεκβοντό. Εκτός έδρας ξεκινά και ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας, που θα αντιμετωπίσει στην Αλεξανδρούπολη τη Νίκη.

Ξεκίνημα με ήττα για τον Πανηπειρωτικό

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα πλέι άουτ της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών ο Γ.Σ. Πανηπειρωτικός, που ταξίδεψε στο Σουφλί με πολλές απουσίες.
Η ομάδα των Ιωαννίνων πήρε το πρώτο σετ, ωστόσο στη συνέχεια κατέρρευσε και ο ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου επικράτησε με 3-1 σετ. Το θετικό για τον Πανηπειρωτικό είναι ότι διατηρεί την απόσταση που τον χωρίζει από τις δύο τελευταίες ομάδες και φαίνεται πως δε θα έχει πρόβλημα να παραμείνει στην κατηγορία. Το Σάββατο ο Πανηπειρωτικός υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, σε παιχνίδι που θα γίνει στην Άρτα, λόγω του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταεκβοντό.
Τα σετ: 20-25, 25-14, 25-13, 25-14.

Σχετικά άρθρα

Την Πολωνή Aleksandra Olenderek ανακοίνωσε ο Α.Σ. Γιάννενα

Βόλεϊ – Γιαννιώτικο ντέρμπι στην Α2 Γυναικών

Πολύτιμο τρίποντο για τον Πανηπειρωτικό