ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Μόνος πρώτος ο Βίκος Σπάρτακος

Τη μοναξιά της κορυφής στον 4ο όμιλο της Γ Εθνικής απολαμβάνει από το βράδυ της Κυριακής ο Βίκος Σπάρτακος, που, έστω και δύσκολα, επικράτησε του Α.Ο. Τρικάλων με 81-77, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για να φτάσουν στη νίκη, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, με το κλίμα να είναι έκρυθμο και μετά το τέλος του παιχνιδιού, όταν το προπονητικό τιμ και παίκτες άνοιξαν διάλογο με την εξέδρα, με την επέμβαση των ανθρώπων του IBC να είναι καταλυτική, για να μην υπάρξει κλιμάκωση.
Οι παίκτες του Νίκου Ρήγγα μπήκαν «ζεστοί» στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με πέντε πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ έφτασαν και στο +7 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με τους φιλοξενούμενους να φέρνουν το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία στο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Α.Ο. Τρικάλων πήρε κεφάλι στο σκορ, ενώ η διαφορά έφτασε στο +9 στην τέταρτη περίοδο. Όμως, με αντεπίθεση διαρκείας ο Βίκος Σπάρτακος κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ είχε την ευκαιρία να πάρει και τη νίκη, ωστόσο ο Ιωακειμίδης στάθηκε άτυχος στην τελευταία επίθεση, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι. Ό,τι, ωστόσο, δεν κατάφερε στη λήξη της κανονικής διάρκειας, το έκανε στο έξτρα πεντάλεπτο, όταν με επτά πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά, δίνοντάς της το ψυχολογικό αβαντάζ για να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη.
Ο Σίμος Ιωακειμίδης με 21 πόντους ήταν ο κορυφαίος της ομάδας των Ιωαννίνων, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του στάθηκε ο Ντίνος Σταυρόπουλος με 16, ο Γιάννης Αγγελόπουλος με 14, ο Γιάννης Αναγνωστάκης με 12 και ο Ντίνος Λαμπρόπουλος με 11.
Τα δεκάλεπτα: 18-13, 33-33, 52-56, 70-70 (κ.α.), 81-77
Βίκος Σπάρτακος (Ρήγγας-Καΐκας): Νταβουλτζόπουλος 2, Κολότσιος 2, Αναγνωστάκης 12(1), Λαμπρόπουλος 11, Ιωακειμίδης 21(2), Αγγελόπουλος 14(2), Θώδης 2, Σταυρόπουλος 16(1), Δήμος 1.
Α.Ο. Τρίκαλα (Παπαδημητρίου): Λεπενιώτης 32(3), Γκαντζιάς 6, Τσιτσάνης 2, Αργύρης 11(2), Απέργης 3(1), Αγαπίου 5(1), Μπέφας, Κωτούλας 10(1), Τζιαννής 8(1).

Σχετικά άρθρα

Φιέστα ανόδου με «κατοστάρα» για τον Βίκο Σπάρτακο

«Κλείδωσε» και μαθηματικά την άνοδο ο Βίκος Σπάρτακος

Επέστρεψε στις νίκες ο ΑΓΣ Ιωαννίνων

Αποστόλης Τζελέτας