ΑθλητικάΑίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Λύνεται κι έρχεται στα Γιάννενα το κλειστό της ξιφασκίας

Άμεσα αναμένεται να γίνει η μεταφορά του σκελετού του κλειστού γυμναστηρίου της ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Γιάννενα, παρά τις προ ημερών εκτιμήσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου ότι υπάρχει περιθώριο χρόνου μέχρι το τέλος του έτους.

Με δεδομένο ότι από τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης των κτιρίων, που προβλεπόταν να απομακρυνθούν για να ξεκινήσουν οι εργασίες υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος, δηλαδή των κλειστών γυμναστηρίων ξιφασκίας, μπάσκετ και του ενδιάμεσου κτιρίου που τα συνδέει, οι διαδικασίες επισπεύστηκαν.
Όπως κάνει γνωστό ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, το βράδυ θα υπογράψει την προγραμματική σύμβαση και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και την Παρασκευή το κλειστό λύνεται και θα μεταφερθεί ο σκελετός στα Γιάννενα. «Ευχαριστώ όλους που βοήθησαν την προσπάθεια αυτή, ώστε να έχουμε μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γήπεδα αθλοπαιδιών στην πρωτεύουσα της Ηπείρου», αναφέρει χαρακτηριστικά, δίνοντας και τις διαστάσεις του γυμναστηρίου, που είναι 150 μ. x 68 μ. x 22 μ. ύψος.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα ο Αλ. Καχριμάνης έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα προχωρήσει στην απόκτηση δύο μεταλλικών εγκαταστάσεων από τον χώρο του Ελληνικού, διαθέτοντας μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου 980.000 ευρώ για το πρώην κλειστό της ξιφασκίας και άλλα τόσα για το βοηθητικό, στο οποίο υπάρχει όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος