ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πολύτιμος βαθμός με εμφάνιση που αφήνει υποσχέσεις

Εμφάνιση που αφήνει με πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια, πραγματοποίησε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο Χαριλάου, όπου αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 κόντρα στον Άρη.

Αν φανταστεί κανείς ότι είχε να παίξει επίσημο παιχνίδι πάνω από 6,5 μήνες, ορισμένοι παίκτες που είναι από μεταγραφές δεν είναι ακόμη 100% έτοιμοι, όπως οι Εραμούσπε (αναγκαστικά ξεκίνησε βασικός λόγω απουσίας του Κάργα) και ότι αντιμετώπισε στα ίσα τον Άρη, που μέχρι πρότινος είχε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (με Λαμία εντός, Βόλο εκτός) και σε ένα γήπεδο που πάντα η ζυγαριά κλίνει υπέρ των γηπεδούχων, η παρουσία του ΠΑΣ και ο πολύτιμος βαθμός είναι στα θετικά στοιχεία του.
Κάποια πράγματα ασφαλώς θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα, ειδικά στο γκολ του Φετφατζίδη που ήταν ξεχασμένος στην περιοχή, αλλά σαν σε πρώτο παιχνίδι δεν πήγε άσχημα ο ΠΑΣ. Ειδικά στο α’ μέρος ήταν πολύ μελετημένος στον αγωνιστικό χώρο, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, με συνέπεια να πετύχει δύο καταπληκτικά γκολ στο 15’ με τον Νάουμετς και στο 22’ με τον Παντελάκη. Ξέροντας ότι ο Άρης είναι ομάδα με ακριβούς και ποιοτικούς παίκτες, ο ΠΑΣ προσπάθησε να ροκανίσει τον χρόνο έχοντας δεμένες τις γραμμές του και να γίνεται απειλητικός στις αντεπιθέσεις.
Στο β’ μέρος φάνηκε το κενό της αγωνιστικής απραξίας καθώς πίεσε περισσότερο ο Άρης και για ένα 20λεπτο περίπου ο ΠΑΣ είχε κενά και το μόνο που έκανε ήταν να αμύνεται και να διώχνει τη μπάλα, μη μπορώντας να γίνει απειλητικός για να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Στο 48’ ο Φετφατζίδης μείωσε σε 1-2, κάτι που τόνωσε το ηθικό των γηπεδούχων και στο 67’ από μια στημένη φάση ο Ματίγια με χτύπημα μαέστρου ισοφάρισε σε 2-2. Ήταν γκολ που έφερε την προσωπική σφραγίδα και όχι αυτή της ομάδας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την είσοδο των Ντομίνγκεθ, Λώλη, Λιάσου και την αλλαγή σχηματισμού που έκανε ο Γιαννίκης, ο ΠΑΣ πήρε πάλι επιθετικές πρωτοβουλίες, απειλώντας για ένα 3ο γκολ. Πήγε στο 93’ να γίνει το «μπαμ» με την κάθετη μπαλιά του Πίρσμαν στον Κριζμάν αλλά πιάστηκε σε θέση οφσάϊντ.
Κάποιοι παίκτες του σε καίριες θέσεις, όπως οι σέντερ μπακ Παντελάκης, Εραμούσπε και οι Κάστρο, Καρτάλης είχαν από το πρώτο 20λεπτο του β’ ημιχρόνου φορτωθεί με κίτρινες κάρτες από τον ρέφερι Ευαγγέλου άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως. Γενικά ο ΠΑΣ στάθηκε αρκετά καλά, τηρουμένων των αναλογιών και δείχνει μια δουλεμένη ομάδα που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι ομάδα που δεν παίζει με κλειστά μάτια και ότι βγει, αλλά έχει πλάνο, θέσεις, ρόλους παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τα δυο γκολ δεν είχε άλλες μεγάλες ευκαιρίες, αλλά έπαιξε καλά τον ρόλο του για να κρατήσει κατά πρώτο λόγο τη νίκη και κατά δεύτερο να διασφαλίσει τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού από το 67’΄ο Άρης ισοφάρισε σε 2-2.

ΤΑ ΓΚΟΛ
15’: Ο Σάλιακας παρά το σκληρό μαρκάρισμα του Γκάμα, έδωσε τη μπάλα στον Παμλίδη, αυτός την έστρωσε στον Νάουμετς, που αφού την έφερε στο αριστερό καλό πόδι, με τεχνικό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, πριν προλάβει να αντιδράσει ο Κουέστα.
22’: Σε εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη από δεξιά, έπιασε την πρώτη κεφαλιά προς την εστία ο Εραμούσπε και την έσπρωξε με προβολή στα δίχτυα ο Παντελάκης παρά την πίεση του Λόπεθ.
48’: Ενώ ο Άρης πίεζε από τη δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣ, ο Γκάμα έδωσε την άλλη πλευρά τη μπάλα στον Φετφατζίδη που ήταν ακάλυπτος, καθώς ο Πίρσλαμ πήγε να βοηθήσει τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Ο Φέτφα με καλό σουτ στη γωνία μείωσε σε 1-2.
67’: Ο Ματίγια σε χτύπημα φάουλ, πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος και στην έστειλε συστημένη στο «Γ» του ΠΑΣ, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Είναι από τις φάσες που αν περνά η μπάλα το τείχος, δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο γκολκίπερ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
8’: Ο Καρτάλης πήγε να αιφνιδιάσει από μακριά, η μπάλα πέρασε άουτ.
10’: Σουτ του Μπερτόγλιο απέκρουσε με καλή τοποθέτηση ο Χουτεσιώτης.
18’: Σουτ Γκάμα βρήκε το σώμα του Σιόντη και κατέληξε στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη.
19’: Φοβερή απόκρουση του Χουτεσιώτη σε σουτ του Φετφατζίδη από το ύψος του πέναλτι.
29’: Καλό σουτ του Ρόουζ έφυγε άουτ.
47’: Πολύ καλή απόκρουση Χουτεσιώτη, σε σουτ του Ρόουζ.
84’: Δυνατό σουτ του Παμλίδη έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Κουέστα.
93’: Ο Πίρσμαν έβγαλε την κάθετη πάσα στον Κριζμάν που βρέθηκε προ του Κουέστα, αλλά ήταν ελαφρώς εκτεθειμένος και καταλογίστηκε ως οφσάιντ.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον ΠΑΣ Γιάννινα εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν Πίρσμαν, Παντελάκης, Χουτεσιώτης, Καρτάλης (στο α’ ημίχρονο), μαχητικός ήταν ο Σάλιακας, καλές τοποθετήσεις είχε ο Εραμούσπε χωρίς να είναι έτοιμος 100%, ενώ στην επανάληψη βοήθησε ο Λώλης και ο Ντομίνκεθ. Ο Ισπανός μέσος έχει να δώσει πολύ περισσότερα. Ο Πίρσμαν κάλυπτε πολλές φορές μόνος την αριστερή πλευρά, πηγαίνοντας σε άμυνα και επίθεση. Από τον άρη διακρίθηκαν Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Ευαγγέλου πήγε να κόψει το καρπούζι στη μέση, αλλά του ξέφυγαν κάποιες φάσεις υπέρ των γηπεδούχων. Στο 32’ χαρίστηκε κίτρινη κάρτα στον Ματίγια για το κλάδεμα του Παμλίδη, ήταν ανύπαρκτο το φάουλ του 45’ χιλιοστά έξω από την γραμμή της εστίας του ΠΑΣ και ευτυχώς δεν μπήκε γκολ γιατί θα είχαμε αλλοίωση αποτελέσματος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ροζ, Ντάτκοβιτς (46’ Τζάγκο), Δεληζήσης, Γκανέα, Σάσα (65’ Μαντσίνι), Ματίγια, Γκάμπα, Μπερόγλιο (77’ Μάνος), Φετφατζίδης, Λόπεθ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πέρσμαν, Σιόντης, Καρτάλης (63’ Ντομίνγκεθ), Ναουμέτς (46’ Κάστρο), Παμλίδης (86’ Λιάσος), Λεό (56’ Λώλης), Κρίζμαν.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος