Αριστερά ο Αργύρης Γιαννίκης με τον βοηθό του Νίκο Μπαδήμα
Αθλητικά

Το μυαλό σας στο γήπεδο και όχι στις παραλίες!

Οι πρώτες συστάσεις του Αργύρη Γιαννίκη προς τους παίκτες, καθώς υπάρχει για τον ΠΑΣ μια πολύ δύσκολη χρονιά

Η ζωή έχει επιστρέψει για τα καλά στο στρατόπεδο του ΠΑΣ, καθώς σήμερα θα γίνει η δεύτερη προπόνηση και από την άλλη εβδομάδα θα ανεβούν ακόμη περισσότερο οι στροφές, ξεκινώντας ασκήσεις με την μπάλα και διτέρματα.

Οι πρώτες ημέρες των προπονήσεων κινούνται με γυμναστική, τρέξιμο, ασκήσεις φυσικής κατάστασης, για να ξεμπουκώσουν σιγά σιγά οι ποδοσφαιριστές και να μπουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο Γιαννίκης, χθες που έγινε στο ΠΕΑΚΙ η πρώτη προπόνηση, μίλησε για λίγο στους παίκτες και, πέρα από τις τυπικές ευχές, ζήτησε να ξεχάσουν τις παραλίες, λέγοντας πως οι ανέμελες μέρες του καλοκαιριού έχουν τελειώσει γι’ αυτούς και πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα ωράρια, στα νέα δεδομένα, με την υπενθύμιση ότι η νέα κατηγορία έχει μεγαλύτερες υποχρεώσεις.

Οι προπονήσεις ξεκίνησαν χωρίς τους Κριζμάν, Λεό και Νάουμετς, γιατί υπήρξε καθυστέρηση επιστροφής στα Γιάννινα λόγω των μέτρων για προστασία από τον κορωνοϊό και κάποιων διαδικασιών που πρέπει να γίνουν. Οι παίκτες θα περάσουν πρώτα από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν προπονήσεις. Σημειωτέον ότι οι προπονήσεις γίνονται με τους κανόνες των υγειονομικών πρωτοκόλλων και απαγορεύεται να πλησιάσουν φίλαθλοι ή άλλοι τρίτοι στον χώρο των προπονήσεων. Και ο Αγιασμός φέτος θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Από το ΠΕΑΚΙ πέρασε και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης που είδε λίγο την προπόνηση, αλλά περισσότερο ασχολήθηκε με διοικητικά και οικονομικά ζητήματα της ομάδας, έχοντας συσκέψεις και συναντήσεις με τους υπεύθυνους των γραφείων αλλά και με τον λογιστή που συνεργάζεται η ΠΑΕ. Για αρκετή ώρα μίλησε και με τον Αργύρη Γιαννίκη, κυρίως για τα μεταγραφικά, ενημερώνοντας τον κόουτς τι γίνεται με τις μεταγραφές και πότε θα υπάρξουν νεώτερα. Θα ήταν ευχής έργο για τον Γιαννίκη, μέχρι να πάει η ομάδα στο Καρπενήσι (2 Αυγούστου) να είχαν τελειώσει οι μεταγραφές και να είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του στο διάστημα που θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει επακριβώς για πολλούς λόγους. Δεν είναι εύκολο, μέσα σε τόσο σύντομο χρόνο να βρεθούν δέκα παίκτες στη μεταγραφική αγορά και να κλείσουν άμεσα συμφωνίες, γιατί τώρα τελείωσαν τα πρωταθλήματα και θα ξεκαθαρίσει ποιοι παίκτες θα είναι ελεύθεροι. Βέβαια, υπάρχει προεργασία από πριν, αφού από τα Χριστούγεννα έδειχνε ότι ο ΠΑΣ θα ανεβεί κατηγορία, αλλά οι μεταγραφές είναι δύσκολο κομμάτι και θέλουν ψάξιμο, αλλά και… χρήμα!

Επέστρεψε στον ΠΑΣ ο Βασιλάκης

Η μεταγραφική περίοδος φέτος θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, σε αντίθεση με άλλα χρόνια που ξεκινούσε Ιούλιο και τελείωνε Αύγουστο. Όλα πήγαν πίσω λόγω κορωνοϊού. Θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου το νέο πρωτάθλημα στη Σούπερ Λιγκ 1, ενώ θα γίνονται παράλληλα και μεταγραφές! Η πρώτη μεταγραφή που έκλεισε ο ΠΑΣ είναι του νερού γκολκίπερ Γιάννη Μπότσαρη. Υπάρχει ενδιαφέρον για τον αμυντικό Μανόλη Σάλιακα που έμεινε ελεύθερος από τη Λαμία, ενώ στην ομάδα επέστεψε ο 20χρονος Σπύρος Βασιλάκης που ήταν πέρσι δανεικός στο Σούλι Παραμυθιάς. Ο Βασιλάκης ξεκίνησε ήδη προπονήσεις με τον ΠΑΣ.

Τα κορίτσια Ανατολής συγχαίρουν τον ΠΑΣ

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου του Α.Ο. Ανατολής προς την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα για την άνοδό της στην Α’ Εθνική και ταυτόχρονα ευχαρίστησε την οικογένεια του κ. Χριστοβασίλη που πολλές φορές φιλοξένησε τα κορίτσια της ομάδας στις εξέδρες των «Ζωσιμάδων». Η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει: «Οι αθλήτριες, οι γονείς, και οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την Ομάδα Γυναικών Ποδοσφαίρου και Ακαδημία κοριτσιών του Α.Ο. Ανατολής Ιωαννίνων, εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους στην οικογένεια της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 για την άνοδο της ομάδας των Ιωαννίνων στην Super League. Η μικρή παρένθεση της Super League 2 δε στάθηκε ικανή να ανακόψει τη δυναμική της ομάδας των Ιωαννίνων που θα αγωνίζεται από τη νέα χρονιά στην πρώτη τη τάξη κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 και η οικογένεια του κ. Χριστοβασίλη έχουν στηρίξει πάμπολλες φορές τα κορίτσια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου των Ιωαννίνων, προσφέροντας δωρεάν είσοδο στους αγώνες εντός έδρας στους Ζωσιμάδες, σε άκρως εμπορικούς αγώνες, με άψογη φιλοξενία».

Η Παναχαϊκή θέλει τους πρώην του ΠΑΣ

Και τρίτο παίκτη που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, βολιδοσκόπησε η Παναχαΐκή. Δημοσιεύματα από την αχαϊκή πρωτεύουσα αναφέρουν ότι, μετά τον Απόστολο Σκόνδρα και τον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έψαξε την περίπτωση του Μιχάλη Μπουκουβάλα. Πολύ καλός παίκτης αλλά όπως όλα δείχνουν, και αυτός επιλέγει να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Σούπερ Λίγκ, αφού είναι πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία. Τα ίδια δεδομένα υπάρχουν και για τον Απόστολο Σκόνδρα που θα πάει σε ομάδα Σούπερ Λίγκ, όπως όλα δείχνουν, ενώ για να υπάρξει εξέλιξη για τον Αλέξανδρο Αποστολόπουλο πρέπει να υποχωρήσει από τις αρχικές του απαιτήσεις.

Όχι Σκόνδρα σε Καλαμάτα

Τον Απόστολο Σκόνδρα που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ, πρότεινε στη διοίκηση της Καλαμάτας ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος. Οι Μεσσήνιοι επικοινώνησαν με τον Σκόνδρα, αλλά απέρριψε την πρόταση, λέγοντας ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας.

Πάει Βέροια ο Βελλίδης;

Ο πρώην διεθνής γκολκίπερ του ΠΑΣ Μάρκος Βελλίδης αποχώρησε από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας (εκεί πήγε φέτος προπονητής ο Γιάννης Πετράκης) και έχουν βουίξει στη Βέροια οι φήμες ότι έκλεισε στη «Βασίλισσα» για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος