Ο Σεργκελασβίλι την ώρα του τεστ για τον κορωνοϊό
Αθλητικά

Η ζωή ξαναγυρίζει στον ΠΑΣ Γιάννινα

Χθες έγιναν τα τεστ κορωνοϊού και, αν όλα πάνε καλά, αύριο στο ΠΕΑΚΙ θα γίνει η πρώτη προπόνηση.

Η μηχανή του ΠΑΣ άρχισε να παίρνει μπροστά σιγά– σιγά, έστω και κάτω απ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού.

Χθες, από επιστημονικούς συνεργάτες ιατρικού ομίλου των Αθηνών, πάρθηκαν δείγματα από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, το προσωπικό και απ’ όλους όσους προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, για να γίνει ο ενδεδειγμένος έλεγχος. Αν ο έλεγχος δεν εξακριβώσει κάποιο θετικό κρούσμα, από αύριο θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις σε ειδικό χώρο του ΠΕΑΚΙ, πάλι κάτω από αυστηρούς κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Δηλαδή προπονήσεις με γκρουπ 6-8 ατόμων, με αποστάσεις, χωρίς κανένα κοινό αντικείμενο, με τους παίκτες να έρχονται ντυμένοι στο γήπεδο και να αποχωρούν έτσι κάνοντας μπάνιο στο σπίτι, έχοντας και ατομικά είδη καθαριότητας και νερό. Αν βγει θετικό κρούσμα, τότε θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με απομόνωση του ατόμου και καραντίνα των υπόλοιπων σε ειδικούς χώρους. Τη διαδικασία επέβλεπε ο γιατρός της ομάδας Σταύρος Ριστάνης που μίλησε και στους δημοσιογράφους, ζητώντας απ’ όλους ιδιαίτερη προσοχή και εφαρμογή των κανόνων, συνιστώντας το ίδιο και στον απλό κόσμο στην καθημερινότητά του.

Ο Αργύρης Γιαννίκης τόνισε ότι οι ομάδες χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες προπονήσεων

Χθες οι παίκτες, ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες του πήγαν ατομικά ο καθένας στο ΠΕΑΚΙ όπου έγινε θερμομέτρηση, απολύμανση, τους μοιράστηκαν μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και στη συνέχεια έγινε ο έλεγχος από το προσωπικό του ιατρικού κέντρου. Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν σήμερα και αν όλα πάνε, καλά αύριο θα γίνει η πρώτη προπόνηση. Στη Σούπερ Λιγκ 2, επί του παρόντος επιτρέπονται συγκεκριμένες προπονήσεις, όπως έγινε αρχικά και με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1. Οι ομαδικές θα επιτραπούν αργότερα και πάλι με κανόνες και όχι όπως γινόταν σε εποχές προ κορωνοϊού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης τόνισε ότι από τη στιγμή που θα επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις, θα χρειαστούν προπονήσεις τεσσάρων εβδομάδων για να αντέξει το μυϊκό σύστημα των παικτών σε συνθήκες αγώνα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Από τη στιγμή που θα επιτραπούν ομαδικές προπονήσεις, αφού οι παίκτες μέχρι τώρα ακολούθησαν ένα αυστηρό πλάνο ατομικών προπονήσεων, πιστεύω ότι θα χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες, για να μπορεί το μυϊκό σύστημα να ανταποκριθεί σε συνθήκες αγώνα. Είδαμε και στη Γερμανία που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, ότι είχαν στα πρώτα έξι παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα οκτώ μυϊκούς τραυματισμούς».

Όταν ρωτήθηκε ο Γιαννίκης για το πώς βλέπει την εξέλιξη των πραγμάτων και αν θέλει ο ΠΑΣ να κατακτήσει στα γήπεδα τον τίτλο, ανέφερε: «Ο κάθε ποδοσφαιριστής σίγουρα θέλει να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους. Αυτό δεν είναι στο χέρι μας, άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις. Υπάρχουν τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για κανέναν και αυτό είναι το πρώτο. Σίγουρα θέλουμε το πρωτάθλημα, είμαστε 7 πόντους μπροστά, είναι μεγάλη η διαφορά που διαμορφώθηκε στα 20 ματς που δώσαμε. Δείξαμε ότι αξίζουμε και ότι μπορούμε». Τέλος, για το αν έγιναν συζητήσεις με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, όσον αφορά τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν ανέφερε:  «Πρέπει να κάνουμε τα πλάνα για του χρόνου, αλλά επειδή δεν ξέρουμε τι θα γίνει , πότε θα παίξουμε και αν παίξουμε, πότε θα ξεκινήσουμε προπονήσεις, αυτό μας τρενάρει σε πολλά θέματα. Όχι μόνο τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά όλες τις ομάδες. Ταυτόχρονα με αυτά θα πρέπει να κάνουμε συζητήσεις για το μέλλον για να είμαστε προετοιμασμένοι».

Ριστάνης: θέλει μεγάλη προσοχή στη συνέχεια

Ο γιατρός του ΠΑΣ Σταύρος Ριστάνης συνιστά προσοχή στον κόσμο και στους αθλητές

Ο γιατρός του ΠΑΣ Σταύρος Ριστάνης συνέστησε στους αθλητές αλλά και στον κόσμο προσοχή, τώρα που γίνεται προσπάθεια για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. «Θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί έχουν χαλαρώσει λίγο τα μέτρα, ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά να επιστρέφει στην κανονικότητα, οπότε υπάρχει ένα θέμα λίγο με την μετάβαση, ώστε να γίνει ομαλά στη νέα εποχή μετά τον κορωνοϊό», τόνισε χαρακτηριστικά. Για τον ΠΑΣ ανέφερε ότι αν βγουν αρνητικά τα δείγματα των εξετάσεων, αύριο Πέμπτη μπορεί η ομάδα να προπονηθεί με βάση των όσων προβλέπονται από τον υγειονομικό κανονισμό.

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν υπάρξει θετικό κρούσμα, ο κ. Ριστάνης ανέφερε ότι «αυτό είναι ένα θέμα» και ότι θα εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον υγειονομικό κανονισμό. Ο παίκτης θα τεθεί σε ειδικό χώρο σε καραντίνα, σε καραντίνα θα μπει και η υπόλοιπη ομάδα, ενώ θα γίνει απολύμανση και αποστείρωση των χώρων. «Το καλό είναι –σημείωσε- να μην υπάρξει κάτι τέτοιο, γιατί μετά θα περιπλακεί πολύ η κατάσταση και με τους αγώνες και με τις προπονήσεις και με τα πάντα. Ας είμαστε αισιόδοξοι, όλα να είναι καλά. Εμείς θα τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου σχετικά με τη δραστηριότητα της χθεσινής ημέρας: Μετά από σχεδόν 2 1/2 μήνες συναντήθηκε η ομάδα του ΠΑΣ σήμερα στο ΠΕΑΚΙ, με σκοπό την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ για τον Covid-19. Λίγο μετά τις 11 ξεκίνησε η ομάδα να φθάνει στο ΠΕΑΚΙ χωρισμένη σε γκρουπ και μετά τους απαραίτητους ελέγχους κατά την είσοδο, ξεκίνησαν ένας-ένας να πραγματοποιούν το τεστ. Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα κοινοποιηθούν στην ομάδα αύριο το απόγευμα και εκτός απροόπτου την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση. Όλη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ ήταν ευθύνη του Ομίλου Ιατρικής Διάγνωσης, πάντοτε υπό την επίβλεψη του υγειονομικού υπευθύνου της ομάδας μας, κ. Ριστάνη.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ιατρικό team του Ομίλου Ιατρικής Διάγνωσης, για την άριστη συνεργασία και διαδικασία κατά τη διάρκεια των ελέγχων, αλλά και επίσης τους εργαζομένους και τον Πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ, κ.Κολόκα, όπου από το πρωί σήμερα φρόντισαν να υπάρχει η αντίστοιχη οργάνωση για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού.

Συγχαρητήρια από Κολόκα στον ΠΑΣ

Υπάρχει στενή συνεργασία των υπευθύνων της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με τον πρόεδρο της επιτροπής διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Παντελή Κολόκα, ώστε να γίνουν όλα όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να ξεκινήσουν με ασφάλεια οι προπονήσεις. Ο κ. Κολόκας, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, τόνισε:  «Θα ήθελα να συγχαρώ το ιατρικό και τεχνικό τιμ του ΠΑΣ Γιάννινα για τον επαγγελματισμό που δείχνει και την υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση του θέματος, όπως και στη διαδικασία επανεκκίνησης των προπονήσεων και των αγωνιστικών ενδεχομένως υποχρεώσεων. Η συνεργασία μας είναι συνεχής. Αυτό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για τα υπόλοιπα σωματεία, που θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο, για να τηρηθούν οι κανόνες όπως οφείλουμε απέναντι στην ελληνική πολιτεία αλλά και στην τοπική κοινωνία, ώστε να λάβουμε όλα τα μέτρα για να μη έχουμε πισωγυρίσματα σε αυτό το πολύ δυσάρεστο θέμα και τις περιπέτειες που μας έχει βάλει η πανδημία».

Με την ευκαιρία και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, αν άνοιξαν οι χώροι άθλησης στο ΠΕΑΚΙ ανέφερε: «Δεν ισχύει ότι άνοιξαν οι αθλητικοί χώροι για το κοινό. Ισχύει το άνοιγμα των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις οδηγίες και την κοινή υπουργική απόφαση για τον αγωνιστικό αθλητισμό προς το παρόν, με κανόνες και με τρόπους αυστηρούς, τους οποίους τηρούμε κατά γράμμα και περιμένουμε τις νέες οδηγίες για το πώς θα γίνει η διαδικασία επανόδου και των ελεύθερων αθλουμένων και τους οποίους εμείς θα ενημερώσουμε, όταν θα έχουμε την αντίστοιχη οδηγία από τον ΕΟΔΥ.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση

Ζητά πρωτοβουλίες για αιθαλομίχλη και ακρίβεια