Αθλητικά

Απάντηση ΠΑΣ και Απόλλωνα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Δεν έμειναν αναπάντητες οι ραδιοφωνικές δηλώσεις του παλιού ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του Ολυμπιακού Θεόφιλου Χατζηιωαννίδη, που υποστήριξε ότι «ήταν στημένο το παιχνίδι Απόλλων Πόντου – ΠΑΣ Γιάννινα 1-6».

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όπου θα κληθεί ο Χατζηιωαννίδης να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ενώ με έντονο ύφος αντέδρασαν οι παίκτες και η διοίκηση του Απόλλωνα Πόντου που ζήτησαν από την ομάδα τους και αυτή να πάει τον παλιό της παίκτη στα δικαστήρια. Παράλληλα, δημοσιεύματα από Θεσσαλονίκη ανέφεραν ότι ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες Χατζηιωαννίδη, για τις οποίες ασφαλώς πρώτος θα κληθεί να καταθέσει ο καταγγέλλων.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 δε θα επιτρέψει ποτέ και σε κανέναν να σπιλώσει το όνομα του ιστορικού μας συλλόγου, πόσο μάλλον εμπλέκοντας μας σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή είναι δικαιωματικά στην 1η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας όπως πάντα την αξία της στο γήπεδο και μόνη προσήλωση της, είναι η άνοδος στην 1η κατηγορία, εκεί όπου και πρέπει να αγωνίζεται. Δηλώνουμε ευθέως προς όσους προέβησαν σήμερα σε δυσφημιστικές εις βάρος μας δηλώσεις και προς όλες γενικά τις πλευρές και τους εμπλεκόμενους που αναπαράγουν τέτοιου είδους “σκουπίδια”, ότι η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 θα προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία του ονόματος και της ιστορίας της και για την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη η φήμη της».

Η αντίδραση των παικτών

Ανακοίνωση μέσω των αρχηγών τους εξέδωσαν και οι θιγόμενοι παίκτες του Απόλλωνα Πόντου, που σημειώνουν τα εξής: «Ως ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Πόντου αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που φοράμε την κοκκινόμαυρη φανέλα, την οποία στο παρελθόν έχουν δοξάσει κάποιοι πολύ καλύτεροι από εμάς. Ζούμε το όνειρό μας και είναι ανέντιμο να προσπαθούν κάποιοι να μας δηλητηριάσουν, προσβλέποντας σε τερτίπια που δε μας αφορούν. Δε γνωρίζουμε αν κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια για να φτάνουν στο σημείο να μας κατασυκοφαντούν για πράγματα που τα θεωρούμε αρρωστημένα, ακόμη και στο άκουσμά τους. Φυσικά θα ήταν ηθική αυτοκτονία για εμάς να ακολουθήσουμε τους συκοφάντες στον κατήφορό τους, μα ούτε και μπορούμε να δεχθούμε με απάθεια τις όποιες συκοφαντίες τυχάρπαστων και δολοπλόκων. Απευθυνόμαστε στην Π.Α.Ε. Απόλλων Πόντου, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες και να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη όσοι μας προσάπτουν ανήκουστα για μας γεγονότα, τα οποία θεωρούμε αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, κακοβουλίας και ματαιοδοξίας».

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα

Το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση και η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, που αναφέρει τα εξής: «Η Π.Α.Ε. Απόλλων Πόντου έχει αποταθεί, μέσω των νομίμων διαδικασιών, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Metropolis 95.5” ώστε να εξασφαλίσει τα ηχητικά ντοκουμέντα των τελευταίων ημερών και να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, προσδοκώντας να αναδειχθεί η αλήθεια – την οποία εμείς γνωρίζουμε καλύτερα απ’ τον καθένα – και να τιμωρηθούν παραδειγματικά τυχόν συκοφάντες, που επιχειρούν να βλάψουν την προσπάθεια της ομάδας μας και το ποδόσφαιρο, ευρύτερα».

Σχετικά άρθρα

Μνήμες από Μέτσοβο και ΠΑΣ Γιάννινα στην Περιφέρεια

Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ζερόμ Πριόρ

Διαψεύδει η ΑΕΚ τα περί μεταγραφής Περέα