ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πώς θα καλύψει ο Γιαννίκης το κενό του Νικολιά

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του ΠΑΣ για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Ειδικά σήμερα ο Αργύρης Γιαννίκης θα δοκιμάσει σχήματα, για να καταλήξει σε αυτό που θα ξεκινήσει την κρίσιμη αναμέτρηση με την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Ο κόουτς βασικά θέλει να υπάρξει καλή συνεργασία της άμυνας με τις υπόλοιπες γραμμές και κυρίως με τα χαφ, για να κλείσουν οι χώροι και οι διάδρομοι προς την εστία του Χουτεσιώτη. Ουσιαστικά θα παίξει με 3-5-2, που σε φάση άμυνας θα είναι 5-3-2 και στις αντεπιθέσεις θα αλλάζει ο σχηματισμός. Δηλαδή να παίξει με τρία στόπερ και δύο αμυντικά χαφ, για να είναι μαζί Σιόντης και Κάστρο. Ο Γιαννίκης δε θα έχει τον Νικολιά που έπαθε θλάση και θα επιστρέψει μετά τα Χριστούγεννα. Οπωσδήποτε η μη παρουσία του στη Ριζούπολη είναι σημαντική απώλεια. Ωστόσο δεν υπάρχουν ανησυχίες, γιατί ο ΠΑΣ στη μεσαία γραμμή έχει αρκετές επιλογές. Είτε να παίξει ο Πίτου Γκαρσία ως κεντρικό χαφ ή να γυρίσει πιο πίσω ο Κριζμάν, πίσω από το επιθετικό δίδυμο Λεό, Παμλίδη.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ακόμη ο προβληματισμός στον κόουτς για το πώς θα ξεκινήσει το ντέρμπι στη Ριζούπολη, αφού στις τελευταίες προπονήσεις στα διπλό άλλαξε σχηματισμούς. Περισσότερα θα φανούν σήμερα που το οικογενειακό δίτερμα μπορεί να είναι η πρόβα για το μεθαυριανό παιχνίδι, οπότε ο προπονητής θα ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του. Πάντως στον ΠΑΣ υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για καλό αποτέλεσμα στη Ριζούπολη, καθώς υπάρχει η εμπειρία και η ικανότητα στο ρόστερ για την διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, όπως και η βαριά φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου». Όλοι λένε, ότι ο κόσμος θα δει έναν διαφορετικό ΠΑΣ, που δε θα έχει καμία σχέση με αυτόν που είδαν στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου. Τα ντέρμπι πάντα τσιτώνουν τους παίκτες, ανεβάζουν το πάθος και την αποφασιστικότητα. Επιπλέον οι Γιαννιώτες ποντάρουν πολλά και στην υποστήριξη που θα έχουν από τους Ηπειρώτες της Αθήνας, για τους οποίους ο ΠΑΣ είναι σημείο αναφοράς και γέφυρα με τη γενέτειρα πατρίδα. Ήδη υπάρχει κινητοποίηση σε πυρήνες Ηπειρωτών φιλάθλων της πρωτεύουσας, για να κάνουν εντυπωσιακή παρουσία στις εξέδρες με άρωμα «Ζωσιμάδες». Αύριο θα γίνει πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια αναχώρηση για την Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος