Αθλητικά

Θα πάει λίγο πίσω το θέμα προπονητή

Πιθανόν ξένος τεχνικός θα αναλάβει τον ΠΑΣ, ενώ οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 προχωρούν χωρίς πυξίδα.

Το θέμα προπονητή θα πάρει μερικές μέρες ακόμη παράταση στον ΠΑΣ, καθώς υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να γίνει ο προγραμματισμός, αφού η προετοιμασία θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου.

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και οι συνεργάτες του έχουν ανοιχτή γραμμή κυρίως με προπονητές του εξωτερικού και σύντομα θα γίνει η τελική επιλογή, αλλά υπάρχουν και άλλα σοβαρά ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Ο ΠΑΣ και άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 βαδίζουν χωρίς πυξίδα αυτό τον καιρό, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιους κανόνες θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα, πώς θα αναδειχτούν οι ομάδες που θα ανεβούν στη Σούπερ Λίγκα, πώς θα γίνουν οι αγώνες, τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά και την εμπλοκή της ΕΡΤ, πόσοι ξένοι θα αγωνίζονται στη νέα κατηγορία και άλλα τέτοια ζητήματα. Όλα αυτά θα πρέπει σύντομα να ξεκαθαριστούν, να καθοριστεί το κανονιστικό πλαίσιο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, για να ξέρουν και οι ομάδες πώς θα ετοιμαστούν και τι θα αντιμετωπίσουν τη νέα σεζόν. Ένας λόγος που στον ΠΑΣ δεν προχώρησαν κάποια πράγματα μέχρι τώρα, είναι και αυτός. Γιατί δεν μπορεί να γίνει σωστός προγραμματισμός, αν δεν είναι γνωστό το τι θα ισχύσει στο νέο πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας και στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δημιουργήθηκε ενδιάμεση κατηγορία με δώδεκα ομάδες, μεταξύ των παραδοσιακών κατηγοριών Α’ και Β’ Εθνικής.

Όσον αφορά το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά και αυτή η ιστορία έγινε πραγματικό σίριαλ. Αναφορικά με δημοσιεύματα ότι ο ΠΑΣ περιμένει απάντηση από τον Μιχάλη Γρηγορίου, κύκλοι της ομάδας ανέφεραν ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και οι αναζητήσεις του νέου τεχνικού είναι σε άλλη κατεύθυνση.

Όπως τονίσαμε στον Η.Α. από την πρώτη στιγμή, ο ΠΑΣ, μετά το ναυάγιο που υπήρξε με τον Νίκο Παπαδόπουλο, έστρεψε το ενδιαφέρον στο εξωτερικό και όλα δείχνουν ότι μετά από εννέα χρόνια θα καθίσει πάλι ξένος τεχνικός στον πάγκο του «Άγιαξ». Ο προηγούμενος ήταν ο Στεφάν Ντεμόλ την σεζόν 2010-11 στη Β’ Εθνική. Με τον Μιχάλη Γρηγορίου έγινε παλιότερα συζήτηση, δεδομένου ότι τυγχάνει της εκτίμησης του Χριστοβασίλη, αλλά οι συζητήσεις δεν προχώρησαν περισσότερο. Όμως κάποια δημοσιεύματα και χθες επέμεναν ότι υπήρξε πρόταση του ΠΑΣ στον Γρηγορίου και αυτός δεν την έκανε αποδεκτή.

Θέλει προπονητή τριετίας

Ο Χριστοβασίλης ψάχνει για προπονητή τριετίας, για να έχει τα χρονικά περιθώρια να δουλέψει, και όχι προπονητή… «μιας χρήσεως», όπως έλεγε χαρακτηριστικά άνθρωπος της ομάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πετράκης, με τον οποίο υπήρξε συνεργασία 5,5 χρόνων, μοναδική περίπτωση για τα δεδομένα του ΠΑΣ και από τις σπάνιες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γενικά ο Χριστοβασίλης δεν είναι άνθρωπος που «τρώει» προπονητές. Μοναδική φορά που ζήτησε παραίτηση προπονητή, ήταν με την περίπτωση Ντεμόλ τον Νοέμβριο του 2011, επειδή δεν πήγαινε καλά η ομάδα. Στα έντεκα χρόνια προεδρίας του, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου σταμάτησε η συνεργασία μόνο με Παράσχο, Παντελίδη και Τσιώλη επειδή υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Με τους υπόλοιπους προπονητές, Όγιος, Αναστασιάδη, Χριστόπουλο, Αναστόπουλο, ολοκληρώθηκε η σεζόν και στη συνέχεια αποχώρησαν οι ίδιοι για δικούς τους λόγους, ενώ τους είχε γίνει πρόταση για να μείνουν στην ομάδα. Έναν τέτοιον προπονητή, που θα μείνει στην ομάδα για 2-3 χρόνια, ψάχνουν και τώρα στον ΠΑΣ.

Ντάσιος: Είναι περίεργο πρωτάθλημα η Β’ Εθνική

Το καλοκαίρι του 2015, μετά από 14 χρόνια στην ομάδα, αποχώρησε από τον ΠΑΣ ο επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας Γιώργος Ντάσιος. Αρχικά για τον Ολυμπιακό Βόλου, στη συνέχεια σε Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης, ρίχνοντας άγκυρα από τον Ιανουάριο 2018 στην Παναχαϊκή.

Για τον δρόμο της ξενιτιάς και το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, σε δηλώσεις στην εκπομπή «Λακκούβα» του super-fm, δήλωσε τα εξής: «Έφυγα από τον ΠΑΣ μεγάλος και με εμπειρίες. Για τον καθένα είναι δύσκολα, αλλά είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να αφήνουμε κάποια πράγματα και να στερούμαστε οικογένεια και φίλους. Από κάποια στιγμή και μετά ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή απ’ ό,τι περίμενα».

Για το πώς είναι το πρωτάθλημα της Football League (Β’ Εθνικής): «Περίεργο. Δεν υπήρχαν οι μεγάλες ομάδες, όπως ο Άρης και ο ΟΦΗ πρόπερσι. Πιστέψαμε φέτος ότι θα ήταν πιο εύκολο, αλλά η πορεία δεν το έδειξε. Πλατανιάς και Απόλλωνας Λάρισας πήγαν καλύτερα. Ο Πλατανιάς με τον Τάτση έκανε φοβερή πορεία, γι’ αυτό και το πρώτο πράγμα που κοίταξαν να κάνουν, ήταν να κρατήσουν τον Γιάννη στον πάγκο. Ήξερα τις δυνατότητες του Πλατανιά και περίμενα ότι θα μπορούσε να ανέβει στα μπαράζ με τον ΟΦΗ.

Φεύγει ο Αλέξης Μιχαήλ;

Σύμφωνα με βραδινές πληροφορίες του sportime.gr, αναμένεται να αποχωρήσει από τον ΠΑΣ ο Αλέξης Μιχαήλ, έχοντας πρόταση από Λάρισα και άλλες ομάδες. Για το συναινετικό διαζύγιο φέρεται να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τους παράγοντες του ΠΑΣ.

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζει αήττητος ο Βίκος Ιωαννίνων

Οι τρεις τελικές επιλογές για προπονητή

Μέχρι τέλος του μήνα θα έρθει προπονητής

Ηπειρωτικός Αγών