Αθλητικά

Απόλυτος κυρίαρχος ο Σπάρτακος στο Πανελλήνιο άρσης βαρών

Την κυριαρχία του στην άρση βαρών επιβεβαίωσε ο Αθλητικός Όμιλος Σπαρτακος Ιωαννίνων, καθώς, παρά τις απουσίες αθλητών, αναδείχθηκε πρώτος σύλλογος στην γενική βαθμολογία των πρωταθλημάτων Ανδρών–Γυναικών, Νέων Ανδρών–Νέων Γυναικών, Εφήβων–Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων, που πραγματοποιήθηκαν στα Γιάννενα.

O επονομαζόμενος «σύλλογος των Ολυμπιονικών» κατέλαβε την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων ανδρών, τη 2η (με την ίδια βαθμολογία με τον 1ο) στο εφήβων, στο παίδων και στο γυναικών, την 3η στο νέων γυναικών και στο νεανίδων, και την 4η στο ανδρών και στο πρωτάθλημα κορασίδων.Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον σύλλογο των Ιωαννίνων ο ολυμπιονίκης Γιώργος Μαρκούλας, ο οποίος, στην κατηγορία των 102 κ. ανδρών, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια και ταυτόχρονα κατέρριψε τρία πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία.Εξαιρετική ήταν και η Ελένη Τσιμαράκη, η οποία, στην κατηγορία των 59 κ. κορασίδων, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια, ενώ στην ίδια κατηγορία στις γυναίκες κατέλαβε την 7η θέση και στις νεάνιδες την 5η. Τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των 45 κ. κορασίδων κατέκτησε και η Βασιλική Ράπτη, η οποία κρέμασε στο στήθος της άλλα έξι μετάλλια, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα, στις γυναίκες και στις νέες γυναίκες.Ο Νικόλαος Ζήκος κέρδισε δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία 67 κ. παίδων και δύο χάλκινα μετάλλια στους έφηβους, η Άννα Μπογά κατέκτησε στην κατηγορία 55 κιλών τρία ασημένια μετάλλια στις νεάνιδες και άλλα τρία ασημένια στις νέες γυναίκες, ο Κωνσταντίν Μουρατλάρι στην κατηγορία των 102 κ. εφήβων κατέκτησε τρία ασημένια μετάλλια και στην ίδια κατηγορία νέων ανδρών τρία χάλκινα, και στην κατηγορία 102 κ. παίδων ο Παύλος Λιάλιος κατέκτησετρία χάλκινα μετάλλια, στην κατηγορία των 56 κ. παίδων ο Αθανάσιος Αγγέλης 2 χάλκινα μετάλλια στους παίδες, την 4η θέση στους έφηβους και νέους άνδρες και την 5η θέση στους άνδρες.Την 4η θέση κατέλαβαν η Σοφία Αγγέλη στην κατηγορία 64 κ. γυναικών, η Μπαλάσκα Σταυρούλα στα 71 κ. γυναικών και ο Ιάσων Ρώσσος στα 96 κ. εφήβων, την 5η θέση ο Μιχαήλ Καλλές στα 81 κ. παίδων, την 6η θέση ο Κωνσταντίνος Αυδόκης στα 81 κ. ανδρών, ο Νικόλαος Τζίμας στα 67 κ. νέων ανδρών, ο Δημήτρης Γιώτης στα +109 κ. ανδρών, ο Κωνσταντίνος Πλεξίδας στα 89 κ. νέων ανδρών, ηΕιρήνη Τριφύλλη στα 71 κ. κορασίδων και η Αλεξάνδρα Μπλέτσου στα 59 κ. νεανίδων,ενώ την 7η θέση κατέλαβαν ο Δημήτριος Μηλιώνης στα 81 κ. ανδρών, ο Χρήστος Θεμελής στα 81 κ. νεών ανδρών και η Μαρία Γούτσια στα 59 κ. γυναικών. Η διοίκηση του Α.Ο. Σπάρτακος Ιωαννίνων συγχαίρει όλους τους αθλητές της και τους προπονητές τους Χρήστο Τριφύλλη και Σωτήριο Λώλη.

Συγχαρητήρια από δήμο και Πνευματικό Κέντρο

Τα συγχαρητήρια τους σε όλους όσοι συμμετείχαν στους αγώνες, ιδιαίτερα όμως στον Σπάρτακο Ιωαννίνων και τους αθλητές του, οι οποίοι συνεχίζουν να χαρίζουν επιτυχίες σε ένα άθλημα όπου οι διακρίσεις για τη χώρα, αλλά και για την πόλη μας, είναι σπουδαίες σε διεθνές επίπεδο, εκφράζουν ο δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο, που συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση και φιλοξενία του πρωταθλήματος.«Ως δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με έργα την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, συμμετέχοντας ενεργά στη διοργάνωση και φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, αλλά καιδημιουργώντας – αναβαθμίζοντας αθλητικούς χώρους σε όλη την έκταση του δήμου Ιωαννιτών, προσφέροντας έτσι ποιοτικούς χώρους άθλησης στους δημότες μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Σχετικά άρθρα

Έξι μετάλλια για τον Σπάρτακο σε διεθνές τουρνουά τζούντο στη Βόρεια Μακεδονία

Πάει για το 2 στα 2 ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Αποστόλης Τζελέτας

Κρούσμα σε αθλητή του ανακοίνωσε ο Σπάρτακος BC