Αθλητικά

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι όλοι στον ΠΑΣ

Η ομάδα ετοιμάζεται για νίκη την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, ενώ γίνονται κινήσεις για να αποτραπεί η αναδιάρθρωση.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται όλοι στον ΠΑΣ και η αγωνία για το ποια θα είναι η τύχη του ιστορικού συλλόγου έφτασε στο κατακόρυφο. Από τη μια είναι ο καθοριστικός αγώνας της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όπου μόνο με νίκη ο ΠΑΣ θα έχει ελπίδες παραμονής και από την άλλη είναι το θέμα της αναδιάρθρωσης, που αν ισχύσει από φέτος βάζει την τοπική ομάδα στα σχοινιά με άμεσο κίνδυνο υποβιβασμού. Όλα αυτά ανέβασαν στο κόκκινο την αγωνία, για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα που θα ξημερώσει για την ιστορική ομάδα της Ηπείρου. Η οποία μπορεί να είχε φέτος τις αγωνιστικές αδυναμίες της, αλλά δικαιούται να φωνάζει και να διαμαρτύρεται, γιατί έχασε σημαντικούς βαθμούς σε κρίσιμα παιχνίδια από διαιτητικές αποφάσεις. Ένας λόγος που ξεκινά μια προσπάθεια των τοπικών φορέων να μη ισχύσει η αναδιάρθρωση, με τη σημερινή σύσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι στο Δημαρχείο, είναι και οι αδικίες που υπέστη ο ΠΑΣ από λανθασμένα σφυρίγματα, που του στέρησαν πολύτιμους βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, από χθες ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στόχος είναι αποκλειστικά η νίκη, για να διατηρηθεί το δικαίωμα στην ελπίδα. Εγχείρημα πολύ δύσκολο, απέναντι σε έναν καλό Πανιώνιο που έχει εξασφαλίσει την παραμονή του, αλλά δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Θα δώσει τη μάχη της χρονιάς, με πίστη και αποφασιστικότητα, ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Ο ΠΑΣ με 27 βαθμούς, είναι έναν πόντο πίσω από τον ΟΦΗ και 2 πίσω από Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη. Την ίδια στιγμή που αυτός θα μάχεται στη Νέα Σμύρνη, στο Ηράκλειο θα παίξει ο ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης. Η Ξάνθη θα παίξει στην έδρα της με τον ουραγό Απόλλωνα. Τα παιχνίδια του ΠΑΣ και του ΟΦΗ, παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 29η αγωνιστική. Όπως τονίσαμε και χθες, ο Γιάννης Πετράκης θα προσπαθήσει να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα, αλλά παράλληλα να ανεβάσει και το ηθικό των παικτών. Χθες παράλληλα με τις ασκήσεις τακτικής και το δίτερμα, έγινε και προβολή βίντεο από αγώνες του Πανιωνίου. Απουσίασαν οι γνωστοί τραυματίες Ξύδας, Ευαγγέλου, Λίλα και Σιόντης.

Σύσκεψη σήμερα το δημαρχείο

Σήμερα και ώρα 2 το μεσημέρι θα γίνει σύσκεψη στο δημαρχείο Ιωαννίνων με θέμα την επικείμενη αναδιάρθρωση στα πρωταθλήματα σε σχέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από τον Δήμο Ιωαννιτών ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, με έγγραφό της προς το Δήμο Ιωαννιτών αιτήθηκε σύγκληση σύσκεψης ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων πρότασης του υφυπουργού κ. Γ. Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρει το έγγραφο, η υπό ψήφιση πρόταση θα δημιουργήσει αρνητικές εξελίξεις για το μέλλον της. Για τους παραπάνω λόγους, συγκαλείται σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 18/04/2019 και ώρα 14.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου “Α. ΤΣΑΚΑΛΩΦ”, με σκοπό τη στήριξη της προσπάθειας για την αποφυγή τέτοιων εξελίξεων». Να σημειωθεί ότι ανακοίνωση διαμαρτυρίας εκδόθηκε και από τους «Blue Vayeros».

Τώρα έβαλαν ρέφερι τον Παπαπέτρου

Χρειάστηκε ο ΠΑΣ να υποστεί μία ακόμη αδικία από τον επόπτη Πάτρα στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, να χάσει τη νίκη και τους δύο βαθμούς, απώλεια που μπορεί να του στοιχίσει Κατηγορία, για να κινητοποιηθεί η ΚΕΔ/ΕΠΟ και να ορίσει τον διεθνή Τάσο Παπαπέτρου ρέφερι στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Αυτό έπρεπε να γίνει από νωρίτερα, όπου έπρεπε η ΚΕΔ να πάρει τα μέτρα της, καθώς υπήρξε μια συνεχής ροή κακών διαιτησιών σε βάρος του ΠΑΣ. Ο Παπαπέτρου, μαζί με τους Σιδηρόπουλο, Κομίνη είναι οι κορυφαίοι έλληνες ρέφερι. Πιστεύεται ότι θα σταθεί στο ύψος του και να διευθύνει με δικαιοσύνη και εντιμότητα το κρίσιμο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης. Βοηθοί του θα είναι οι Γεώργιος Κρέτσιμος (Δυτικής Αττικής), Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων). Τέταρτος διαιτητής ο Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς) και παρατηρητής ο Εμμανουήλ Ταπατζάς (Θράκης). Ο Παπαπέτρου, φέτος ήταν ρέφερι στα παιχνίδια: ΠΑΣ – Πανιώνιος 3-1, Λαμία – ΠΑΣ 1-1. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής, οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι: ΑΕΚ – Λάρισα Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης Τσαμούρης (Πειραιώς), Ατρόμητος – Παναθηναϊκός Ευαγγέλου (Αθηνών), Λαμία – Ολυμπιακός Κομίνης (Θεσπρωτίας), ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης Σκουλάς (Θεσσαλίας), ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός Τζήλος (Λάρισας), Παναιτωλικός – Άρης Φωτιάδης (Καστοριάς).

Κρίμα να χαθούν οι υποδομές

Αν ο ΠΑΣ υποβιβαστεί στην Α2 Κατηγορία (αν γίνει η αναδιάρθρωση), υπάρχει κίνδυνος να διαλυθούν οι ομάδες Νέων Κ17 και Κ15, γιατί είναι δύσκολο στην Κατηγορία αυτή, που θα πλαισιωθεί από ομάδες της Β’ Εθνικής να γίνουν και άλλα πρωταθλήματα νέων, εκτός από την Κατηγορία Κ19. Αυτό θα είναι ότι χειρότερο για τον ΠΑΣ, καθώς στις ομάδες Νέων Κ17 και Κ15 έχει μια πλειάδα ταλαντούχων παικτών. Πρόσφατα 3 παίκτες από την Κ15 κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων και η ομάδα Κ17 θα παίξει στα πλέι οφ τη Μεγάλη Δευτέρα στο Αγρίνιο με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Αλλοίμονο αν χαθούν για τον ΠΑΣ αυτά τα ταλέντα που έρχονται από πίσω.

Σχετικά άρθρα

Μνήμες από Μέτσοβο και ΠΑΣ Γιάννινα στην Περιφέρεια

Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Ζερόμ Πριόρ

Διαψεύδει η ΑΕΚ τα περί μεταγραφής Περέα