Αθλητικά

Γεμίζουν μπαταρίες για τη μεγάλη μάχη

Καθημερινά προπονήσεις στον ΠΑΣ, εκτός από αύριο που δόθηκε ρεπό. Μπήκαν στο πρόγραμμα Κριζμάν και Σεργκελασβίλι

Ήρεμα και χωρίς αγωνιστική δράση αναμένεται να περάσει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ωστόσο θα γίνουν κανονικά προπονήσεις, πλην της Κυριακής, που έχει προγραμματιστεί ρεπό για ξεκούραση από τον Πετράκη.

Όλες τις υπόλοιπες ημέρες οι προπονήσεις θα είναι σε καθημερινή βάση, καθώς γίνεται μίνι προετοιμασία, ώστε η ομάδα θα διατηρήσει τον καλό αγωνιστικό ρυθμό. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ανασυντάσσει αυτές τις ημέρες τις δυνάμεις του, για να κάνει την τελική αντεπίθεση, με στόχο την παραμονή στην κατηγορία, ανεξαρτήτως αν γίνει ή όχι αναδιάρθρωση. Οι κυανόλευκοι θα κάνουν την ύστατη προσπάθεια να τερματίσουν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.
Το μυαλό και η σκέψη όλων είναι στο επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά, που είναι προγραμματισμένο για το άλλο Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 5.15 το απόγευμα. Μετά απ’ αυτό, θα ακολουθήσει το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Δηλαδή με τις ομάδες που εμπλέκονται άμεσα στη μάχη για το ποια θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό. Είναι η πιο μεγάλη ώρα της φετινής προσπάθειας για τον ιστορικό ΠΑΣ και γι’ αυτό στο κυανόλευκο στρατόπεδο σήμανε συναγερμός. Όλοι πιστεύουν ότι με διπλό στη Λιβαδειά, τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα στη συνέχεια.
Το ευχάριστο για τους κυανόλευκους είναι η αναμενόμενη επιστροφή στην ενεργό δράση των Κριζμάν και Σεργκελασβίλι. Από χθες ξεκίνησαν προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, έστω και αν προφυλάχθηκαν σε κάποιες ασκήσεις, για να μπουν σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς και αυτό θα γίνει από Δευτέρα. Αν δεν υπάρξει κάποιο άλλο απρόοπτο, ο ΠΑΣ θα πάει κομπλέ στη Λιβαδειά και ίσως να είναι το πρώτο ματς της φετινής σεζόν χωρίς πολλές απουσίες. Δεν υπολογίζεται μόνο ο Σιόντης, που είναι τραυματίας εδώ και καιρό και μέχρι τέλος της σεζόν θα είναι εκτός δράσης. Στην προπόνηση που έγινε χθες, ο Γιάννης Πετράκης και οι συνεργάτες του δούλεψαν στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και στο β’ μέρος του προγράμματος έγιναν ασκήσεις τακτικής. Αυτό που απασχολεί τον κρητικό τεχνικό, είναι το πώς θα βρει τρόπους, για να αποκτήσουν οι παίκτες του μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην τελική προσπάθεια και να μη χάνονται σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Από τις προπονήσεις απουσιάζουν οι διεθνείς Ευαγγέλου (Εθνική Ελπίδων), Μιχαήλ Νεοφ. (Εθνική Κύπρου), Λίλα (Εθνικής Αλβανίας). Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ.

Συνάντηση με Βασιλειάδη

Όπως ανακοινώθηκε από τη Σούπερ Λίγκα, οι εκπρόσωποι των ομάδων θα έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο. Περισσότερο θα συζητηθεί το καυτό θέμα της αναδιάρθρωσης, καθώς το πρωτάθλημα οδεύει προς το τέλος του και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πόσες θα υποβιβαστούν.

Η τιμωρία του Παναθηναϊκού

Το Μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με αφαίρεση τριών βαθμών από την τρέχουσα περίοδο, με χρηματικό πρόστιμο 90.000 ευρώ, με αποκλεισμό της έδρας σε δύο αγωνιστικές (παιχνίδια χωρίς φιλάθλους) για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι φίλαθλοί του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με την ίδια απόφαση, κάνοντας δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού, αποφάσισε το ντέρμπι των δύο αιωνίων να συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε, καθώς έκρινε ότι ο γερμανός διαιτητής κακώς διέκοψε το παιχνίδι και έπρεπε να περιμένει μία ώρα και μετά να το διακόψει. Ο Παναθηναϊκός δε θα κάνει έφεση, αλλά η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στην επιτροπή Εφέσεων, καθώς θα κάνει έφεση ο Ολυμπιακός, που έκανε παρέμβαση στην εκδίκαση της υπόθεσης. Αν παραμείνει με την έφεση η ίδια απόφαση, το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός θα συνεχιστεί για 20 λεπτά με κόσμο και με άλλον διαιτητή. Οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές συνθέσεις απ’ αυτές που είχαν, όταν διακόπηκε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει χωρίς κόσμο στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Άρη.

Σχετικά άρθρα

Επέστρεψαν στο γήπεδο Κρίζμαν και Κάργας

Ανώμαλη προσγείωση για τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο ΠΑΣ υποδέχεται σήμερα τον Λεβαδειακό