Ο προπονητής του ΠΑΣ Μιχάλης Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου με τον τιμ μάνατζερ Μπάμπη Καρβέλη
Αθλητικά

Μ. Γρηγορίου: Μπορούσαμε να έχουμε άλλους 6 βαθμούς

Μαραθώνια ήταν η συνέντευξη Τύπου του προπονητή του ΠΑΣ Μιχάλη Γρηγορίου, καθώς εξελίχθηκε σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλες με διάρκεια περίπου 40 λεπτών.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Γι’ άλλη μια φορά κάναμε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε καλά, προηγηθήκαμε, είχαμε πει να ρισκάρουμε στον σχηματισμό του Παναιτωλικού, χωρίς να αλλάξουμε τον δικό μας, γιατί θέλαμε τους 3 βαθμούς. Ήμασταν επιθετικοί, είχαμε καλές προϋποθέσεις, βάλαμε γκολ, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και στο β’ ημίχρονο γίναμε στο ίδιο έργο θεατές. Άλλαξε ο αντίπαλος τον σχηματισμό του, έπαιξε με τον Λομόνακο δεύτερο επιθετικό, όταν εμείς ήμασταν έτοιμοι πριν το γκολ να βάλουμε τον Σομποτσίνσκι και να παίξουμε 5-4-1. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τίποτα, στο τέλος μπορούσαμε και να κερδίσουμε και να χάσουμε. Ζητάγαμε μόνο τη νίκη και στην τελευταία αντεπίθεση κοντέψαμε να το χάσουμε το ματς.
Δεν έχω να πω περισσότερα, θέλαμε, δεν τα καταφέραμε, δεχτήκαμε γκολ που ήμασταν όλοι πίσω στην άμυνα και όχι σε ανισορροπία. Το ζητούμενο είναι ότι η ομάδα είναι σε πολύ δυσχερή θέση, απομακρύνθηκε ο Παναιτωλικός που είναι στο +5. Απομένουν 5 ματς, για να είμαστε ρεαλιστές, είμαστε σε δύσκολη θέση. Εμείς τα φέραμε εδώ, είχαμε μία σειρά παιχνιδιών που θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Η απουσία του Νάγκι φάνηκε σε προηγούμενα ματς. Μη μείνω σε πρόσωπα και σε ατομικά στοιχεία. Οφείλουμε να συνεχίσουμε και θα δούμε στο τέλος. Δεν είναι ότι δεν προσπαθούμε ή δεν κάνουμε αξιόλογα ματς, αλλά κάποιες στιγμές οι αδυναμίες πληρώνονται και γι’ αυτό είπα ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:
-«Το γνωρίζει και ο πρόεδρος κι εσείς, οι ομάδες χτίζονται από το καλοκαίρι, είναι ηλίου φαεινότερον αυτό. Μη έχοντας αξιόλογες προτάσεις να κάνουν την προσπάθειά μας καλύτερη, δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και το να πετύχεις έστω το 50% των μεταγραφών Ιανουαρίου είναι δύσκολο».
-«Ως αποτέλεσμα φαίνεται ότι κάτι γίνεται, αλλά υπάρχει ψυχολογικό βάρος. Δεν είναι εύκολο να αντιπαρέλθεις μία κατάσταση που βαραίνει τα πόδια των παικτών. Στα ματς με Ατρόμητο και ΟΦΗ στο πρώτο σουτ η μπάλα βρίσκει κόντρα και πάει γκολ. Δεν θυμάμαι άλλες φάσεις σ’ αυτά τα ματς. Μη νομίζετε ότι το θέλετε περισσότερο από εμάς να παραμείνουμε στην κατηγορία».
-«Αναλαμβάνω και εγώ τις ευθύνες στο μέγεθος που μου αναλογεί. Οι μεταγραφές σχεδιάστηκα ν με τις ανάγκες που υπήρχαν με τον ερχομό μου. Να πάρω ευθύνη που δεν ήρθαν αξιόλογες προτάσεις για παίκτες; Αν δεν είχαμε κάνει καθόλου τι θα λέγατε; Πριν τον Ροζάλες ήθελα άλλον παίκτη, αλλά υπέγραψε σε άλλη ομάδα. Πήραμε Ροζάλες και Σομποτσίνσκι τις τελευταίες μέρες. Αυτούς ή δεν θα τους παίρναμε ή θα τους παίρναμε με γνώμονα να παίξουν μετά από μερικές εβδομάδες. Πρέπει να παίξει κάποιος σώνει και καλά επειδή είναι μεταγραφή; Προσπαθώ πολύ, ούτε μανατζερικό γραφείο έχω, ούτε μπορεί κάποιος να μου πει να παίζουν αυτοί κι αυτοί. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος με τους παίκτες, με γνώμονα την προπόνηση».
-«Είμαι ειλικρινής, είπα όταν ήρθα στην ομάδα ότι αναλαμβάνω δύσκολο έργο, όταν το 90% του κόσμου έλεγε ότι πέσαμε. Πίστευα γιατί το είχα ξανακάνει, ότι με τη βοήθεια κόσμου και βλέποντας το πρόγραμμα, ότι θα το παλέψουμε. Στις λεπτομέρειες μπορούσαμε να έχουμε 5-6 βαθμούς παραπάνω κι αυτό το παραδέχονται όλοι. Αλλάξαμε άρδην τον τελευταίο καιρό την εικόνα μας. Καμία φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδιάζεις. Δεν έχω μετανιώσει που ήρθα στον ΠΑΣ, που ήταν σε δύσκολη φάση όταν τον ανέλαβα και είμαι περήφανος γι’ αυτό».
-«Συνήθως η βαθμολογία δεν λέει ψέματα, αλλά εγώ επιμένω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε άλλους 6 βαθμούς. Δεν λέει την αλήθεια για το διάστημα που είμαι εγώ εδώ και μπορώ να ξέρω πως εξελίχθηκαν τα ματς. Υπάρχουν χειρότερες ομάδες από τη δική μας. Στα τελευταία ματς παίζουμε πολύ καλύτερα ματς από άλλους. Το λένε και ουδέτεροι αυτό».
-«Δεν έχω παράπονο από τον πρόεδρο. Δεν είχαμε μπει σε διαδικασία να δώσει πεντακόσια χιλιάρικα ή ένα εκατομμύριο για μεταγραφές και τέτοια. Ήρθα 18/12 και όσο και να γνώριζα το ρόστερ ήθελα να κάνω μία αξιολόγηση και εν συνεχεία να αλλάξω το τέμπο παιχνιδιού. Και θα παίρναμε και κάποιους παίκτες να διαμορφώσουμε το νέο ρόστερ».

Σχετικά άρθρα

Μπράτσος: Είναι δύσκολες οι στιγμές για την Κηφισιά

Γεωργουλόπουλος: Παίξαμε για την Ιστορία μας, θα επιστρέψει πάλι ο ΠΑΣ

Γκαρσία: Θα το σκεφτώ αν μείνω στον Πανσερραϊκό