Αθλητικά

Μόνο νίκη το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό

Δεν έχει περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες ο ΠΑΣ Γιάννινα

Η ζωή συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έδωσε μεγάλες μάχες την εβδομάδα που πέρασε στη Θεσσαλονίκη, κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε έναν βαθμό.

Στην Τούμπα ο Δικέφαλος κέρδισε 2-1 στο 87΄με γκολ του Σβιντέρσκι και οι «κίτρινοι» κέρδισαν 1-0 με γκολ στο 77’ του Γκαρσία. Κοινά σημεία των δύο αυτών αγώνων ήταν οι κακές διαιτησίες σε βάρος του ΠΑΣ. Στην Τούμπα ο Φωτιάδης από την Καστοριά έδωσε δύο ανύπαρκτα πέναλτι στον ΠΑΟΚ και στο Χαριλάου ο διαιτητής Κουμπαράκης από την Κομοτηνή «έπνιξε» καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ σε καθαρό χέρι του Κόρχουτ. Το βράδυ της Κυριακής και οι δύο τηλεκριτικοί των αθλητικών εκπομπών Παναγιώτης Βαρούχας και Τάσος Κάκος έκριναν ότι κακώς δε δόθηκε το καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ.
Μετά τα δύο αυτά παιχνίδια, ο ΠΑΣ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Το ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στα Γιάννινα, είναι ένας άλλος «μικρός τελικός» για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», αφού η νίκη είναι πλέον μονόδρομος. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά δεν έχει την αίγλη και το ποιοτικό ρόστερ παλιότερων ετών και προχθές έφερε ισοπαλία στη Λιβαδειά, ενώ λίγο έλειψε να κερδίσει ο Λεβαδειακός. Με τη συμπαράσταση του κόσμου, ο «Άγιαξ» μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη και να αναπνεύσει πάλι βαθμολογικά, αφού μέχρι το τέλος, θα δώσει τη μάχη της παραμονής με την ψυχή στο στόμα.

Μέσα ο Κριζμάν, έξω ο Λίλα

Επιστρέφει ο Κριζμάν, που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής, ενώ θα απουσιάσει ο Λίλα λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών. Ο αλβανός μέσος, που έχει επτά κάρτες, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (20η αγωνιστική) και Παναιτωλικό (22η αγωνιστική). Ο Σκόνδρας, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, δηλώθηκε για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα (21η αγωνιστική). Επίσης στην αναμέτρηση με τον Άρη, επτά κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης και θα μείνει εκτός σε δύο από τα προσεχή τέσσερα παιχνίδια της ομάδας, που θα επιλέξει η ΠΑΕ.

Οι τραυματίες και η προετοιμασία

Τις επόμενες ημέρες θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση των τραυματιών Αλέξη Μιχαήλ, Σιόντη, Ξύδα και αν μπορεί να τους υπολογίζει ο Γιάννης Πετράκης. Πάντως χθες οι Σιόντης και Μιχαήλ ήταν στην απογευματινή προπόνηση, όπως και ο Αποστολόπουλος που επέστρεψε από την άδεια. Χθες το μεσημέρι, στο ΠΕΑΚΙ, όσοι αγωνίστηκαν στο προχτεσινό παιχνίδι με τον Άρη έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ σήμερα έχουν ρεπό. Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν χθες κανονικά, όπως το ίδιο θα γίνει και σήμερα.

Χωρίς Μακέντα και Κάτσε ο Παναθηναϊκός

Χωρίς τους Μακέντα και Κάτσε θα παίξει ο Παναθηναϊκός το Σάββατο στα Γιάννινα για την 21ηαγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας. Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες και δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή στο ματς των Ιωαννίνων, με εισήγηση του Γιώργου Δώνη.

Ζήτησε συγγνώμη ο Λουστέσκου

Ο Ραζβάν Λουστέσκου, μιλώντας στη NOVA πριν από το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ζήτησε συγγνώμη από τον Πετράκη για τις δηλώσεις μετά το παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΣ, αναφέροντας τα εξής: «Σε κάθε διακοπή βρίσκονταν δύο παίκτες περιμένοντας το όχημα να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορώ ποτέ να κρίνω τη φιλοσοφία μας ομάδας, ποτέ μα ποτέ. Αυτό όμως δεν ήταν ποδόσφαιρο. Για αυτό ήμουν αναστατωμένος. Σαν προπονητής έχω υπάρξει στη θέση να παίζω άμυνα, ζητώ συγγνώμη από τον προπονητή του ΠΑΣ, τον σέβομαι και είναι ένα φανταστικό άτομο. Επιτέθηκα για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν οι παίκτες του στο γήπεδο».

Στην Πολωνία ο Μυστακίδης

Στην ομάδα της Πολωνίας Γκόρνικ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Μυστακίδης, ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Είχε μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι μεταγραφές των ελεύθερων παικτών είναι μέχρι 14 Φεβρουαρίου.

Σχετικά άρθρα

Θα κυνηγήσει την έκπληξη ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Επέστρεψαν στο γήπεδο Κρίζμαν και Κάργας

Έτοιμος για νέα νίκη επί του Παναθηναϊκού