Ο αείμνηστος Αλέκος Κιτσάκης που έγραψε τον ύμνο του ΠΑΣ
Αθλητικά

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Αλέκο Κιτσάκη

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τότε (2/2/2015) που έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος Ηπειρώτης τραγουδιστής και σπουδαίος άνθρωπος Αλέκος Κιτσάκης.

Έγραψε τον ιστορικό ύμνο του ΠΑΣ, που ακούγεται και στις μέρες μας. Αναπαύεται στη γη της Ηπείρου, την οποία τόσο πολύ αγάπησε αλλά και ύμνησε με τα τραγούδια του. Ο κόσμος τον αγάπησε, τον λάτρεψε, τον ανέδειξε στη χορεία των μεγάλων ελλήνων τραγουδιστών και πάντα θα θυμάται το δικό του «αηδόνι της Ηπείρου». Άφησε παρακαταθήκη πάνω από 2500 τραγούδια, δημιουργήματα του ίδιου πολλά από αυτά, εμπλουτίζοντας το γνήσιο και λεβέντικο δημοτικό τραγούδι, την παράδοση, τον πολιτισμό του λαού μας. Δεν πέθανε ο Κιτσάκης, απλά έφυγε για μια άλλη ζωή, την επουράνια, των αγγέλων, της αιωνιότητας. Σε εμάς άφησε το έργο του, τα 2500 τραγούδια του, τη σεμνότητα και τις αρχές που τον διέκριναν ως άνθρωπο και καλλιτέχνη.
Έγραψε και τραγούδησε τον ιστορικό ύμνο του ΠΑΣ Γιάννινα, που ταυτίσθηκε με την 53χρονη πορεία και τις θρυλικές εποχές της τοπικής ομάδας. «ΠΑΣ Γιάννινα, Άγιαξ της Ηπείρου…» ο τίτλος του. Μ’ αυτόν τον ύμνο μεγάλωσαν πολλές γενιές φιλάθλων, αυτόν αγάπησαν οι φίλαθλοι και αυτόν καθιέρωσε η ιστορία της ομάδας. Ο Αλέκος Κιτσάκης έχει τιμηθεί από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και από τους φιλάθλους της ομάδας. Όταν έφυγε από τη ζωή, οι φίλαθλοι με ένα τεράστιο πανό στον πρώτο εντός έδρας αγώνα τον αποχαιρέτησαν ως εξής: «Μη σας τρομάζει τίποτε απόγονοι του Πύρρου… Καλό παράδεισο κύριε Αλέκο».

Σχετικά άρθρα

Πέντε χρόνια χωρίς τον μεγάλο Αλέκο Κιτσάκη

Η ποδοσφαιροποίηση του γυναικείου μπάσκετ

Ηπειρωτικός Αγών

Οι αξέχαστες βραδιές με Όντ και Άλκμααρ

Βαγγέλης Γυφτόπουλος