Την περασμένη εβδομάδα είχαμε γράψει για τη διαρροή νερού στην οδό Πουκεβίλ κοντά στην διασταύρωση με Ασωπίου. Η διαρροή σταμάτησε, όμως η βλάβη δεν διορθώθηκε πλήρως μιας και δεν τοποθετήθηκαν οι πλάκες πεζοδρομίου, τις οποίες έσπασαν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΙ, αλλά δεν φρόντισαν ούτε και να τις απομακρύνουν. Αντιθέτως, τις τοποθέτησαν μέσα στο ρείθρο του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ροή των ομβρίων υδάτων. Γιατί άραγε δεν μπορούμε να παραδώσουμε ολοκληρωμένη μια τόσο απλή δουλειά;
Απόψεις

Οι ευγενικοί άνθρωποι του 282ου

Πολλά πράγματα πήγανε στραβά στα εκλογικά τμήματα, κυρίως την πρώτη Κυριακή, που οι εκλογές ήταν τετραπλές, τα ψηφοδέλτια ων ουκ έστιν αριθμός και ο εκνευρισμός (που τον έχουμε και εύκολο) περίσσευε. Εμείς, όμως, που ψηφίζαμε στο 3ο Γυμνάσιο και συγκεκριμένα στο 282ο εκλογικό τμήμα (α + β την πρώτη φορά, σκέτο τη δεύτερη) είδαμε ανθρώπους να παλεύουν με τον χρόνο, με την αχρείαστη και ασύλληπτη χαρτούρα και ταυτόχρονα είχαν την έγνοια να βοηθήσουν και τον κόσμο, που είχε δικαίως μπερδευτεί.

Ιδίως στο 282ο β’, εκεί που ψηφίζαμε για δήμο και τοπικά συμβούλια την πρώτη φορά και τη δεύτερη Κυριακή για δήμαρχο, δικαστικός αντιπρόσωπος και γραμματέας δεν έπαιρναν τα μάτια τους από τους εκλογείς μέχρι να ρίξουν τον φάκελο στην κάλπη. Ακόμη και στον β’ γύρο, που τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά και ασύγκριτα πιο χαλαρά, ρωτούσαν τους ψηφοφόρους αν έκλεισαν τον φάκελο ή αν πήραν την ταυτότητά τους.

Σ.Σ. Ελπίζουμε πάντως την επόμενη φορά, που θα πάμε να ψηφίσουμε τριπλά και τετραπλά, να έχουμε συμφιλιωθεί επιτέλους με την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της εκλογικής διαδικασίας, να έχουμε λυπηθεί τους τόνους χαρτί που σπαταλήσαμε χωρίς λόγο και να μπορέσουμε να μαζέψουμε σε μια σελίδα τα ψηφοδέλτια για κάθε τύπο εκλογών. Τα βλέπαμε πεταμένα στις μαύρες σακούλες μέσα στο παραβάν, σκεφτόμασταν όλα τα μαθήματα, τις ομιλίες και τις καμπάνιες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξία της ανακύκλωσης και αποχαιρετούσαμε πικρά την οικολογική συνείδηση της χώρας.

Τ.Τ.

Δεν πήγε ακόμη η ΔΕΗ

Ένα έρμο κλειστό και χιλιομουντζουρωμένο περίπτερο στέκει καιρό τώρα στη συμβολή των πεζόδρομων Παπαδοπούλου και Παπάζογλου. Να ανοίξει ξανά δεν υπάρχει ενδεχόμενο, εφόσον πρόκειται να απομακρυνθεί, όπως έχουμε πληροφορηθεί, καθώς διάδοχη κατάσταση δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται άλλωστε πια. Προχθές αναγνώστης της εφημερίδας –ένας από τους πολλούς που ρωτάνε επανειλημμένα σχετικά με την τύχη του- μας είπε ότι ο λόγος που δεν έχει προχωρήσει ακόμη η απομάκρυνσή του είναι γιατί… δεν πηγαίνει η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα. Δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, αν και είναι μάλλον συμβατό με τη γενικότερη ελληνική ραθυμία κυρίως του δημοσίου. Ας ελπίσουμε ότι τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα θα λυθούν σύντομα και θα απομακρυνθεί το ακαλαίσθητο πια περίπτερο από το σημείο.

Τ.Τ.

Μια εξήγηση

Στα μέσα Νοεμβρίου ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργο Βασιλακόπουλο στην Αθήνα και είχε ανακοινωθεί πως η εθνική μπάσκετ θα προετοιμαστεί στο νέο κλειστό γυμναστήριο στα Γιάννενα τον Ιούλιο, ενόψει του Μουντομπάσκετ του 2019. Πριν λίγες ημέρες, η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι η Εθνική θα ξεκινήσει την προετοιμασία της στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ηράκλειο. Τώρα, που τελείωσαν οι εκλογές, μήπως θα πρέπει να μας ενημερώσει κάποιος για το τι συνέβη και άλλαξαν τα σχέδια; Όχι, τίποτα άλλο, αλλά πολλοί ζούσαν με το όνειρο να φωτογραφηθούν με τον Αντετοκούμπο.

Α.Τ.

Θα τον μιμηθούν;

Στην καθαίρεση των αφισών, που είχαν επικολλήσει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην Παραμυθιά, προχώρησαν μέλη και φίλοι της παράταξης «Τόπος Αξιών» του Νίκου Κάτσιου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Δεν το γράφουμε τόσο για να επαινέσουμε τον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου και τα άλλα μέλη της παράταξής του, αλλά μήπως το διαβάσει και κανένας από τους υποψήφιους στα Γιάννενα. Γιατί δύο και κάτι εβδομάδες μετά την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, συνεχίζουμε να αντικρίζουμε αφίσες παρατάξεων, που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο και είχαν επιλέξει αυτόν τον τρόπο για να προβληθούν. Και δε μιλάμε για αφίσες σε νόμιμα σημεία, αλλά αφίσες σε τοίχους, βιτρίνες παλιών καταστημάτων και κολώνες. Για να δούμε πότε έχουν σκοπό να τις αφαιρέσουν, αν έχουν δηλαδή, γιατί υπάρχει και η λύση της «εξαφάνισης» μέσω της επικόλλησης άλλων από πάνω.

Α.Τ.

Χωρίς διαγραμμίσεις

Από την έξοδο της Εγνατίας μέχρι και το Πανηπειρωτικό Στάδιο οι διαγραμμίσεις πάνω στον δρόμο έχουν εξαφανιστεί. Πολλοί είναι οι οδηγοί, που διαμαρτύρονται και κάνουν λόγο για αυξημένο κίνδυνο να προκληθεί κάποιο τροχαίο. Είναι επιτακτική ανάγκη να τις ανανεώσουν άμεσα.

Τ.Τ.

«Εγκαίνια»… ασανσέρ

Ατυχέστατη -λίαν επιεικώς- ήταν η ιδέα της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου να δώσει στη δημοσιότητα δελτίο τύπου, που συνοδευόταν μάλιστα και από σχετική φωτογραφία, παραμονές εκλογών, για τα…  «εγκαίνια» του ασανσέρ στον χώρο του. Ένα πράγμα, δηλαδή, απόλυτα αυτονόητο για το κτιριακό συγκρότημα, δημοσιοποιήθηκε, με τρόπο μάλιστα πανηγυρικό, σαν κάτι το εξαιρετικό, έστω και αν εγκαταστάθηκε μετά από 28 χρόνια. Ζήλεψαν  φαίνεται τον πρωθυπουργό μας. Μόνο ο κ. Τσίπρας (βλ. «χάρτινα  εγκαίνια» σταθμού μετρό Θεσσαλονίκης) θα το έκανε αυτό. Πάλι καλά που δεν έκοψαν και… κορδέλα! Ατυχέστατη -επαναλαμβάνω- η πανηγυρική δημοσιοποίηση.

Γ.Γ.

Σχετικά άρθρα

Ένα ταξίδι στη Σεφαραδίτικη και Ρωμανιώτικη παράδοση

Βραδιές παραδοσιακής και ελληνικής λαϊκής μουσικής από το Πνευματικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό και το παλιό Δημαρχείο