Περιφέρεια Ηπείρου, από την πλευρά του πεζόδρομου Μελανίδη. Χίλια δίκια να έχεις, τα χάνεις όταν πας να τα διαλαλήσεις με αυτόν τον τρόπο. Σωστά και δίκαια τα αιτήματα των εργαζόμενων των κλάδων delivery, αλλά δεν γίνεται να κλείνουν τα ραντεβού τους για αγώνες και κινητοποιήσεις μουτζουρώνοντας τοίχους. Όταν ζητάς νομιμότητα, οφείλεις πρώτος να την τηρείς.
Απόψεις

Έψαχναν αφορμή και τη βρήκαν

Την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, τη σκόνη που ήρθε από τη Σαχάρα και τον ζήλο του διοικητή της Τροχαίας σχολιάζει η σημερινή Τσιμπίδα του Ηπειρωτικού Αγώνα. Τη συνοδεύει μια ακαλαίσθητη πρόσκληση σε απεργία.

Δε λειτούργησαν θετικά οι άγιες ημέρες και η προεκλογική αντιπαράθεση συνεχίστηκε και τη Μεγάλη Τετάρτη, με αφορμή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με μια απόφαση που φάνηκε ότι ήταν προειλημμένη, εκμεταλλευόμενη την (καθιερωμένη) καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης, αποχώρησε σύσσωμη, αν και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της είχαν προσέλθει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ο επικεφαλής Νίκος Γκόντας, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για μια «απέραντα ακατάσχετη προεκλογική ρουσφετολογική» συνεδρίαση, σημειώνοντας πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν είχαν προσέλθει 20 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη, ενώ σημείωσε πως τουλάχιστον τρία από τα θέματα ήταν σημαντικά και έπρεπε να συζητηθούν σε ξεχωριστή συνεδρίαση.

Γ.Χ.

Πρώτα έκπληξη, μετά αντεπίθεση

Η πλειοψηφία αντιλήφθηκε την αποχώρηση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» μόνο κατά την ανάγνωση των παρουσιών, με τον δήμαρχο να εκφράζει την έκπληξή του. Σε ανακοίνωσή της λίγη ώρα αργότερα, η δημοτική αρχή ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς και εγκάλεσε τη μείζονα αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «επέλεξε τον δρόμο της φυγής». «Για να καλύψει την αδυναμία της να αρθρώσει έστω και ψήγματα πολιτικού λόγου εντός του δημοτικού συμβούλιου, η παράταξη του κ. Γκόντα ανακάλυψε δήθεν “χαρακτηριστικά προεκλογικής ρουσφετολογίας”. Σε ό,τι αφορά τα περί “απαξίωσης του θεσμού” και “συνεδρίασης φιάσκο”, ο κ. Γκόντας όντως προσπάθησε πολύ για να καταλήξει σε φιάσκο η συνεδρίαση, το σύνολο όμως των υπόλοιπων παρατάξεων, με την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο, δεν το επέτρεψαν. Ας αναλογιστεί γιατί έμεινε για μία ακόμη φορά μόνος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γ.Χ.

Σαχάρα… έως το Μ. Σάββατο

Από το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη των Ιωαννίνων, εξαιτίας της σκόνης από τη Σαχάρα. Το φαινόμενο της λασποβροχής παρατηρείται στην Ελλάδα κυρίως την άνοιξη, όπως κάνει γνωστό ο καθηγητής μετεωρολογίας Άρης Μπαρτζώκας, καθώς την εποχή αυτή έχουν αρχίσει να επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες στη Σαχάρα με αποτέλεσμα τη θέρμανση και ανύψωση των αερίων μαζών. Αν επικρατεί νότιο ρεύμα, οι αέριες αυτές μάζες, μαζί με τη σκόνη που περιέχουν, μεταφέρονται στην Ευρώπη. Αν δε σημειωθεί βροχή, απλώς προκαλούν θόλωση της ατμόσφαιρας. Αν όμως σημειωθεί ασθενής βροχή, όπως συνέβη στα Γιάννενα το απόγευμα της Τρίτης, παρατηρείται το φαινόμενο της λασποβροχής. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται, όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να αποφεύγεται η σωματική άσκηση στην ύπαιθρο διότι τα αιωρούμενα σωματίδια ενδέχεται να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Γ.Χ.

 

Σχετικά άρθρα

Ν. Γκόντας – Έμμεση προτροπή στήριξης στον Δ. Παπαγεωργίου

Δήμο «πρωταθλητή» υπόσχεται ο Ν. Γκόντας

Ποντάρει στη σύγκριση η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»