Αθλητικά

Στόχος αποκλειστικά η νίκη για τον ΠΑΣ

Στο σημερινό κρίσιμο και αποφασιστικής σημασίας παιχνίδι με τη Λάρισα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» (ΩΡΑ 19.30 NOVA1).

Ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι δίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκας, καθώς στις 7.30 το απόγευμα θα υποδεχτεί τη Λάρισα στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη ζώνη των μπαράζ και θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια για να παραμείνουν στην κατηγορία. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κυριολεκτικά «καίγεται» για βαθμούς και η νίκη μοιάζει μονόδρομος, αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τον βάλει σε μεγάλες περιπέτειες και μπελάδες. Αυτό ασφαλώς το έχουν αντιληφθεί οι παίκτες του Πετράκη, που στα τελευταία παιχνίδια πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και η εικόνα της ομάδας είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν. Και σήμερα, έχοντας επίγνωση της κρισιμότητας του αγώνα, θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια, που θα τους οδηγήσει στην τελική επικράτηση.
Η αποστολή των Γιαννιωτών είναι δύσκολη, αφού θα πρέπει να διαχειριστούν κατάλληλα το άγχος που υπάρχει και παράλληλα θα έχουν απέναντί τους μια ιδιαίτερα μαχητική ομάδα, που παλεύει δυνατά και με αξιώσεις όλα τα παιχνίδια. Το τρίποντο θα είναι ό,τι καλύτερο για τον ιστορικό ΠΑΣ, αφού θα βρεθεί σε καλύτερη θέση και, δεδομένης της διακοπής του πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει, θα ετοιμαστεί κατάλληλα για τα άλλα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό και ΟΦΗ, στα οποία εκτιμάται θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό η τύχη της τοπικής ομάδας. Επί του παρόντος, προέχει η σημερινή δύσκολη αναμέτρηση.
Η ΑΕΛ είναι τέσσερις βαθμούς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και αναπνέει καλύτερα σε σχέση με τον ΠΑΣ, έχοντας μαξιλαράκι ασφαλείας από τη ζώνη του μπαράζ και του υποβιβασμού. Την βολεύει και η ισοπαλία, ενώ με νίκη στα Γιάννινα, ουσιαστικά κλειδώνει την παραμονή της. Συνεπώς υπάρχει και στη θεσσαλική ομάδα μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο στη σημερινή μάχη.
Χθες έγινε στο ΠΕΑΚΙ η τελευταία προπόνηση, όπου ο Γιάννης Πετράκης έκανε στους παίκτες την ανάλυση όλων των παραμέτρων του σημερινού αγώνα. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Ξύδας, Σιόντης, Κριζμάν και Σεργκελασβίλι, καθώς και ο τιμωρημένος Τζημόπουλος. Επιστρέφει ο Αλέξης Μιχαήλ, που εξέτισε την ποινή του. Σε ένα σύστημα 3-5-2, ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Νεόφυτο Μιχαήλ, στην άμυνα τους Λίλα, Αλέξη Μιχαήλ, Κάργα, στις πτέρυγες ως μπακ χαφ οι Μπουκουβάλας (δεξιά), Αποστολόπουλος (αριστερά), αμυντικό χαφ ο Κάστρο, στο κέντρο Πάντελιτς, Νικολιάς και στην επίθεση Μάνος, Αθανασιάσης ή Λεό. Στη διάθεση του Πετράκη είναι και οι Βελλίδης, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Παμλίδης, Γιάκος, Νάουμετς και Ντόλοβατς.

Δύο απουσίες η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ θα παραταχτεί σήμερα στα Γιάννινα χωρίς τους Ντέλετις και Φατιόν. Θα ενισχυθεί με τους Γκόλια και Ζίζιτς. Προέρχεται από νίκη με σκορ 2-0, που σημείωσε στη Λάρισα επί του Λεβαδειακού. Ο Τζανλούκα Φέστα αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Κρίστινσον, Μόρα, Γκοίκοβιτς, Μπράλιτς, Μπέρτο, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλεβιτς, Λεοζίνιο, Ζίβκοβιτς, Σικάφκα και Νούνιτς.

Άλλαξε ο διαιτητής

Για τον σημερινό αγώνα είχε οριστεί την Τετάρτη διαιτητής ο διεθνής Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, αλλά χθες βράδυ ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ ότι ο Σιδηρόπουλος είναι τραυματίας και στη θέση του ορίστηκε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Επόπτες παραμένουν οι ίδιοι, δηλαδή οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας) και παρατηρητής ο Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά). Ο Ζαχαριάδης είχε διευθύνει και τον αγώνα του α’ γύρου, που είχε γίνει στη Λάρισα. Εκτός απ’ αυτό το ματς, ήταν ρέφερι και στον αγώνα ΠΑΣ – Απόλλων Σμύρνης 1-0. Πέρσι (σεζόν 2017-18) ήταν διαιτητής στους αγώνες: ΠΑΣ – Πλατανιάς 3-1, Λάρισα – ΠΑΣ 1-1.

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων

Με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, απαγορεύτηκε κάθε οργανωμένη ή μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων της ΑΕΛ στα Γιάννινα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, περιόδου 2018 – 2019, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΣ Γιάννινα – Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο, 16-03-2019 και ώρα 19:30 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», για εξαιρετικούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Η προϊστορία

Η σημερινή συνάντηση στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα είναι η 17η στα Γιάννινα για τα εθνικά πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής. Στις προηγούμενες 16 αναμετρήσεις στα Γιάννινα, καταγράφονται εννέα νίκες του ΠΑΣ, πέντε ισοπαλίες και δύο νίκες της Λάρισας. Πέρσι οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Στα Γιάννινα κέρδισε 2-1 η Λάρισα, στο Ael Fc Arena κέρδισε ο ΠΑΣ 1-2, αλλά στην παράταση η ΑΕΛ έκανε την ανατροπή σε 3-2.

Δήλωση Αλέξη Κούγια

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων Studio E για το σημερινό παιχνίδι, δήλωσε τα εξής: «Εμείς είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, έχουμε ακόμα έξι ματς, τρία εντός και τρία εκτός, και σε όλα μπορούμε να πάρουμε βαθμούς. Πέρσι είχαμε δεχτεί 47 γκολ και φέτος 28, έχουμε πάρει οκτώ ισοπαλίες και κρατάμε εύκολα το μηδέν στην άμυνα και, αν δεν είχαμε τις ατυχίες με Άρη, Ατρόμητο με τα δοκάρια και τις ευκαιρίες, η ΑΕΛ θα ήταν για Ευρώπη. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναιτωλικό, τον οποίο κερδίσαμε άνετα στη Λάρισα και έξω πήραμε Χ, ενώ έπρεπε να κερδίσουμε. Αν δεν είχαμε τις δύο αναπάντεχες ήττες από Λαμία, συν την ήττα στην Ξάνθη και τη σφαγή που έγινε εκεί, θα είχαμε άλλη πορεία. Ο ΠΑΣ αδικείται από τη βαθμολογική θέση, έχει ελλείψεις, είχε ατυχίες, έφυγαν ο Κόντε, ο Μαυροπάνος, ο Γαρουφαλιάς, σημαντικοί παίκτες, μεγάλωσαν ο Μιχαήλ και ο Τζημόπουλος, δεν έχει αριστερό μπακ, δεν βγήκαν οι δανεικοί και δεν έχει παρουσιάσει καλή εικόνα. Για τον ΠΑΣ το ματς είναι ζωής ή θανάτου, για μας όχι, έχουμε ισοβαθμίες με ΟΦΗ, Λεβαδειακό, έχουμε εντός ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό που είναι αδιάφοροι, μας αρκούν δύο βαθμοί εκεί, αλλά μην εκπλαγείτε αν σπάσουμε το αήττητο του ΠΑΟΚ ή να νικήσουμε πάλι τον Ολυμπιακό. Το ματς για τον ΠΑΣ είναι -όπως είπα- ζωής και θανάτου, γιατί έχει δύσκολο πρόγραμμα, πάει Λεβαδειακό και ΟΦΗ μετά, συν τα τρία τελευταία ματς»

Το παιχνίδι του α’ γύρου

Στο ματς του α’ γύρου, που έγινε το Σάββατο 10/11/2018 για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ βρέθηκε σε πολύ άσχημη ημέρα και έχασε με σκορ 2-0. Τα γκολ της ΑΕΛ σημείωσαν οι Γκόλιας (50΄) και Ντέλετιτς (76’). Στο 48’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Τσικάρσκι. Διαιτητής του αγώνα ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Πατρά (Μακεδονίας), Σίπκα (Σάμου).
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Νούνιτς, Ζίζιτς, Γκόλιας (71’ Γρομητσάρης), Χούμπτσεβ, Κόεφ, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Μπαργκάν (65’ Πίτι), Ντέλετιτς (89’ Σαχίτι).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ Αλ., Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Ντόλοβατς, Γιάκος (75’Κακούμπα), Παμλίδης (83’ Κούζικ), Λουκίνας (61’ Ξύδας).

Δεν παίζουν οι ομάδες Νέων

Δε θα γίνουν αγώνες το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 της Σούπερ Λίγκας. Οι αγώνες της 25ης αγωνιστικής θα γίνουν σε άλλη ημερομηνία.
-Επίσης ρεπό έχουν και οι ομάδες Κ17 και Κ15 του ΠΑΣ.

Σχετικά άρθρα

Παθιασμένος ο ΠΑΣ, συγκλονιστικός ο κόσμος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με νίκη ο ΠΑΣ βάζει βάσεις παραμονής

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Οι αποστολές που ανακοίνωσαν ΠΑΣ και Παναιτωλικός

Βαγγέλης Γυφτόπουλος