Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Ο ΠΑΣ έχασε με σκορ 3-0 από τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και πρέπει στη συνέχεια να μαζέψει τα κομμάτια του και να ανασυνταχθεί για να πάρει βαθμούς σε άλλα παιχνίδια που ακολουθούν για να μην μπει σε μεγάλες περιπέτειες.

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν δείγματα σπουδαίας και μεγάλης ομάδας και πέρασαν αέρα από τα Γιάννινα, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, απέναντι σε έναν λαβωμένο ΠΑΣ Γιάννινα, που αγωνίστηκε χωρίς τους Καραχάλιο, Εραμούσπε, Τζίνο (τιμωρημένους) και Ριένστρα (τραυματίας). Δεν ξέρουμε αν και με αυτούς τους παίκτες μπορούσε ο ΠΑΣ να αλλάξει τη φορά των πραγμάτων και να…τιθασεύσει αγωνιστικά έναν Ολυμπιακό που έδειξε όχι μόνον στα Γιάννινα αλλά και στους ευρωπαϊκούς αγώνες ότι είναι φέτος για μεγάλα πράγματα. Ίσως αν έπαιζε κομπλέ να ήταν περισσότερο ανταγωνιστικός. Όπως σχολίασε και ο Στάικος, ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του και από τη στιγμή που το σκορ διαμορφώθηκε στο 23’ σε 2-0 με δύο καταπληκτικά γκολ που φέρουν την σφραγίδα της ποιότητας του Ποντένσε, τα πράγματα που ήταν εξαρχής δύσκολα έγιναν όχι απλώς δυσκολότερα, αλλά έδειχναν ότι είναι βουνό. Ήταν δύσκολο να γίνει ανατροπή από μια κουρασμένη ομάδα όπως ο ΠΑΣ, με ελλείψεις και πολλά νέα πρόσωπα. Ο τωρινός Ολυμπιακός δεν ήταν η περσινή ομάδα που ισοφαρίστηκε από 0-2 σε 2-2, καθώς παρουσίασε ραγδαία βελτίωση, αλλά ούτε και ο ΠΑΣ είχε σήμερα την απόδοση εκείνου του αγώνα, είχε πολύ χαμηλότερες πτήσεις και πολλά προβλήματα. Η τοπική ομάδα θα πρέπει να συνέλθει γρήγορα, η διακοπή των αγώνων θα τη βοηθήσει για να ξαναβρεί την δυναμική που είχε με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι ως σύνολο, όπως έπεσε και η απόδοση πολλών παικτών. Όσοι…κλαίνε και…μοιρολογούν απόψε στα Γιάννινα μέσω του διαδικτύου επειδή δεν κέρδισε ο ΠΑΣ τον Ολυμπιακό, όπου μόνο το συμβόλαιο του Ποντένσε είναι διπλάσιας αξίας απ’ όλο το μπάτζετ του ΠΑΣ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο στόχος της χρονιάς θα παιχτεί σε άλλα παιχνίδια και όχι στο σημερινό, όπου οι συνθήκες του αγώνα ήταν άνισες απ’ όποια πλευρά και αν πιάσεις το νήμα. Είναι κατανοητή η στενοχώρια για την κακή εικόνα της τοπικής ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, αλλά χρειάζεται μια ρεαλιστικότερη προσέγγιση των πραγμάτων και στήριξη της ομάδας πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα.
Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα ο ΠΑΣ λίγες φορές απείλησε την εστία του Πασχαλάκη και εκτός από την κεφαλιά του Μπάλαν στο 61’ από καλή θέση που πέρασε άουτ, δεν είχε κάποια άλλη ευκαιρία. Και ως φάσεις μπορούν να καταγραφούν μια αντεπίθεση του Ροσέρο που δεν ολοκληρώθηκε στο 25’ και μια άστοχη πάλι κεφαλιά του Μπάλαν στο 50’. Σε μικρά διαστήματα η τοπική ομάδα μπόρεσε να ισορροπήσει λίγο το παιχνίδι που στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν στο μισό γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται και τον ΠΑΣ να αμύνεται. Αντίθετα ο Ολυμπιακός δημιούργησε φάσεις και ευκαιρίες. Από το πρώτο 25λεπτο ουσιαστικά είχε κλειδώσει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Θα μπορούσε η ήττα για την τοπική ομάδα να ήταν μεγαλύτερη και περισσότερο επώδυνη.
Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν με το… καλησπέρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να βρουν γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα. Σε αυτή τους την προσπάθεια, ο Ποντένσε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον Πορτογάλο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τον Ορτέγκα και με σουτ εκτός περιοχής να γράφει το 1-0 στο 17΄. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ποντένσε εκτέλεσε εκτός περιοχής με το αριστερό, νικώντας τον Κλέιμαν και γράφοντας το 2-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπήκε δυναμικά και στην επανάληψη, απείλησε, αλλά δεν κατάφερε να βρει το τρίτο της γκολ. Αρχικά στο 47΄ ο Αλεξανδρόπουλος τροφοδότησε τον Μπιελ, αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ελ Κααμπί με ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να σημειώσει ένα εντυπωσιακό γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα… Στο 61΄ ο ΠΑΣ είχε καλή ευκαιρία να μειώσει με τον Μπάλαν, αλλά η κεφαλιά του ήταν εκτός εστίας. Ο Ολυμπιακός εμφάνισε και πάλι απειλητικές διαθέσεις με αντεπιθέσεις, ο Κλέιμαν έκανε καλές αποκρούσεις, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντινέι με διπλή προσπάθεια κατάφερε να παραβιάσει τα δίχτυα του και να σφραγίσει το σκορ σε 3-0.
Διαιτητής ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας) που δεν είχε να διαχειριστεί κρίσιμες φάσεις. Βοηθοί του οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας). Τέταρτος θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών). Στο VAR θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) με AVAR τον Γεώργιος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Λιάσος, Τζίμας, Μπιλμπάο – Αλεξανδρόπουλος, Πορόσο

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Λιάσος (62΄ Μπεγκαλα), Μπιλμπάο, Τζίμας (75΄ Γκάρο), Ροσέρο (61΄ Έφορντ), Παμλίδης, Μπάλαν (75΄ Κόντε).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Φρέιρε (46΄ Παρόσο), Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης (46΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε (66΄ Καρβάλιο), Μπιέλ (84΄ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί (66΄ Μασούρας).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

15.00 Λαμία – Παναιτωλικός 1-0
16.30 Βόλος – Πανσερραϊκός αναβολή
17.30 Άρης – Κηφισιά 1-1
19.30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2
20.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18.00 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης (NOVAsports prime)
20.00 ΟΦΗ – ΑΕΚ (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(7η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 19
ΠΑΟΚ 14
Παναθηναϊκός 13
ΑΕΚ 11
Πανσερραϊκός 9
ΟΦΗ 9
————————————————–
Λαμία 9
Άρης 8
Αστέρας Τρίπολης 7
Κηφισιά 6
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Παναιτωλικός 3
Ατρόμητος 2
Βόλος 2
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
20.00 Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.30 Παναιτωλικός – Βόλος
20.00 Πανσερραϊκός – Άρης
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00 Κηφισιά – ΟΦΗ
17.30 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος
19.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
20.30 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ

Σχετικά άρθρα

Η αποστολή για Κηφισιά και άλλες ειδήσεις από τον ΠΑΣ

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ