Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό

Με σημαντικές ελλείψεις βασικών παικτών θα υποδεχθεί αύριο στις 20.30 τον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ Γιάννινα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Εραμούσπε (κίτρινες κάρτες), Καραχάλιος (αποβολή στις Σέρρες) και ο Ριένστρα που είναι τραυματίας από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Τρεις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε και ο Τζίνο και θα αποφασίσουν σήμερα αν θα εκτίσει την ποινή αύριο με τον Ολυμπιακό, καθώς αγωνίστηκε χωρίς να είναι απόλυτα καλά στις Σέρρες κάνοντας χθες συντηρητικό πρόγραμμα, ή σε κάποιο άλλον αγώνα. Πρόβλημα έβγαλε και ο Γκάρο αλλά χθες το απόγευμα έβγαλε κανονικά την προπόνηση. Οι παραπάνω παίκτες είναι από τα λεγόμενα…κλειδιά της ομάδας, αγωνιζόμενοι σε καίριες θέσεις. Ο Εραμούσπε με τον Παντελάκη ήταν οι κολώνες της άμυνας ως στόπερ. Υποχρεωτικά θα παίξει ο Μπακαδήμας που μέχρι τώρα δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Οι Καραχάλιος και Τζίνο είναι τα δύο αμυντικά χαφ που κάνουν όλη τη δουλειά. Δύσκολα να βρεθούν ισάξιοι αντικαταστάτες, αν δεν παίξει αύριο και ο Τζίνο σε ένα ρόστερ πολύ μικρό με λίγες εναλλακτικές λύσεις που κρατούν δεμένα τα χέρια του Στάικου. Θα ξεκινήσει από την αρχή ο Λιάσος που είναι αμυντικό χαφ και ανάλογα με το τι θα αποφασιστεί για τον Τζίνο θα εξαρτηθεί η επόμενη κίνηση. Για τη θέση του κεντρικού χαφ που λείπει ο Ριένστρα, ο Στάικος από ανάγκη βάζει τον Γκάρο που είναι επιθετικός, αλλά και αυτός στις Σέρρες φάνηκε κουρασμένος και ούτε έχει δυνάμεις για να βγάλει 90λεπτο. Διαφορετικά θα χρίσει τον Τζίμα δεκάρι και θα βάλει τον Ροσέρο αριστερό χαφ.
Ουσιαστικά θα αντιμετωπίσει την πιο δυνατή και φορμαρισμένη ομάδα της Ελλάδας όπως είναι αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός, με ενδεκάδα ανάγκης και σε μια εποχή που η κούραση χτύπησε κόκκινο. Στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ο ΠΑΣ είχε πολλά προβλήματα ως ομάδα και με τους περισσότερους παίκτες να είναι κάτω του μετρίου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει βάθος στον πάγκο και δεν έχει ο Στάικος την δυνατότητα να κάνει ροτέισον, χρησιμοποιώντας σχεδόν σε κάθε παιχνίδι τους ίδιους παίκτες, είναι λογικό να υπάρχει και κούραση.
Το παιχνίδι μεσοβδόμαδα με τον Πανσερραϊκό, με μακρινό ταξίδι, ήταν κακή συγκυρία για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Πέρα από τις ελλείψεις, ασταθής στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκό ήταν και ο τερματοφύλακας Κλέιμαν δεχόμενος ορισμένα γκολ από δικά του λάθη που έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Και για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ υπάρχει ερωτηματικό αν καθίσει ο ντεφορμέ Κλέιμαν ή θα γίνει βασικός ο Αθανασίου.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η αποστολή του ΠΑΣ στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά δύσκολη.  Χθες έγινε προπόνηση απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ, ενώ το ίδιο θα γίνει και σήμερα το απόγευμα στον ίδιο χώρο, στην προσπάθεια που κάνει ο Στάικος να συμμαζέψει κάποια πράγματα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, κάθε εκτίμηση για το σχήμα της ενδεκάδας είναι λίγο παρακινδυνευμένη λόγω των απουσιών και του ντεφορμαρίσματος βασικών παικτών. Πιθανή ενδεκάδα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Λιάσος, Κιάκος, Τζίμας, Παμλίδης, Ροσέρο, Μπάλαν. Στην διάθεση του προπονητή θα είναι και οι Κόντε, Αθανασίου, Αλ. Λώλης, Λεό, Γκάρο (αν είναι καλά), Μπορταγκαράι, Πανάγου, Ναούμης, Έφορντ. Υπάρχει και το ερωτηματικό με τον Τζίνο που έχει ενοχλήσεις και παράλληλα συμπλήρωσε και τρεις κάρτες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΝΟΥΧΟΣ

Τον αγώνα ΠΑΣ – Ολυμπιακός που θα γίνει την Κυριακή στα Γιάννινα (ώρα 20.30) θα διευθύνει ο Ευάγγελος Μανούχος του συνδέσμου Αργολίδας. Βοηθοί του θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας). Τέταρτος θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών). Στο VAR θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) με AVAR τον Γεώργιος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής). Παρατηρητής θα είναι ο Χαράλαμπος Καρατζάς (Εύβοιας).

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Η αυριανή αναμέτρηση, θα είναι η 28η των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Στις προηγούμενες 27 αναμετρήσεις (26 για το πρωτάθλημα και 1 για τα πλέι οφ), από το 1974 μέχρι τώρα, καταγράφονται 7 νίκες του ΠΑΣ, 9 ισοπαλίες και 11 νίκες του Ολυμπιακού. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι από τις λίγες επαρχιακές ομάδες αυτού του βεληνεκούς, που έχουν κερδίσει 7 φορές τον Ολυμπιακό. Πέρυσι το ματς ΠΑΣ – Ολυμπιακός έληξε ισόπαλο 2-2 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και έγινε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022. Προηγήθηκε ο Ολυμπιακός 0-2 με δύο γκολ του Φορτούνη και ισοφάρισε 2-2 ο ΠΑΣ με γκολ των Παμλίδη και Λιάσου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

15.00 Λαμία – Παναιτωλικός (COSMOTEsport 1)
16.30 Βόλος – Πανσερραϊκός αναβολή
17.30 Άρης – Κηφισιά (NOVAsports prime)
19.30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 1)
20.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (NOVAsports prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18.00 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης (NOVAsports prime)
20.00 ΟΦΗ – ΑΕΚ (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(6η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 16
ΠΑΟΚ 13
Παναθηναϊκός 9
Πανσερραϊκός 9
ΟΦΗ 9
ΑΕΚ 8
————————————————–
Άρης 7
Αστέρας Τρίπολης 7
Λαμία 6
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Κηφισιά 5
Παναιτωλικός 3
Ατρόμητος 2
Βόλος 2
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Σχετικά άρθρα

Η αποστολή για Κηφισιά και άλλες ειδήσεις από τον ΠΑΣ

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ