Μονομαχία Τζίμα με τον Χατζηστραβό στο παιχνίδι του α' γύρου στις Σέρρες
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Σε άσχημη ημέρα ο ΠΑΣ έχασε 3-2 στις Σέρρες

Δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα στις Σέρρες ο ΠΑΣ Γιάννινα και έχασε με σκορ 3-2 από τον Πανσερραϊκό.

Λίγοι παίκτες κατάφεραν να ξεχωρίσουν όπως ο Παντελάκης που ήταν ο καλύτερος, ο Ροσέρο που μπήκε αλλαγή και έδωσε βοήθειες στην επανάληψη και ο Τσαούσης που πέτυχε το δεύτερο γκολ ενώ από δική του πάσα μπήκε και το πρώτο με τον Παντελάκη. Άντε και ο Εραμούσπε που έβγαινε και μπροστά να βοηθήσει. Οι υπόλοιποι παίκτες φάνηκαν κουρασμένοι, δεν είχαν καθαρό μυαλό, ενώ ιδιαίτερα ασταθής ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο τερματοφύλακας Κλέιμαν που όπως με τον ΠΑΟΚ έτσι και σήμερα με τον Πανσερραϊκό δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Στο δεύτερο γκολ που σημειώθηκε στο 32’ από 31 μέτρα με χλιαρό σουτ του Στάικου είχε παιδαριώδη αντίδραση για τη δική του μεγάλη κλάση.
Γενικά ο ΠΑΣ ήταν πεσμένος, δεν είχε καλά αντανακλαστικά, με τους παίκτες βαρόμετρα κάτω του μετρίου. Ενδεχομένως να παίζει ρόλο και η κούραση, καθώς ο Στάικος δεν έχει εναλλακτικές λύσεις για να φρεσκάρει την ομάδα. Παρόλα αυτά, αν πρόσεχε στο τέλος θα μπορούσε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς το νικητήριο γκολ των Σερρών σημειώθηκε στο 90’ σε μια φάση από το πουθενά όταν κοιμήθηκε εντελώς η άμυνα του ΠΑΣ. Επιθετικά ο ΠΑΣ φάνηκε μόνο από κάποιες προσπάθειες του Ροσέρο έχοντας μια διπλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τα γκολ μπήκαν από αμυντικούς! Υπάρχει και μια φάση στο 95’ με ανατροπή του Παντελάκη που είχε τα στοιχεία για πέναλτι.
Ο ΠΑΣ επιστρέφει από τις Σέρρες με άδεια χέρια και με απώλειες καθώς στο 92’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Καραχάλιος όταν προσπάθησε να καλύψει δικό του λάθος πιάνοντας από τη φανέλα τον Σοφιανό. Έτσι αυτός και ο Εραμούσπε δεν θα παίξουν στο ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό που βρίσκεται σε δαιμονισμένη φόρμα, ενώ πρόβλημα τραυματισμού έχει και ο Γκάρο που του έγινε υποχρεωτικά αλλαγή στο 66’ με τον Αλ. Λώλη και σήμερα θα δουν τι έχει.
Ο Πανσερραϊκός έδειξε ότι έχει μια καλή και μαχητική ομάδα που παλεύει τα παιχνίδια, έχει δυνάμεις, τρεξίματα και πολύ όρεξη για διάκριση. Μεγάλη μπάλα δεν έπαιξε, καθώς βρήκε και έναν ΠΑΣ μακριά από τον καλό του εαυτό, αλλά αυτό έχει λίγη σημασία μπροστά στο χρυσό τρίποντο που πήρε. Έχασε και πέναλτι στο 68’ με τον Πηλέα.
Πολύ νωρίς δέχτηκε γκολ ο ΠΑΣ, όταν στο 8’ ο Καραχάλιος ανέτρεψε τον Χατζηστραβό και ο Πηλέας από τα 11 μέτρα εκτέλεσε τον Κλέιμαν. Ο ΠΑΣ αντέδρασε και στο 11’ ισοφάρισε σε 1-1 με καταπληκτική κεφαλιά του Παντελάκη μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσαούση. Στο 25΄έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Πανσερραϊκός όταν κεφαλιά του Αυλωνίτη απέκρουσε θαυμάσια ο Κλέιμαν για να ακολουθήσει σουτ από 3 μέτρα του Άλεξιτς πάνω από τα δοκάρια. Εκεί που είχε ισορροπήσει το παιχνίδι έγινε το 2-1 στο 32’ με μακρινό συρτό σουτ του Στάικου. Η μπάλα αργά πήγε στην εστία, ο Κλέιμαν άπλωσε το χέρι αλλά βρήκε αέρα και μπήκε το γκολ.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης με την είσοδο του Ροσέρο άρχισε και ο ΠΑΣ να βγαίνει μπροστά. Στο 58’ σε σέντρα σουτ του Ροσέρο απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Χόβαν και στο 59’ πάλι ο Ροσέρο βρήκε το κεφάλι του Εραμούσπε που έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Τρία λεπτά μετά, στο 62’, ο ΠΑΣ ισοφάρισε 2-2 με καταπληκτικό γκολ του Τσαούση. Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 68’ κέρδισε πάλι πέναλτι σε ανατροπή του Μούργου από τον Τζίνο. Το χτύπησε πάλι ο Πηλέας αλλά αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από την εστία.
Το παιχνίδι κυλούσε σε ένα τέμπο με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να κρατήσει το 2-2 και να έχει κοντά τις γραμμές και τον Πανσερραϊκό να ψάχνει για το τρίτο γκολ. Στο 90’ σε μακρινή μπαλιά του Πεταυράκη, πιάστηκε στον ύπνο η άμυνα του ΠΑΣ και ο Άλεξιτς από κοντά με σουτ έκανε το 3-2. Στο 92’ δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ όταν ο Μπέργκστρεμ έσπρωξε τον Παντελάκη και τον έριξε κάτω, αλλά ο Γκορτσίλας και ο VARίστας το έπνιξαν. Και η χαριστική βολή για τον ΠΑΣ ήρθε στο 95’ με την αποβολή του Καραχάλιου, όταν ο Σοφιανός του έκλεψε τη μπάλα και για να μη μπει στην περιοχή, τον έπιασε από τη φανέλα και τον ανέτρεψε.
Ο ρέφερι Γκορτσίλας από τη Θεσσαλονίκη έπνιξε το πέναλτι του Παντελάκη, έδειξε αδικαιολόγητες κάρτες και επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των Σερραίων. Μια αγκωνιά του Αυλωνίτη στον λαιμό του Κόντε στο 77’ ήταν απευθείας κόκκινη κάρτα. Διαιτητάκος της σειράς, απορούμε πώς τον έχουν στη Σούπερ Λίγκα. Βοηθοί του ήταν οι Άγγελος Κολιάκος, Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών). Στο 95΄κόκκινη στον Καραχάλιο και κίτρινες στους Μούργο, Ουεντραόγκο, Άλεξιτς, Μασκανάκη, Σοφιανό (Σερρών), Παντελάκη, Λώλη, Τζίνο (ΠΑΣ).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Πηλέας (70’ Μασκανάκης), Ουεντραόγκο, Στάϊκος, Μούργος (70’ Σοφιανός), Χατζηστραβός (54’ Μορέιρα), Άλεξιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάϊκος): Κλέϊμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Γκάρο (66’ Αλ. Λώλης), Τζίνο (89’ Λιάσος), Παμλίδης, Τζίμας (55’ Ροσέρο), Κόντε (89’ Μπάλαν).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ (ΠΑΣ): ««Δεν ήταν καλή μέρα για μας. Το παιχνίδι είχε μία συγκλονιστική εξέλιξη, μπήκαν γκολ που πολλές φορές ανέτρεψαν την ψυχολογία και την προσέγγιση κάθε ομάδας. Δεν ήταν καλή μέρα για μας και συνεχίζουμε, γιατί έρχεται γρήγορα το επόμενο παιχνίδι, έχουμε όπως είδατε και προβλήματα με κάρτες, οπότε πρέπει να δούμε γρήγορα την επόμενη μέρα. Όταν έχουν γίνει δύο πέναλτι σίγουρα κάτι δεν κάναμε καλά. Από εκεί και πέρα υπήρχαν διαστήματα και από τις δύο ομάδες. Ο Πανσερραϊκός είναι καλή ομάδα, έκανε καλή προσπάθεια κι εμείς είχαμε τις δικές μας στιγμές, όχι με τον τρόπο που θέλαμε, αλλά φτάσαμε δύο φορές στην ισοφάριση. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τίποτα και συνεχίζουμε».
ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ (Πανσερραϊκός): ««Είχαμε πει ότι η βοήθεια του κόσμου θα είναι χρήσιμη. Χάσαμε κάποιους πόντους, τα παιδιά μάθανε από τα λάθη τους, παίζουμε με ομάδες που έχουν χρόνια στην Α’ Εθνική, εμείς είμαστε καινούργια ομάδα, μόλις ανεβήκαμε και προσπαθούμε να παίξουμε. Ευχαριστώ και η νίκη είναι αφιερωμένη για τον κόσμο».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
6η
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Παναιτωλικός – ΟΦΗ 1-1
Κηφισιά – Λαμία 1-1
Ολυμπιακός – Άρης 4-1
ΠΑΟΚ – Βόλος 3-0
Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (σε εξέλιξη)
ΑΕΚ – Ατρόμητος (σε εξέλιξη)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(5η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 16
ΠΑΟΚ 13
Παναθηναϊκός 9
Πανσερραϊκός 9
ΟΦΗ 9
ΑΕΚ 8
————————————————–
Άρης 7
Αστέρας Τρίπολης 7
Λαμία 6
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Κηφισιά 5
Παναιτωλικός 3
Ατρόμητος 2
Βόλος 2
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

15.00 Λαμία – Παναιτωλικός (COSMOTEsport 1)
16.30 Βόλος – Πανσερραϊκός (COSMOTEsport 2)
17.30 Άρης – Κηφισιά (NOVAsports prime)
19.30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 1)
20.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (NOVAsports prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18.00 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης (NOVAsports prime)
20.00 ΟΦΗ – ΑΕΚ (COSMOTEsport 1)

Σχετικά άρθρα

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ

Η προετοιμασία του ΠΑΣ και η περίπτωση Εραμούσπε

Βαγγέλης Γυφτόπουλος