Οι βετεράνοι παίκτες με τις φανέλες τους στο MAISON στο δείπνο που τους παρέθεσε ο Γιώργος Σιόντης
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Δείπνο με γλυκές αναμνήσεις των θρύλων του “Άγιαξ της Ηπείρου”

Δείπνο στο MAISON παρέθεσε απόψε στους παλιούς συμπαίκτες του ο ιστορικός αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Σιόντης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Μοντέζ στα Γιάννινα.

Μετά τον αγώνα όλοι μαζί παρακάθισαν σε δείπνο έχοντας την ευκαιρία να θυμηθούν και πολλές ευχάριστες στιγμές από το ένδοξο παρελθόν. Είναι οι παλιές δόξες του ΠΑΣ Γιάννινα που έκαναν μεγάλο τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Δεν έλειψαν και τα πειράγματα. όλοι κάτι είχαν να πουν και να θυμηθούν.
Πλην του οικοδεσπότη Γιώργου Σιόντη, στο δείπνο παρακάθισαν οι παλιοί παίκτες Κώστας Οικονομίδης (από την παλιά φρουρά της δεκαετίας του ’60), Χουάν Μοντέζ, Αλφρέδο Γκλασμάνης, Εδουάρδο Κοντογιωργάκης, Δημήτρης Σεϊταρίδης, Νίκος Λιάκος, Βασίλης Παπαγγέλης, Διονύσης Αλεξάκης, Ηλίας Μάιπας. Σε όλους ο Νίκος Σιόντης χάρισε από μια φανέλα με το όνομά τους.
Ιδιαίτερα το χάρηκε ο Μοντέζ, ο θρυλικός “Τσίτσε” για τους Γιαννιώτες φιλάθλους, που βρέθηκε δίπλα σε αγαπημένα πρόσωπα και παλιούς συμπαίκτες, με τους οποίους μοιράστηκε καλές και άσχημες στιγμές για πολλά χρόνια στα γήπεδα. Τότε που ο “Άγιαξ της Ηπείρου” ήταν υπολογίσιμη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όσο για τον Γιώργο Σιόντη, παραμένει ακόμα ο ιστορικός αρχηγός. Ήταν ηγέτης με τα όλα του και κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια του ΠΑΣ. Ακόμα και τώρα που πέρασαν πολλά χρόνια, οι παλιοί παίκτες τον αποκαλούν αρχηγό με τον δέοντα σεβασμό.
Στην αίθουσα ακούστηκε πολλές φορές ο ιστορικός ύμνος του αείμνηστου Αλέκου Κιτσάκη “ΠΑΣ Γιάννινα, Άγιαξ της Ηπείρου…”.

Διακρίνονται από αριστερά Οικονομίδης, Κοντογιωργάκης, Αλεξάκης, Μοντέζ, Γ. Σιόντης, Ν. Τσόλης, Ν. Σιόντης, Παπαγγέλης, Λιάκος, Μάιπας, Σεϊταρίδης, Γκλασμάνης

Για τον δείπνο των θρύλων του «Άγιαξ της Ηπείρου», που ήταν προς τιμή του Χουάν Μοντέζ, ο Νίκος Σιόντης έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο facebook:
«16/12/1982 – 11/02/2023… Πέρασαν σχεδόν 41 χρόνια, από την ημέρα που ο Chiche Montez με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρέτησε την ομάδα και την πόλη που λατρεύτηκε κυριολεκτικά σαν θεός… Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Ο Αγιαξ της Ηπείρου, ξανά μαζί με αφορμή την επιστροφή του “Στρατηγού”… Μοντεζ, Κοντογιωργακης, Γκλασμανης, Σιόντης, Σειταριδης, Μαιπας,Αλεξάκης, Λιακος, Παπαγγελης, Οικονομιδης, όλοι όσοι τίμησαν την φανέλα του “Αγιαξ” που  που δεν κατάφεραν να είναι σήμερα μαζί μας αλλά και κάπου από ψηλά, οι Αλβαρεζ, Τσιορλιδας, Παπαζογλου, Παπαγεωργίου, Πρισκας, Ραντισιτς, Κωνστας, είναι και θα είναι για πάντα στην ανάμνηση μας, για να μας θυμίζουν την ένδοξη ιστορία μας αλλά και να εμπνέουν τον σημερινό και αυριανό “Αγιαξ”».

Σχετικά άρθρα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στον νέο χάρτη της Β’ Εθνικής Κατηγορίας

Από Δευτέρα οι όποιες εξελίξεις στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε και επίσημα την αδειοδότηση του “Άγιαξ της Ηπείρου”