Η μάχη της παραμονής και τα μυστικά των πλέι άουτ
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Συναγερμός στα Γιάννινα για το παιχνίδι με Ιωνικό

Στο παιχνίδι του Σαββάτου (ώρα 20.00) με τον Ιωνικό στα Γιάννινα είναι επικεντρωμένη η προσοχή των ανθρώπων του ΠΑΣ και κυρίως του προπονητή Θανάση Στάικου και των ποδοσφαιριστών.

Είναι από τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς, καθώς με νίκη ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα αφήσει πολύ πίσω την ομάδα της Νίκαιας και θα απομακρυνθεί περισσότερο από την καυτή ζώνη του υποβιβασμού. Η αναμέτρηση αυτή έχει σημάνει συναγερμό στην πόλη των Ιωαννίνων, αναμένοντας αθρόα προσέλευση φιλάθλων στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες». Πάντα, στις δύσκολες και κρίσιμες περιόδους, ο κόσμος στα Γιάννινα βοηθά με τον δικό του τρόπο την τοπική ομάδα. Από σήμερα θα τεθούν σε κυκλοφορία και τα εισιτήρια με προσιτές τιμές για τον κόσμο. Ο Θανάσης Στάικος θα προσπαθήσει να ετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Αυτό που θέλει ο κόουτς είναι να αποβάλλουν το άγχος και να δουν και αυτό το παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Η προετοιμασία ξεκίνησε από την Δευτέρα, με πρόγραμμα αποκατάστασης σε όσους αγωνίστηκαν στο Ηράκλειο εναντίον του ΟΦΗ και κανονική προπόνηση για τους υπόλοιπους.
Συντηρητικό πρόγραμμα έκανε χθες ο Ζήσης Καραχάλιος, κεντρικό πρόσωπο του αγώνα με τον ΟΦΗ και κορυφαίος σε απόδοση. Επειδή και την περασμένη εβδομάδα είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και προφυλάχθηκε για το ματς στο Ηράκλειο, έτσι γίνεται και τώρα για το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Ιωνικό που θα γίνει το Σάββατο στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Από αύριο θα μπει πάλι στο κανονικό πρόγραμμα ώστε να είναι στη διάθεση του Θανάση Στάικου. Το ίδιο γίνεται με τον Σωτήρη Νίνη που στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΟΦΗ ζήτησε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων. Δεν είναι κάτι σοβαρό. Η απουσία του χθες από το κανονικό πρόγραμμα έγινε για να γίνει εντελώς καλά και περισσότερο προληπτικά. Σήμερα τόσο αυτός όσο και ο Τσίνο θα μπουν στο κανονικό πρόγραμμα. Ο Τσίνο προέρχεται από τραυματισμό και δεν είχε πάει στην Κρήτη. Αντίθετα οι Ροσέρο και Κιάκος συνεχίζουν το πρόγραμμα αποκατάστασης.

ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΛΙ Ο ΜΠΑΚΑΔΗΜΑΣ

Συνοψίζοντας όλα αυτά, ο τεχνικός της ομάδας και σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ», δεν θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον Παντελάκη που αποβλήθηκε χωρίς από τον Ευαγγέλου με το πρόσχημα ότι δεν χτύπησε έγκαιρα ένα φάουλ και έκανε σκόπιμες καθυστερήσεις. Όπως φάνηκε χθες στις ασκήσεις τακτικής ο Στάικος στη θέση του Παντελάκη προορίζει τον 22χρονο Μπακαδήμα, ο οποίος κάλυψε το κενό και του Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Ουρουγουανός Μπορταγκαράι γυμνάζεται μεν με την ομάδα αλλά ακόμα δεν θέλει ο Στάικος να του δώσει άμεσα φανέλα και σταδιακά θα μπει στον υπόλοιπο μηχανισμό. Όπως τονίσαμε και χθες, στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι και ο Μπιλμπάο. Παρά το πολικό κρύο η χθεσινή προπόνηση έγινε στο ΠΕΑΚΙ με τον Θανάση Στάικο να δοκιμάζει τα πρώτα σχήματα που έχει στο μυαλό του για το παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η στατιστική υπηρεσία της Σούπερ Λίγκ η πρώτη κόκκινη κάρτα στην καριέρα του Επαμεινώνδα Παντελάκη ήταν αυτή που αντίκρισε στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδα της Ηπείρου είχε συνολικά 182 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος χωρίς να φύγει νωρίτερα από το γήπεδο και στην 183η του συμμετοχή και 78η στην Stoiximan Super League είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις και αποχώρησε από το γήπεδο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

Για τους τραυματισμούς των παικτών του ΠΑΣ ως ένα σημείο ευθύνεται και η όχι καλή κατάσταση των γηπέδων που γίνονται οι προπονήσεις, τόνισε σε δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό (ΔΩΔΩΝΗ super fm) ο γιατρός της ομάδας Σταύρος Ριστάνης. Συγκεκριμένα τόνισε: «Υπάρχει τεράστιο θέμα με τα γήπεδα και πάλι καλά που και ο καιρός ως ένα σημείο δεν τα δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Είδα τα γήπεδα προ ημερών και με έπιασε απόγνωση. Όταν γίνεται εναλλαγή αγωνιστικών χώρων βγαίνουν άλλα προβλήματα στους παίκτες. Ελπίζω να είναι η τελευταία χρονιά που είναι έτσι τα γήπεδα. Το φυσιοθεραπευτήριο του Φίλιππου Σκόρδου είναι γεμάτο μετά από κάθε προπόνηση. Γίνονται ηρωικές προσπάθειες και από τον κ. Ντουρουντό πάνω στο κομμάτι της αποκατάστασης και της επανένταξης». Για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Ζήσης Καραχάλιος παίζοντας με σφιγμένα δόντια λόγω τραυματισμού, σημείωσε: «Ο Ζήσης είναι μία εντελώς ξεχωριστή περίπτωση παίκτη. Βέβαια όλοι οι παίκτες είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, αλλά με εντυπωσιάζει ο Ζήσης. Καταφέραμε να κάνει άμεσα τη μαγνητική στο Ιπποκράτειο που μας στηρίζει πάρα πολύ, να κάνει τις φυσικοθεραπείες του δύο μέρες με τον Φίλιππο Σκόρδο, ο οποίος με τους συνεργάτες του κάνει εντυπωσιακή δουλειά για όλους τους παίκτες, και κατέβηκε και έπαιξε κανονικά στο Ηράκλειο και μάλιστα ήταν και ο καλύτερος του γηπέδου. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έκανε, γιατί οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε να πει ‘δεν αισθάνομαι καλά’ και ότι ‘θα ήταν καλύτερα να μην πάω Κρήτη’. Μπράβο του, δίνει το κάτι παραπάνω για την ομάδα και του το αναγνωρίζω. Γύρισε καλά, τον ξαναείδα χθες, είναι όμως στα «κόκκινα» και κάποια στιγμή πρέπει να ξεκουραστεί».

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (8/2/2023)

Σχετικά άρθρα

Η αποστολή για Κηφισιά και άλλες ειδήσεις από τον ΠΑΣ

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ