Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης (πιυ διακρίνεται στο μέσον ανάμεσα σε Εραμούσπε και Καρέλη στο ματς με τον Παναιτωλικό) αναμένεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Βαριά ήττα 4-1 και διασυρμός του ΠΑΣ από Παναιτωλικό

Βαριά ήττα-διασυρμό με σκορ 4-1 υπέστη στα Γιάννινα από τον Παναιτωλικό ο ΠΑΣ, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι αδυναμίες της τοπικής ομάδας και η έλλειψη ποιοτικών παικτών σε θέσεις κλειδιά, φάνηκε καθαρά σε αυτή την αναμέτρηση. Ναι μεν οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν τρεξίματα, πάθος, φιλότιμο, προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε μπορούσαν να τελειώσουν φάσεις και να βάλουν γκολ, ούτε μπορούσαν να αμυνθούν σωστά. Ότι έμπαινε μέσα έγραφε! Έξι φάσεις δημιούργησε ο Παναιτωλικός και σημείωσε τέσσερα γκολ. Αντίθετα ο ΠΑΣ είχε μια ανούσια κατοχή μπάλας, χωρίς άλλες επινοήσεις για να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα. Και το γκολ που σημείωσε ήταν από κεφαλιά του Εραμούσπε σε εκτέλεση κόρνερ. Όταν πρώτος σκόρερ και με διαφορά είναι ο σέντερ μπακ, τότε υπάρχει επιθετικό πρόβλημα. Αντίθετα ο Παναιτωλικός έδειξε ότι υπερτερεί σε ποιότητα από τον ΠΑΣ και χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλός, έφτασε ανέλπιστα σε μια νίκη θρίαμβο που θα την συζητούν για πολλά χρόνια στο Αγρίνιο. Κατάφερε να αμυνθεί σωστά και με αντεπιθέσεις να σημειώσει τα γκολ της μεγάλης νίκης του. Η συνολική εμφάνιση του Παναιτωλικού δεν ήταν για ένα τέτοιο σκορ. Όμως έχει πλούσιο ρόστερ και κάποιους παίκτες που μπορούν να εκμεταλλευτούν και την…. μισή ευκαιρία. Με πολύ λίγες τελικές σημείωσε τέσσερα γκολ διασύροντας τον ΠΑΣ μέσα στην έδρα του.
Η τοπική ομάδα ναι μεν προσπαθεί, τα δίνει όλα, αλλά δεν έχει ουσία. Δεν έχει το γκολ, δεν τελειώνει τις φάσεις. Σήμερα είχε και πολλά αμυντικά κενά. Η άμυνα ήταν πραγματικά για κλάματα και ο τερματοφύλακας Σούλης έξω από τα νερά του. Ο μόνος που κράτησε καλά τη θέση του ήταν ο Ποζνάνσκι. Από δεξιά ο Σόρια ήταν κακός και όλα τα γκολ μπήκαν από την δική του πλευρά. Και το κεντρικό δίδυμο Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνη είχε ασυνεννοησία. Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει ακόμη δρόμο, αλλά αν ο ΠΑΣ δεν βελτιωθεί σε όλες τις γραμμές του και ειδικά στην άμυνα, θα έχει πρόβλημα και θα είναι από τις ομάδες που θα κινδυνεύσουν σοβαρά με υποβιβασμό. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν αρκούν μόνο το πάθος και η φιλοτιμία των παικτών, χρειάζονται και ικανότητες. Μακάρι όλα αυτά τα στοιχεία να τα βγάλει στη συνέχεια. Αν δεν μπορεί να κερδίσει στα Γιάννινα τη Λαμία και τον Παναιτωλικό, τότε που θα πάρει βαθμούς για να διασφαλίσει την κατηγορία;

Αριστερά οι Καραχάλιος και Ποζνάνσκι που είναι από τους ελάχιστους διακριθέντες (φωτο Λαμπρινή Σταμούλη)

Ο Παναιτωλικός από την άλλη πλευρά πήρε μια μεγάλη νίκη και δικαίως κάνει όνειρα για να παίξει στο τέλος πλέι οφ. Έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες που τους έδεσε καλά ο Αναστασίου. Στα Γιάννινα δεν ήταν τόσο καλός όσο τον δείχνει το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αυτό που μετρά είναι το τρίποντο και η εντυπωσιακή νίκη σε μια έδρα που εκ παραδόσεως έχανε από τα αποδυτήρια! Όμως αλλάζουν οι εποχές αλλάζουν και τα δεδομένα.
Από το ναυάγιο του ΠΑΣ επέπλευσε ο Καραχάλιος που έκανε τα πάντα. Ήταν εξάρι, οκτάρι, πολλές φορές και δεκάρι για να βγάλει μπαλιές. Μέχρι που στο τέλος κλάταρε από την κούραση. Πολλά τρεξίματα και καλές ενέργειες είχε ο Μορέιρα όσο κρατούσαν οι δυνάμεις του και καλός επίσης ήταν ο Ποζνάνσκι. Από εκεί και μετά όλοι ήταν κάτω του μετρίου σε κακή ημέρα. Υψηλό βαθμό παίρνουν μόνο στο πάθος και το φιλότιμο που έδειξαν. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν προσπάθησαν. Όμως μέχρι εκεί. Ο σχεδιασμός δείχνει ότι δεν ήταν αυτός που έπρεπε και οι νέοι παίκτες που ήρθαν στα Γιάννινα δεν μπόρεσαν να κάνουν την διαφορά. Αν θέλουν ακόμα χρόνο θα το δούμε στη συνέχεια. Όμως τρέχουν οι αγώνες, δεν πρέπει να χαθεί άλλο έδαφος γιατί δύσκολα αναπληρώνεται. Στο τέλος ακούστηκαν αποδοκιμασίες από μερίδα φιλάθλων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί φίλαθλοι ζητούν από τον Χριστοβασίλη να ετοιμάσει διάδοχο κατάσταση και να αποχωρήσει, ενώ ορισμένοι στο τέλος τα έβαλαν και με τον Στάικο. Υπάρχει μεγάλη πίκρα στον κόσμο του ΠΑΣ που πέρυσι είχε πολλές χαρές και φέτος πίκρες και μεγάλη αγωνία. Όμως τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια.
Από τον θριαμβευτή Παναιτωλικό ο Καρέλης έκλεψε την παράσταση. Έκανε το παιχνίδι της ζωής του, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά τρία γκολ σε παιχνίδι. Τον ακολούθησαν σε απόδοση Κορνέλιους, Λάρσον και Ντουάρτε.

Κιάκος και Ντίας σε μια από τις πολλές μονομαχίες τους (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να είναι πιεστικός χάνοντας μια καλή ευκαιρία στο 2’ όταν κεφαλιά του Κιάκου από καλή θέση, σε σέντρα του Σόρια, έφυγε άουτ. Και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας, στην πρώτη επίθεση που έκανε ο Παναιτωλικός στο 7’ έκανε το 0-1 με πλασέ του Μόρσεϊ, ο οποίος δέχτηκε τη μπάλα από τον Μλάντεν, απέφυγε τον Σόρια και πλάσαρε στη γωνία τον Σούλη. Ο Παναιτωλικό στο 14’ είχε ένα καλό σουτ του Καρέλη που έφυγε άουτ. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να μείνει ψύχραιμος, παρά την ψυχρολουσία του τέρματος που δέχτηκε, χάνοντας στο 24’ ευκαιρία για γκολ όταν σε συρτή σέντρα από αριστερά του Μορέιρα ο Σταματελόπουλος δεν μπόρεσε προ του Ανέστη να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα. Το κακό ήταν διπλό για τους Γιαννιώτες, γιατί στην αμέσως επόμενη φάση, στο 25΄ο Παναιτωλικός στην αντεπίθεση που έκανε σημείωσε το δεύτερο γκολ με πλασέ του Καρέλη σε μπαλιά του Λάρσον, σε μια στιγμή που η άμυνα του ΠΑΣ πιάστηκε στον ύπνο. Δύο γκολ στα πρώρα 25 λεπτά ήταν βαρύ φορτίο στους παίκτες του Στάικου. Παρόλα αυτά, δεν κατέθεσαν τα όπλα, δεν παράτησαν το παιχνίδι, αλλά τουναντίον συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, μειώνοντας στο 34’ το σκορ σε 1-2 με καρφωτή κεφαλιά του Εραμούσπε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μορέιρα. Στο 41’ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Γιαννιώτες πάλι σε σέντρα του Μορέιρα από αριστερά και κακό κοντρόλ του Σταματελόπουλου σε θέση βολής.
Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ξανοίχτηκε περισσότερο για να ισοφαρίσει και το πλήρωσε ακριβά, καθώς ο Παναιτωλικός με τους ποιοτικούς παίκτες που έχει και τον Καρέλη να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, σημείωσε άλλα δύο γκολ για να πάρει μια εντυπωσιακή νίκη στα Γιάννινα. Ναι μεν είχε πάλι ο ΠΑΣ μια ανούσια κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς να μπορεί να τελειώσει φάσεις και να γίνει απειλητικός. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι με διπλή ζώνη άμυνας ροκάνιζαν τον χρόνο και χτύπησαν με κόντρα επιθέσεις εκεί που πονούσε ο ΠΑΣ. Στο 61′ σε σέντρα του Ντουάρτε από δεξιά, δυσκολεύεται να διώξει σε κόρνερ ο Σούλης. Αυτό περνά χωρίς κάτι σημαντικό. Ο ΠΑΣ στο 65’ είχε ένα σουτ του Μορέιρα που απέκρουσε ο Ανέστης. Στο 71’ ο Κορνέλιους πήρε την κεφαλιά από τον Μπαγκαλιάνη και ο Καρέλης πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Σούλη γράφοντας το 1-3. Στο σημείο αυτό ουσιαστικά κρίθηκε και το παιχνίδι. Ήταν σχεδόν ακατόρθωτο ο ΠΑΣ να κάνει μια τέτοια επική ανατροπή. Στο 81’ σουτ του Ροσέρο πέρασε μόλις άουτ και στο 87’ πάλι σε αντεπίθεση του Παναιτωλικού σφραγίστηκε τη εντυπωσιακή νίκη με σκορ 4-1 με πλασέ του Καρέλη στη γωνία.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας). Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Μηνούδης (Πιερίας). 4ος: Τακίδης (Κιλκίς). VAR: Γκάμαρης (Αθηνών). AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Σπόρια (27’), Μπαγκαλιάνης (89’), Καραχάλιος (90΄) – Λάρσον (18’), Καρέλης (42’), Σενγκέλια (51’). Η διαιτησία σε γενικές γραμμές ήταν καλή χωρίς ουσιαστικά λάθη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Καραχάλιος, Λιάσος (59’ Τζίμας), Ποζνάνσκι (81’ Λώλης), Ροσέρο, Μορέιρα (81’ Μπάλαν), Σταματελόπουλος (72’ Παμλίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μπακάκης (85’ Αποστολάκης), Χατζηθεοδωρίδης, Κορνέλιους, Λάρσον, Μλάντεν (80’ Φλόρες), Ντίας (59’ Μάρτενσον), Ντουάρτε, Σενγκέλια (59’ Κολοβός), Μόρσεϊ (59’ Νταγκό), Καρέλης.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λαμία – Λεβαδειακός 1-0
Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 2-0
Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0
Βόλος – Άρης 2-0
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 1-4
ΑΕΚ – Ιωνικός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(6η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 18
Ολυμπιακός 11
Βόλος 11
ΠΑΟΚ 11
Άρης 10
Παναιτωλικός 10
—————————————————————————
ΑΕΚ 9
Ατρόμητος 8
Αστέρας Τρίπολης 7
Λαμία 6
ΟΦΗ 4
ΠΑΣ Γιάννινα 4
Λεβαδειακός 2
Ιωνικός 1
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.00 Παναιτωλικός – Βόλος (COSMOTEsport)
19.30 Ιωνικός – Λαμία (COSMOTEsport)
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00 ΟΦΗ – Ολυμπιακός (COSMOTEsport)
16.30 Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (NOVAsports)
19.30 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport)
21.15 Άρης – ΑΕΚ (NOVAsports)
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
18.00 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports)

Σχετικά άρθρα

Δείπνος ενότητας και ομοψυχίας με παρουσία Περιφερειάρχη και Δημάρχου

Πανέτοιμος ο “Άγιαξ” για τον…μικρό τελικό με Παναιτωλικό

Γενική είσοδος 10 ευρώ και με τον Παναιτωλικό