Ο αξέχαστος πρόεδρος Βαγγέλης Γκουργκούλης που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή, πριν από 30 χρόνια
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Ο αξέχαστος πρόεδρος Βαγγέλης Γκουργκούλης

Σαν σήμερα, στις 29 Iουνίου 1992, έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Γκουργκούλης, πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα την σεζόν 1983-84, μέλος πολλών διοικήσεων αλλά και του ερασιτεχνικού σωματείου.

Γνωστή προσωπικότητα της πόλης, εργολάβος δημοσίων έργων αλλά και δημοτικός σύμβουλος στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Μοίρα κακιά το έγραψε να χαθεί πολύ νωρίς, στα 51 του χρόνια, αυτός ο υπέροχος άνθρωπος. Λείπει ασφαλώς από την υπέροχη οικογένειά του, που μεγάλωσε περισσότερο με εγγόνια και νέα μέλη, αλλά λείπει και από τους πολλούς φίλους που είχε.
Ο Βαγγέλης Γκουργκούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννινα. Διέπρεψε ως εργολάβος δημοσίων έργων, ενώ από μικρός είχε την αγάπη για το ποδόσφαιρο μέσα του. Πρώτα ως φίλος του Ατρόμητου Ιωαννίνων, ήταν μέλος της διοίκησης του Εθνικού Καλούτσιανης και στη συνέχεια του ΠΑΣ. Με τα διοικητικά της ομάδας ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1975, αναλαμβάνοντας γενικός αρχηγός στη διοίκηση του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, έχοντας άριστη συνεργασία με τον Αντώνη Γεωργιάδη. Ο δραμινός τεχνικός έγινε στη συνέχεια από τους καλούς φίλους του.
Στις εκλογές του 1977 σε μια μεγάλη εκλογική μάχη που έγινε στην αίθουσα της ΕΗΜ επικράτησε η παράταξη του Γιώργου Κωνσταντόπουλου που ανέλαβε τη διοίκηση της ομάδας για τη διετία 1977-79. Ο Βαγγέλης Γκουργκούλης ήταν με την παράταξη του Χριστόφορου Παπαδόπουλου που έχασε τις εκλογές και έτσι δεν συνέχισε την διοικητική του πορεία. Ήταν όμως στο πλευρό της ομάδας, έστω και εξωδιοικητικά, καθώς είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, με τον οποίο συνεργάστηκε στη συνέχεια στη διοίκηση του Κώστα Αναστασίου. Κωνσταντόπουλος, Γκουργκούλης, Κράβαρης, Τσάντας, Γιαννάκος ήταν η λεγόμενη «τρόικα» τότε στα διοικητικά του ΠΑΣ και ειδικά επί εποχής Αναστασίου. Τον Οκτώβριο του 1979 μαζί με τον Κράβαρη και τον διερμηνέα Αλέκο Καφαντάρη ταξίδεψαν στην Πολωνία, με σκοπό να φέρουν για προπονητή τον Στρεϊλάου, αλλά προέκυψε η περίπτωση με τον Γιάτσεκ Γκμοχ.
Την σεζόν 1983-84 ανέλαβε την διοίκηση της ΠΑΕ και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα. «Έφυγε» από τη ζωή στις 29 Ιουνίου 1992. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε και ας συμπληρώνονται τριάντα ολόκληρα χρόνια. Η μνήμη του Βαγγέλη Γκουργκούλη δεν έσβησε ποτέ.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση (29/6/2022)

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό