Ο Θαλής Τσιριμώκος ένα μήνα πριν φύγει από τη ζωή είπε πολλά για την καριέρα του στον Βαγγέλη Γυφτόπουλο
Αίθουσα ΣύνταξηςΑθλητικά

Θλίψη και στα Γιάννινα για τον χαμό του Θαλή Τσιριμώκου

Σοκ στα Γιάννινα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο μεγάλος κανονιέρης Θαλής Τσιριμώκος.

Μαζί με τους Όσκαρ Αλβαρέζ και τον νυν ποδοσφαιριστή Πέδρο Κόντε είναι οι μεγαλύτεροι φορ που πέρασαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Θαλής, έφυγε από τη ζωή σήμερα τα χαράματα. Μπορεί να αγωνίστηκε στον ΠΑΣ μόνο τη σεζόν 1979-80, αλλά αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της Α’ Εθνικής, πέτυχε θεαματικά γκολ που χάρισαν νίκες και βαθμούς στον «Άγιαξ της Ηπείρου». Για τον κόσμο του ΠΑΣ είναι σαν να έπαιξε μια ζωή στην ομάδα του. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1979 από την Καλλιθέα και ήταν μεταγραφή του Νίκου Αλέφαντου. Την επόμενη χρονιά δόθηκε με μεταγραφή στον Άρη με μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα και την παραχώρηση του Γιώργου Ανανιάδη.
Ο Θαλής Τσιριμώκος έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, στον Α. Ο. Παγκρατίου, στην Καλλιθέα, στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον Άρη, στον ΟΦΗ και για λίγο στον Απόλλωνα Σμύρνης. Σε αυτόν δόθηκε το πρώτο βραβείο φερ πλέι όταν σε αγώνα Ολυμπιακός – ΟΦΗ στις 1/4/1984 αγκάλιασε και έδωσε συγχαρητήρια στον Σαργκάνη που απέκρουσε κοντινή κεφαλιά του Βλαστού. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, παρέμεινε στον ίδιο χρόνο ως προπονητής. Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1997 στην Αγία Ελεούσα, ενώ πέρασε από τον Αιολικό και το Αγερσανί. Εν συνεχεία μεταπήδησε στην Κ19 του Εθνικού και το 2011 ανέλαβε την πρώτη ομάδα. Το 2012 επέστρεψε στην Αγία Ελεούσα και έπειτα μετέβη στην Άνοιξη. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου και τελευταία ήταν σκάουτ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Επίσης διετέλεσε διευθυντής στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Εθνικό και την Άνοιξη.

Ο Θαλής Τσιριμώκος σε αγώνα παλαιμάχων του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Θαλής Τσιριμώκος κατάγεται από μια μεγάλη οικογένεια πολιτικών. ‘Ήταν γιός του βουλευτή της «Ένωσης Κέντρου» Γιάννη Τσιριμώκου. Βουλευτές ήταν ο παππούς και οι προπάπποι του, όπως και άλλοι συγγενείς του. Ο ίδιος δεν ακολούθησε την πολιτική παράδοση των Τσιριμώκων και έγινε ποδοσφαιριστής.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγό του Λένα και στον γιό του Γιάννη. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Ο Θαλής θα μείνει αξέχαστος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΦΗ

«Η ομάδα μας πενθεί για την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων επιθετικών που φόρεσαν τη φανέλα της. Ο Θαλής Τσιριμώκος, ο άνθρωπος, ο οποίος με τα χρώματα του ΟΦΗ είχε την τιμή να είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Fair Play, δεν είναι πια μαζί μας.

Γεννημένος το 1954, ο Τσιριμώκος έκανε μεγάλη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ από το 1981 ως το 1986 τίμησε τη φανέλα του ΟΦΗ, φορώντας την συνολικά σε 114 αγώνες, στους οποίους σκόραρε 40 φορές. Ήταν μάλιστα βασικό στέλεχος της πρώτης σεζόν από τη 15ετία του Ευγένιου Γκέραρντ στον πάγκο του ΟΦΗ!

Ως ποδοσφαιριστής της ομάδας μας αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 15 γκολ σε 30 συμμετοχές τη σεζόν 1984-85, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα βρέθηκε στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 17 γκολ σε 32 αγώνες.

Ο Θαλής Τσιριμώκος Θα έχει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της ιστορίας του ΟΦΗ!»

Σχετικά άρθρα

Καταπληκτικός στο β’ μέρος ο ΠΑΣ ισοφάρισε 2-2 και ακούμπησε τη νίκη

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Το ξεχασμένο μπαράζ με Εθνικό στην Πάτρα

Στη Γερμανία συνεχίζει ο Μανόλης Σάλιακας