Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Συζήτηση για τις γυναικοκτονίες

Με θέμα «Γυναικοκτονία, το “ανύπαρκτο έγκλημα”», πραγματοποιείται εκδήλωση – συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα «Κ. Κατσάρη» της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών.

Στην εκδήλωση θα γίνει συζήτηση για τα πρόσφατα περιστατικά γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και τα κενά της νομοθεσίας τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής που αφήνουν απροστάτευτες τις γυναίκες – θύματα και διαρκώς εκτεθειμένες στην απειλή της κλιμακούμενης έμφυλης, ενδοσυντροφικής και ενδοοικογενειακής βίας που συχνά καταλήγει σε δολοφονίες.

Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης είναι η βουλευτής Άρτας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όλγα Γεροβασίλη, η βουλευτής Ιωαννίνων, αν. Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η δημοσιογράφος Όλγα Στέφου, η υπ. τομέα Δικαιοσύνης-Δικαιωμάτων Ν.Ε Ιωαννίνων  Λίλα Σουλελέ και η υπ. τομέα Φεμινιστικής πολιτικής – Φύλου της Ν.Ε Iωαννίνων Γεωργία Χήτου.

Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται μόνο σε όσους/ες διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε όσους/ες διαθέτουν αρνητικό rapid test έως και 48ωρών. Η χρήσης μάσκας είναι υποχρεωτική, καθ΄ όλη την διάρκεια.