Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Βγήκαν τα μαχαίρια και με την Τατιάνα Καλογιάννη

Την πολεμική δήμου-περιφέρειας για το έργο της ανακατασκευής της οδού Στάυρου Νιάρχου αναθέρμανε μια ανακοίνωση της Τατιάνας Καλογιάννη, με την ιδιότητα της υποψήφιας δημάρχου Ιωαννίνων πλέον.

Την πολεμική δήμου-περιφέρειας για το έργο της ανακατασκευής της οδού Σταύρου Νιάρχου αναθέρμανε μια ανακοίνωση της Τατιάνας Καλογιάννη, με την ιδιότητα της υποψήφιας δημάρχου Ιωαννίνων πλέον.

Η επιλογή της να μη σταθεί απλώς σε αυτό καθ’ αυτό το έργο, για το οποίο τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και προέκυψε μειοδότης με μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, αλλά να το συνδέσει με τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα από τη βροχόπτωση στην παραλίμνια περιοχή, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της δημοτικής αρχής, που απαντά σε οργισμένο ύφος και βρίσκει την ευκαιρία να φέρει ξανά στο προσκήνιο τη διαφωνία της με τον τρόπο κατασκευής της Νιάρχου.

«Ενώ ο παραλίμνιος δρόμος της πόλης μας παραμένει πλημμυρισμένος και αδιάβατος για πεζούς και οχήματα λόγω βροχόπτωσης, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι από χθες έχουμε ανάδοχο για το έργο ριζικής αναμόρφωσης της λεωφόρου Νιάρχου. Είχε προηγηθεί η εκπόνηση των σχετικών μελετών, η αδειοδότηση του έργου, η ένταξή του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020” και η δημοπράτησή του. Άλλο ένα σπουδαίο έργο για την περιφέρεια Ηπείρου και την πόλη των Ιωαννίνων αρχίζει να υλοποιείται, ένα έργο που θα παρέχει υψηλότατο επίπεδο ασφάλειας και εξυπηρέτησης των μετακινούμενων, που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας, εκτός από ισχυρή πολιτική βούληση, απαιτούνται αποφασιστικότητα, εντατική εργασία και αποτελεσματικότητα», αναφέρει η κ. Καλογιάννη, με την εισαγωγή της δήλωσής της να είναι αυτή, που προκάλεσε την απάντηση.

«Δυστυχώς, πριν καλά καλά αρχίσει η προεκλογική περίοδος, η κ. Καλογιάννη άφησε στην άκρη τον πολιτικό πολιτισμό και εξέδωσε μια ανακοίνωση, με την οποία χάνει κάθε μέτρο. Βέβαια ότι η κ. Καλογιάννη δεν έχει καλές σχέσεις με το μέτρο το γνωρίζαμε από τον τρόπο με τον οποίο συμμετείχε ως αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ιωαννίνων στον σχεδιασμό της Λεωφόρου Στ. Νιάρχου, η οποία φυσικά και παραμένει μια κεντρική αρτηρία για το δήμο Ιωαννιτών, αυτό δε σημαίνει όμως ότι το έργο που οδεύει προς κατασκευή δεν είναι φαραωνικό και ως τέτοιο θα κατασπαταλήσει πόρους από το ΕΣΠΑ», αναφέρεται στην απάντηση της δημοτικής αρχής και προστίθεται πως «αν η “πολιτική βούληση, η αποφασιστικότητα και η εντατική δουλειά”, όπως τις εννοεί η κ. Καλογιάννη οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις, τότε σίγουρα αυτό δεν μπορεί να βαφτιστεί “αποτελεσματικότητα”».

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών