Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Στήριξη σε 5.000 ωφελούμενους μέσω ΤΕΒΑ

Πολύπλευρη στήριξη σε 5.000 ωφελούμενους και στους οκτώ δήμους της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων προσφέρει το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μέσω της διανομής τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, αλλά και μέτρων, τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκινά στην περιοχή στις 20 Απριλίου, με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών να είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος και αυτός που συντονίζει τη διανομή των ειδών προς τους ωφελούμενους όλων των δήμων.

Στην ενημερωτική συνάντηση ενόψει της έναρξης του προγράμματος, εκτός από τη διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόη Ζηκίδου και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αϊβατίδη, βρέθηκε και ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω των δυσκολιών που επέφερε η πανδημία.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Ζηκίδου, οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται, καθώς μετά την μακρόχρονη οικονομική κρίση ακολούθησε η πανδημία, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να χρειάζονται στήριξη για τη διαβίωσή τους.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 1, 795 εκ. ευρώ και μέσω αυτού διανέμονται τρόφιμα, απορρυπαντικά και είδη βασικής υλικής συνδρομής. Ακόμη, οι ωφελούμενοι λαμβάνουν υπηρεσίες, όπως διασύνδεση με τον ΟΑΕΔ, με στόχο την ένταξη στην αγορά εργασίας, ψυχοκοινωνική στήριξη, ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη, κοινωνικά φροντιστήρια για μαθητές κ.ο.κ.

Η πρώτη διανομή του προγράμματος με είδη κρεοπωλείου θα γίνει σε 17 καθορισμένα σημεία διανομής, τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την πρόληψη και αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών