Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Τα παραλειπόμενα από την ορκωμοσία του Μ. Ελισάφ

Με καθυστέρηση ενός 15λεπτου ξεκίνησε η τελετή ορκωμοσίας. Αιτία η καθυστερημένη άφιξη στον χώρο των επικεφαλής των παρατάξεων «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκου Γκόντα και «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρου Νάτση.

Σχεδόν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» έδωσε πολιτικό όρκο, εκτός φυσικά του νέου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ που είναι διαφορετικού θρησκεύματος. Και η επιλογή τους μπορεί να ερμηνευτεί ως σεβασμός προς τη θρησκεία του.

Μόνο οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυ Τσουμάνη και της «Αριστερής Παρέμβασης» Χρήστος Πατσούρας ανέγνωσαν δήλωση πολιτικής ορκωμοσίας λίγο πριν ολοκληρωθεί η τελετή με την υπογραφή των πρακτικών. Τον λόγο δεν πήραν οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, καθώς δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο, το οποίο βέβαια παρακάμφθηκε σε άλλους δήμους. Ίσως, βέβαια, δεν εξεδήλωσαν και οι ίδιοι σχετική επιθυμία.

Ο Χρ. Πατσούρας, πάντως, δεν αρκέστηκε στην ανάγνωση της δήλωσής του. Παίρνοντας… πάσα από τον Μ. Ελισάφ, που νωρίτερα είχε θέσει το ερώτημα «ρήξη ή μεταρρύθμιση», για να απαντήσει ο ίδιος «προοδευτική μεταρρύθμιση», ο επικεφαλής της ΑΡΠΙ επέλεξε τη ρήξη και την επανάσταση.

Αρκετές φράσεις γνωστών ανδρών χρησιμοποίησε ο Μ. Ελισάφ στην ομιλία του, από Αϊνστάιν μέχρι Τζον Κένεντι. Για το τέλος, όμως, επέλεξε Γκάντι. «Θέλεις την αλλαγή, γίνε η αλλαγή», ήταν η επωδός της ομιλίας του.

Στη δεύτερη σειρά των καθισμάτων βρέθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καθώς η πρώτη είχε κρατηθεί για φίλους του νέου δημάρχου, που ταξίδεψαν στα Γιάννενα, καθώς και για τους βουλευτές. Επειδή, όμως, οι βουλευτές απουσιάζαν, βρέθηκαν «πρώτο τραπέζι» οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Τσόλης και Στ. Μάντζιος, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία του θέματος..

Όπως είχε συμβεί νωρίτερα το πρωί στην τελετή ορκωμοσίας του περιφερειάρχη και του περιφερειακού συμβουλίου, έτσι και στην τελετή για τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος άδραξε την ευκαιρία για να απευθύνει πρόσκληση στην τελετή θεμελίωσης του ιερού ναού Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα, την Κυριακή. Και δεν έμεινε μόνο στο πρόγραμμα της τελετής, αλλά αναφέρθηκε και στη λαχειοφόρο αγορά με δώρο ένα αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών