Αίθουσα ΣύνταξηςΟικονομία

Ικανοποιητικές δεδομένης της εποχής οι πληρότητες για το Πάσχα

Με ικανοποιητικές πληρότητες, που αναμένεται να αυξηθούν όσο οδεύουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, κινείται ο προορισμός «Ιωάννινα», αν και πολλοί εκδρομείς εκτιμάται ότι θα κατευθυνθούν σε παραλιακές περιοχές, καθώς το Πάσχα τοποθετείται φέτος χρονικά στις αρχές Μαΐου.

Από την άλλη πλευρά, για τον ίδιο λόγο, αναμένονται εκδρομείς, κυρίως από το εξωτερικό, που είχαν εντάξει τον προορισμό στο πλαίσιο οργανωμένων πακέτων της θερινής περιόδου και έτσι αναμένεται να αναπληρωθούν οι «απώλειες».
Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Σπύρο Σουρέλη, υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα τόσο στην πόλη όσο, κυρίως, στα ορεινά του νομού. «Η πόλη μας και η περιοχή έχει ζήτηση. Είναι ένας προορισμός που ο κόσμος τον θέλει. Θεωρούμε ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι πληρότητες και, ακόμη και αν δεν αγγίξουμε το απόλυτο, θα είναι σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό», σημείωσε.
Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών αναμένεται να προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας, με δεδομένο πως προηγήθηκε το Πάσχα των Καθολικών, που θα μπορούσε να φέρει ξένους επισκέπτες στην περιοχή. «Υπάρχουν και κάποιοι ξένοι, οι οποίοι θα επισκεφθούν την περιοχή μας, επειδή έχουν ξεκινήσει ήδη οι οργανωμένες εκδρομές της θερινής περιόδου», πρόσθεσε ο κ. Σουρέλης.
Τέλος, με αφορμή την παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Λευκωσίας, δια του γραμματέα Θεόδωρου Βαντόλα, ο κ. Σουρέλης σημείωσε πως τα μηνύματα από την Κύπρο ήταν πολύ θετικά, ωστόσο στόχος είναι η διεύρυνση της ηλικιακής «γκάμας» των κυπρίων επισκεπτών. «Η Κύπρος είναι μια αγορά που μας στηρίζει παραδοσιακά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο με μεμονωμένους επισκέπτες όσο και με οργανωμένες εκδρομές. Κυρίως θα έλεγα ότι είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας εκείνοι που μας επισκέπτονται και εκεί που θα πρέπει να εστιάσουμε, από την αεροπορική πτήση που θα θέλαμε κάποια στιγμή να επανέλθει, είναι στο πώς θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε και να δείξουμε τις δυνατότητες που έχει η περιοχή μας και σε πιο νέο κόσμο ώστε να επισκεφθεί την περιοχή μας», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Μέτρα «φρένο» στα Airbnb ζητούν οι ξενοδόχοι

Γεωργία Χαλάτση

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος