Αίθουσα ΣύνταξηςΟικονομία

Ασφαλιστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών

Σε μια εποχή όπου η κυβερνοαπειλέςαποτελεί κεντρικό άξονα για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων στον ψηφιακό κόσμο, η Frontline S.A. Μεσίτες Ασφαλίσεων, με την υπεύθυνη του γραφείου στα Γιάννενα Φένη Καφφέ - Παπακώστα, σε συνεργασία με την KPMG και την AIG, διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα την κυβερνοασφάλεια στις 3 Απριλίου στο ξενοδοχείο Du Lac.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τις τρέχουσες προκλήσεις και τις σύγχρονες λύσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον senior manager cyber security consulting της KPMG Νίκο Αστυφίδη, ο οποίος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους πληροφορίες και στατιστικά δεδομένα σχετικά με τις πρόσφατες τάσεις στην κυβερνοασφάλεια, επισημαίνοντας την ανάγκη για μια δυναμική και προληπτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των κινδύνων στον κυβερνοχώρο.
Ακολούθησε ο financial lines manager της AIG Κώστας Βούλγαρης, ο οποίος επισήμανε την αυξανόμενη σημασία της προστασίας των επιχειρήσεων από κυβερνοκινδύνους και παρουσίασε τις προτάσεις της εταιρείας για ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις, όπως το Cyber Edge, το ασφαλιστικό προϊόν της απέναντι στους ηλεκτρονικούς και διαδικτυακούς κινδύνους, καθώς και τις φάσεις ενός Cyber Claim, επικεντρώνοντας στη σημασία της προετοιμασίας και της γρήγορης αντίδρασης σε περίπτωση κυβερνοεπιθέσεων. Επίσης τόνισε την αξία της πρόληψης, μέσω της εκπαίδευσης και της συνεχούς ενημέρωσης, ως βασικό εργαλείο για την προστασία των εταιρειών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια συζήτηση ανοιχτή στο κοινό, κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με τους ειδικούς. Η συμμετοχή του κοινού και η ενεργή τους συμβολή επιβεβαίωσαν το έντονο ενδιαφέρον για την κυβερνοασφάλεια και τη σημασία της προστασίας στον ψηφιακό κόσμο.
Η Frontline S.A. και η Φένη Καφφέ – Παπακώστα, μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στην παροχή υψηλού επιπέδου ενημέρωσης και υποστήριξης προς τους πελάτες τους, ενισχύοντας την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα τους απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.