DCIM100GOPROG0085144.
ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Συναυλία με έργα Vivaldi στη Μονή Περιστεράς Δουρούτης

Με συναυλία αφιέρωμα στον Βενετσιάνο συνθέτη της περιόδου μπαρόκ Antonio Vivaldi θα ολοκληρώσει η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Περιστεράς Δουρούτης στην Πανεπιστημιούπολη.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν πέντε κοντσέρτα για διάφορα όργανα, όπως φλάουτο, κιθάρα, βιολιά, βιολοντσέλο και φαγκότο, με σολίστ μέλη της Καμεράτα, φοιτητές που διακρίνονται για τη δεξιοτεχνία τους στα μουσικά αυτά όργανα.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Νηπιαγωγών Θεοχάρη Ράπτη, με θέμα τη ζωή του Antonio Vivaldi και ειδικότερα τα έργα που θα παρουσιαστούν. Την Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιώργος Χλίτσιος.
Στις 8.30 το βράδυ, το λεωφορείο του Πανεπιστημίου, με αφετηρία την Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

«Από τον 17ο στον 20ο αιώνα» από την Καμεράτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Καμεράτα του Πανεπιστημίου στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων

«Μουσική από τον παγκόσμιο κινηματογράφο» από την Καμεράτα του πανεπιστημίου

Ηπειρωτικός Αγών