ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Η Καμεράτα του Πανεπιστημίου στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων

Συμφωνική συναυλία συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με τον Δήμο Φιλιατών, στο πλαίσιο ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της Ηπείρου αλλά και της διασύνδεσης των αρχαίων μνημείων με τον σύγχρονο πολιτισμό, το Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων Θεσπρωτίας.

Η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει συμφωνικά έργα προκλασικών, κλασικών και σύγχρονων συνθετών, όπως το κοντσέρτο γκρόσσο αριθ.1 του Χέντελ, με σολίστ τέσσερις νέους φοιτητές του Πανεπιστημίου, τον Θεόφιλο Φώτο και τη Μαρίνα Βλάχου στο βιολί, τον Θοδωρή Σκούρτη στο βιολοντσέλο και την Ιωάννα Χατζηλεοντίου στο τσέμπαλο. Επίσης, τη συμφωνία αριθ.92 του Χάϋντν, την επονομαζόμενη και «της Οξφόρδης», τρεις ελληνικούς χορούς του Κωνσταντίνου Κυδωνιάτη και τρεις σλαβόνικους χορούς του Αντόνιν Ντβόρζακ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με αριθμημένα δελτία εισόδου. Τα δελτία θα διατίθενται την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Αυγούστου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Γραμματεία Πρυτανείας τηλ. 2651007319), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (τηλ. 2665028539) και στον Δήμο Φιλιατών (τηλ. 2664360100).

Σχετικά άρθρα

«Από τον 17ο στον 20ο αιώνα» από την Καμεράτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Συναυλία με έργα Vivaldi στη Μονή Περιστεράς Δουρούτης

«Γυναίκα πρόσφυγας» στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων

Ηπειρωτικός Αγών