Πολιτισμός

«Μουσική από τον παγκόσμιο κινηματογράφο» από την Καμεράτα του πανεπιστημίου

Με μια εορταστική συναυλία, με θέμα «Μουσική από τον παγκόσμιο κινηματογράφο» θα ολοκληρώσει τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο η Καμεράτα Ορχήστρα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» της πανεπιστημιούπολης.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν αριστουργήματα μουσικής, που γράφτηκαν ή επένδυσαν πασίγνωστα έργα της 7ης τέχνης. Από τον θρυλικό «Τζέιμς Μποντ», στους «Πειρατές της Καραϊβικής», τη ρομαντική «Αμελί», τη συγκλονιστική «Λίστα του Σίντλερ», αλλά και τα αγαπημένα σε όλους καρτούν έως τον «Ιντιάνα Τζόουνς». Η επιλογή των έργων ήταν δύσκολη, αφού στην κινηματογραφική μουσική συγκαταλέγονται εκατοντάδες αριστουργήματα, αλλά οι φοιτητές του πανεπιστημίου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συμπεριλάβουν μουσική που θα «ταξιδέψει» τους ακροατές σε μια κινηματογραφική πανδαισία, γεμάτη αναμνήσεις, συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμό. Την Καμεράτα Ορχήστρα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιώργος Χλίτσιος.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Στις 7.30 το απόγευμα, το λεωφορείο του πανεπιστημίου, με αφετηρία την περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Σχετικά άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ζητούμενο η ενίσχυση των συνεργειών με ιδρύματα της Γαλλίας

Στόχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να γίνει η πρώτη επιλογή