ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Πρεμιέρα την Παρασκευή για τα «Αποδημητικά Φιλιά»

Πρεμιέρα κάνουν αύριο Παρασκευή τα «Αποδημητικά Φιλιά», ένα σύγχρονο βαριετέ, με τραγούδια Ελλήνων συνθετών από το έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο, θεατρικά τραγούδια και κείμενα από το θέατρο και τη λογοτεχνία, που παρουσιάζει η «Θεατρική Συμπαιγνία».

Οι Κατερίνα Βασιλείου, Γιολάντα Καπέρδα, Χάρις Μέγα και Άκης Σιούτης ερμηνεύουν 28 τραγούδια και 14 κείμενα, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που αναμένεται να διασκεδάσει, αλλά και να προβληματίσει το κοινό. «Μαζευτήκαμε μία παρέα, μουσικοί και ηθοποιοί, και ετοιμάσαμε ένα σύγχρονο βαριετέ, που προκαλεί τόσο χαρά όσο και προβληματισμό. Αποτελείται από τραγούδια και κείμενα, από τον κόσμο του θεάτρου και τη λογοτεχνίας», ανέφερε σε συνέντευξη τύπου η Γιολάντα Καπέρδα, που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία.
Η μουσικός, ηθοποιός και τραγουδίστρια Κατερίνα Βασιλείου έχει αναλάβει τη μουσική διδασκαλία των τραγουδιών της παράστασης. «Οι μουσικές που θα ακούσετε είναι από όλο το ελληνικό ρεπερτόριο, από θεατρικά τραγούδια μέχρι ρεμπέτικα. Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, πολλοί γνωστοί συνθέτες, πολλά συγκινητικά τραγούδια, πολλά χαρούμενα. Γενικά, η διάθεση θα εναλλάσσεται μεταξύ συγκίνησης, προβληματισμού, γέλιου, τρέλας, χαράς. Εάν μας το επιτρέψει το κοινό, θα έχουμε διάδραση», σημείωσε από την πλευρά της.
Ο μουσικός, τραγουδιστής και πλέον και ηθοποιός Άκης Σιούτης, που αντικαθιστά τον Βασίλη Σιάφη, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του στην παράσταση. «Μιλάει για την αλήθεια ή μάλλον τις αλήθειες τις δικές μας, τις οποίες ξεχνάμε καθώς κυλάει η ζωή. Αυτό θα γίνει με πάρα πολύ γέλιο και ευχάριστη διάθεση. Το συγκεκριμένο βαριετέ αποτελεί ένα σόου σε μπαρ, το οποίο προσκαλώ όλους να το απολαύσουν από κοντά, γιατί θα είναι μία εμπειρία».
Ενδυματολόγος της παράστασης είναι η Βέρα Εμμανουηλίδου, χειριστές φωτισμού και ήχου οι Νικηφόρος Τσίλης και Μαριλένα Γκόνη, video promo και φωτογραφίες Κωστής Εμμανουηλίδης, σχεδιασμός αφίσας Χρήστος Λέντζαρης και υπεύθυνη επικοινωνίας η Βανέσσα Μπίντου, που μαζί με τη Γιολάντα Καπέρδα έχουν την ευθύνη οργάνωσης της παραγωγής.
Τα «Αποδημητικά Φιλιά» θα παρουσιάζονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στις 9.30 το βράδυ, στη «Σκηνή 125» στο ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά. Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο Καφέ – μπαρ «Σκάλα», στο βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, από τη Θεατρική Συμπαιγνία και ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/theater/apodimitika-filia/. Τηλέφωνα κρατήσεων 2651037676, 2651312830 και 6983749922.

Σχετικά άρθρα

Τα «Αποδημητικά Φιλιά» επιστρέφουν

«Αποδημητικά Φιλιά» για δύο ακόμη Παρασκευές

«Αποδημητικά Φιλιά» για μία ακόμη Παρασκευή